6 655 4

Рецепта на деня: Печено пиле с хрупкава коричка

И с много ароматни подправки

Рецепта на деня: Печено пиле с хрупкава коричка
Снимкa: Shutterstock
Необходими продукти:

1 пиле

20 г масло

2 стръка розмарин

2 стръка кориандър

12 листа босилек

2 стръка магданоз

1 щипка чубрица

8 листа джоджен

1 щипка кимион

4 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Всички подправки се нарязват на ситно, а чесънът се смачква. Размесват се добре и се натъпкват между кожата на пилето и месото. Пилето се пече се в загрята до 220 градуса фурна, покрито с фолио около 1 час.

След това фолиото се маха и пилето се намазва с тънък слой масло, така че коричката да стане хрупкава, и се пече още 20-25 минути, докато получи хубава златиста коричка. Трябва да се поглежда често, за да не загори.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Голямата фамилия

    4 0 Отговор
    За нея приляга и печено пиле...!
  • 2 Силвия

    11 2 Отговор
    И къде отива ароматът на пиле при толкова подправки? Според мен кориандър, босилек, кимион, джоджен и чубрица на едно място е пълен абсурд. Тези подправки са по-скоро за агнешко.
  • 3 Иван

    10 2 Отговор
    Защо пишете глупости толкова много поправки които не се комбинират на едно място.
  • 4 Поправки другаде

    1 0 Отговор
    Подправките, когато са много пилето не ти се отвращават, в смисъл да кажеш,, я ше ям гърба, ти яж трътката....,,!

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.