Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 14:54 6 349 18

Как крадците избират кой дом да оберат?

  • крадец-
  • кражба-
  • обир-
  • дом

Може да се окажете жертва на набези от крадци, ако имате тези 3 неща у дома си

Как крадците избират кой дом да оберат? - 1
Снимка: shutterstock

Кражбите по домовете в наши дни за съжаление не са необичайни. Крадците понякога обират домовете на обикновени хора, изнасят оттам всички ценни неща, чупят, разбиват и преобръщат целия дом с краката нагоре.

Всъщност крадците са един от най-коварните видове престъпници, тъй като те дълго време наблюдават апартамента на жертвата и разработват специални тактики.

Разследващи споделиха кои три неща у дома, които са видни за всички, са притегателна сила за крадците. Това включва и предмети, които не напускат дома, но могат да бъдат видени отвън, пише jenata.blitz.bg.

Ето кои са трите неща, които подтикват крадците да ни оберат:

Завеси и полилей

Може би никога не обръщате внимание на завесите и полилеите на хората, живеещи на долните етажи, но крадците имат око за такива неща. Те знаят, че скъпите интериорни завеси и полилей могат да си позволят само хора с пари.

През деня можете безпроблемно да видите скъпите завесите, а вечер са видни полилеите, които струват куп пари.

Не само тези, които живеят на долните етажи, трябва да се притесняват от това. За да наблюдават апартаментите и по високите етажи, крадците могат да се промъкнат в съседните сгради и да наблюдават жителите и „на високо“.

Климатик

В наши дни климатикът не е признак на богатство, но присъствието му може да намекне на крадец, че в апартамента живеят хора, които могат да си позволят такава екстра. Престъпник може да се реши на грабеж, ако види, че в апартамента има няколко климатика в различни стаи. Човек със средни доходи и над средните няма да хаби пари за такива неща, но такъв, който има повече в банковата сметка би си го позволил.

Входна врата

Има няколко вида входни врати, а крадците не избират тази, която е най-лесна за разбиване. Ако човек има стара дървена врата на дома си, най-вероятно няма какво ценно да се вземе от там, така че той не си прави труда. Ако вратата е направена от скъпоструващо желязо и е с много и сложни брави, тогава крадците ще разберат, че в апартамента има доста скъпи вещи и пари, които си заслужава да бъдат пазени от собствениците.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МОещ

    38 1 Отговор
    Подзаглавието кърти: "Мое да се окажете..." МОе и да не се окаете
  • 2 Адрес

    16 7 Отговор
    Има един уж жеден апартамент д три тениски, но с един шкаф, така че да слагат жартиерите и перуките и да отиват там! Тулупът и без това спи дълбоко приспан с едно стъкло шотландска дърта шльокавица, а с пищова плаши само чистачката Мара, ама и тя не му се връзва врче!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 завеса

    17 0 Отговор
    Хората имат различна ценностна система.Някои си купуват скъпи завеси,за да се пазят от горещините.Дуги се купуват лъскави автомобили и дрехи ,за да си повишат самочувствието.

    Коментиран от #6

  • 5 Пацо

    30 0 Отговор
    Крадците по домовете не са идиоти да гледат завеси и климатици. Имат си информатори които им дават информация. Информаторите са вашите съседи. След като набележат целта започват да го наблюдават. Около месец. Около обяд действат през деня. Това са професионалисти. Кварталите са дадени на отделни групи и те крадат там. Крадците имат гръб и не им пука изобщо. Краде се - пари и злато. Друго не пипат. Два пъти ми разбиват жилището. Втория път ги мернах и за час време се разминах с тях. Щях да ги очистя. Знам че са с оръжие и те но не ми пука изобщо. Знам кой е съседа, знам ги кои са . И полиция и прокуратура нищо не могат да направят или не искат. Тези гадове имат връзки навсякъде и хич не са безобидни. Пердета,климатици и глупости. Нямам пердета нямам и климатик.

    Коментиран от #9

  • 6 Пацо

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "завеса":

    Лъскави? Ако става дума за скъпи то нещата не са само за самочувствие. Скъпите дрехи и коли в повечето случай дават на потребителя много неща които той иска. Скъпата дреха е удобна модерна направена от скъпи материали лека функционална и т н и не може да бъде копирана. За всеки сезон и време си има дрехи. Имат си и минуси тези неща но не много. С колите е същото. Външен вид удобство и комфорт при пътуване скъпи материали качествена изработка здравина и т н. Самочуествие за нисък ръст, избиване на комплекси някакви или в този стил? Това е несериозно . Има го и този момент вероятно но мен това не не интересува изобщо.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гацо Бацов

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пацо":

    В кой квартал си?

    Коментиран от #18

  • 10 Някои сигани

    4 1 Отговор
    И те станаха, за, таз работа...!
  • 11 hmhmhm

    12 0 Отговор
    на какви климатици налитат, че имам ена 18-ка на терасата , да го вкарвам ли вътре в стаята ?
  • 12 Счупи тъпомера

    9 0 Отговор
    Глупаво, неграмотно преведено и остаряло. Че кой вече няма климатик и здрава врата? Пък кичозните полилеи, а не полилеЙ, са приоритет на руснаците, от където е преведена неграмотно статията.
  • 13 Магнитите на хладилника

    6 2 Отговор
    Ако са от Тетевен.Троян и Плевен си тръгвам
    Акоса от Дубай .Париж Лондон Милано ги почвам
  • 14 Понякога

    11 0 Отговор
    ако полицаите ти имат зъб може да подучи местния контингент да ти обере жилището.
  • 15 От чужбина

    7 0 Отговор
    Че кой държи пари в брой и злато в къщи?!?! Това са предимно престъпници и корумпета, които се страхуват да си покажат парите официално, защото може да се наложи да обясняват от къде са.
  • 16 любопитен

    3 0 Отговор
    Скъпоструващо желязо ??? Кое тогава е евтино струващо желязо ? Събинаааа , обясни на мен - любопитния за желязото ! Защото в складовете за метали , цената на железните елементи варира в тесни , МНОГО ТЕСНИ граници !
  • 17 Джуркан Вирус

    4 0 Отговор
    Защо не опитатда оберат и къщата с чекмеджето с кюлчета и евро ? Нищо , че има пищоф , за да ги пази ! Много хора биха аплодирали , предполагам !
  • 18 El karantia

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гацо Бацов":

    Банишора