Ябълковият оцет е популярно природно лекарство, което от няколко века се използва за подобряване на здравословното състояние и свалянето на излишните килограми. Но каква е истината около ябълковия оцет и колко ви е необходим, за да отслабнете?
Твърди се, че има повече от 30 различни ползи за здравето консумацията на ябълков оцет. Но е изключително важно да се избягва приема на големи дози за дълъг период от време, предупреждава „Експрес“.
Той е вид ферментирал оцет, който се получава от ябълков сайдер. Процесът на ферментация осигурява на оцета пробиотици и ензими, като същевременно значително намалява съдържанието на калории и захар.
Приет в правилните количества ябълковият оцет се смята за безопасен и може да ви помогне да отслабнете. Но е необходимо да се говори с лекар, преди да добавите големи количества ябълков оцет към вашата диета за сваляне на наднормените килограми.
Известно е, че затлъстяването увеличава риска от сърдечни заболявания, диабет и някои видове рак.
Ябълковият оцет е идеална подправка за обяд или вечеря, тъй като увеличава усещането за ситост, а при продължително чувство за ситост го няма и посягането към високалорични лакомства.
„За тези, които искат да опитат ябълков оцет, той има някои доказани ползи за здравето“, изтъква д-р Едуин Макдоналдс от UChicago Medicine.
Както се оказва от клинично изследване, чиито резултати бяха публикувани наскоро в Journal of Functional Food, ябълковият оцет може много да помогне при отслабване. Участниците пиеха 15 мл ябълков оцет на обяд и вечеря (общо две супени лъжици).
Те са загубили около 4 кг по време на 12-седмичното проучване, съобщиха учените.
Но само с ябълков оцет не се постига такъв резултат, приемането му трябва да се се комбинира със здравословен хранителен план – поне по 5 порции плодове и зеленчуци на ден. И физическа активност в рамките на поне 150 мин. интензивна активност всяка седмица.
Превод и редакция: DarikNews
6 Февруари, 2021 21:42 4 457 14
Природен лек носи над 30 ползи за здравето
Ябълковият оцет е идеална подправка за обяд или вечеря

Снимкa: Shutterstock
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Оцетко Киселия
21:52 06.02.2021
3 Съсетката
Коментиран от #5
21:53 06.02.2021
4 Радо
Коментиран от #6, #14
21:55 06.02.2021
5 Абе
До коментар #3 от "Съсетката":
Няма комшу, най-много да получиш киселини.......най-добре хапвай всеки ден по 2-3 ябълки, много са полезни и са за предпочитане пред купешкия ябълков оцет!21:56 06.02.2021
6 Аха
До коментар #4 от "Радо":
А колко литра оцет получаваш така, ще споделиш ли21:58 06.02.2021
7 Радо
22:10 06.02.2021
8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
Коментиран от #9
22:21 06.02.2021
9 Цеко сифоня
До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":
За съжаление мога да ти маркирам само един + . За това предлагам, ти да замениш Венелина Маринова в раздела за рецепти, а тя да се концентрира само в материала по тънката част.22:43 06.02.2021
10 Тъпата, ми свинско магарешка, глава
23:07 06.02.2021
11 ВНИМАВАЙТЕ
Коментиран от #13
00:18 07.02.2021
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Оцетко Киселия
До коментар #11 от "ВНИМАВАЙТЕ":
Дрън-дрън.03:11 07.02.2021
14 Оцетко Киселия
До коментар #4 от "Радо":
Аз не го бъркам толкова често, отделно слагам и гъба, след месец горе долу. А гъбата си се получи преди 2 години, докато втасваше оцета. Тая година опитах да направя от сайдер, но не стана хубав.03:14 07.02.2021