Last news in Fakti

31 Януари, 2021 10:05 2 787 3

Рецепта на деня: 3 вида супер вкусни и здравословни бонбони

  • сурови-
  • бонбони-
  • ядки-
  • сушени плодове-
  • вегетариански-
  • какво да сготвя

Малки лакомства, които ще ви заредят с енергия

Рецепта на деня: 3 вида супер вкусни и здравословни бонбони - 1
Снимкa: Shutterstock

Има кулинарни изкушения, на които малко хора могат да устоят. И това са сладките неща, по-точно бонбоните. Предлагаме ви три здравословни рецепти за вегетариански бонбони. Освен това те ще ви дадат и допълнителни сили, пише lakomnik.bg.

Бонбони, I вид

Необходими продукти:

100 г слънчогледови семки

кашу

какао

бадеми

лешници

4 с. л. сусамов тахан

5 с. л. мед

канела

Начин на приготвяне:

Ядките се смилат в чопър или се рендосват. Всичко се разбърква добре, докато се получи еднородна смес. Идва ред на меда и тахана. Поръсвате с кокосовите стърготини. Разбърквате добре и добавяте малко вода, за да стане лесно за работа тесто. Внимавайте, за да не стане твърде течно и бонбоните да не могат да се оформят. Започнете да правите бонбоните с ръце. Овалвайте всеки в смес от канела и какао.

Бонбони, II вид

Необходими продукти:

100 г какаови зърна

150 г бразилски орехи

70 г макадамия

150 г фурми

кокосови стърготини

слънчогледови семки

сол

мед

ром

Начин на приготвяне:

На първо място трябва да смелите какаовите зърна. Можете да използвате мелничка за кафе. Направете същото и с ядките. Оставете дълго време на висока степен, докато започне да става като пастет. Сложете фурмите, изчистени от костилките и нарязани на едро, заедно с меда. Добавете щипка сол. Накрая се добавят и обелените семки. Пуснете да се смелят отново, но за кратко. Накрая поръсете с ром или други есенция и разбъркайте с лъжичка. Оформете бонбоните. Оваляйте ги в кокосови стърготини.

Бонбони, III вид

Необходими продукти:

100 г сурово кашу

фурми

1 с.л. чиа

кокосови стърготини

кокосово масло

джинджифил

Начин на приготвяне:

Кашуто се мели. Към него се прибавят постепенно и другите продукти. Мели се, докато се получи еднородна смес. В случая направо оформяте бонбоните, без да слагате какъвто и да е допълнителен аромат, тъй като джинджифилът придава достатъчно силен вкус. Овалвате готовите бонбони в кокосовите стърготини или в какао.

Към сместа за бонбоните можете да капнете и есенция – ром или ванилия например.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Help Credisimmo

    2 0 Отговор
    г-жо/ца Маринова,къде е Шумов??? Днес не сте писали нищо още за ефбет или цеката, ще ви глобят да знаете.
  • 2 Стават и за диабетно болни

    1 0 Отговор
    Браво......!
  • 3 TOP GUN

    0 0 Отговор
    ПОЕХАЛИ ! :)