Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 00:30 13 770 185

Кое е НЕнормално сексуално поведение и влечение?

  • сексуално разстройство-
  • секс-
  • влечение-
  • ненормално-
  • проблеми-
  • извратен-
  • фетиш

Симптоми, видове, диагностика и лечение на сексуалните разстройства

Кое е НЕнормално сексуално поведение и влечение? - 1
Снимкa: Shutterstock

Разстройствата на сексуалното влечение са обяснени като ненормално сексуално поведение или импулси, характеризиращи се с интензивни сексуални фантазии и подтици, които продължават да рецидивират. Желанията и интересите могат да включват необичайни предмети, дейности или ситуации, които обикновено не се считат за сексуално възбуждащи от другите, обяснява framar.bg.

При засегнатите често е необходимо удовлетворение на интересите, които имат, за да функционират сексуално, въпреки факта, че те могат да бъдат и източник на значителни страдания. Всички тези разстройства на сексуалното влечение (парафилии) могат да доведат до лични, социални и професионални проблеми, а човек с парафилия може да бъде категоризиран като „извратен“. Провокираното поведение може също да има сериозни социални и правни последици.

Нетрадиционните модели на сексуална възбуда се считат за патологични нарушения, само когато се отговарят и на двата критерия:

Да са интензивни и устойчиви във времето.

Да причиняват значително увреждане в социални, професионални или други важни области на функциониране, вредят или имат потенциал да навредят на други хора (например деца или несъгласни възрастни).

Хората с парафилно разстройство могат да имат силна привързаност, реципрочна емоционална и сексуална близост с партньор, който се съгласява да участва в техните фантазии и желания. Други аспекти на лична и емоционална настройка също могат да бъдат нарушени.

Моделът на нарушена еротична възбуда обикновено е доста добре развит преди пубертета. Включени са поне 3 процеса:

Тревожността или ранната емоционална травма пречат на нормалното психосексуално развитие.
Стандартният модел на възбуда се заменя с друг модел, понякога чрез ранно излагане на мощно изразени сексуални преживявания, които завишават критерия на човек за сексуално удоволствие.
Моделът на сексуална възбуда често придобива символични елементи (например фетишът символизира обекта на възбуда).
В повечето култури парафилиите са много по-често срещани сред мъжете. Биологичните причини за неравномерното разпределение могат да съществуват, но са слабо дефинирани.

Рискови фактори

Биологичните проблеми, за които се смята, че са рискови фактори за парафилиите, включват:

някои различия в мозъчната активност по време на сексуална възбуда
общата структура на мозъка

Специалистите по психично здраве откриват, че педофилите от мъжки пол имат по-ниски IQ резултати при психологически тестове в сравнение с мъжете, които не страдат от това разстройство. Изследванията също така установяват, че те са склонни да имат история на страдание в по-ранни класове в училище от техните съученици, независимо от интелектуалните способности и стилове на обучение.

Съществуват редица психологически теории за това как се развиват парафилиите. Някои разглеждат тези разстройства като проява на спряло психосексуално развитие. Други приемат, че парафилните поведения защитават психиката на човека срещу безпокойство (защитен механизъм). Трети смятат, че парафилиите са резултат от необичайни сексуални преживявания в ранните етапи от живота, подсилени от оргазъм. Някои разглеждат тези разстройства като друга форма на обсесивно-компулсивно разстройство.

От психологическа гледна точка, педофилите, които действат чрез сексуално оскърбление, са склонни да развият грубо изкривяване на рационалното мислене, тъй като използват позицията си на силово предимство и гледат на обидата като подходящ начин за задоволяване на техните нужди. Те гледат на децата като на равностойни сексуални същества спрямо възрастните и считат сексуалните си нужди за неконтролируеми.

Друга теория за рисковите фактори за парафилията е, че те са свързани с етапите на детското психологическо развитие като темперамент, ранно формиране на отношенията, повтаряне на травматични събития и нарушено развитие на сексуалността, както следва:

Темперамент: склонност към това, детето да бъде прекалено потискано или неконтролирани емоции и поведение.

Ранно формиране на отношенията: липса на стабилно самосъзнание, проблеми с контрола на емоциите, търсене на помощ и комфортни отношения с другите.

Многократно травмиране: хората, които са жертва на сексуална или друга форма на насилие, особено ако това се случва по време на детството, могат да се определят като насилници в някой етап от живота им, така че да изпълнят това, което им е нанасяно, когато са били жертва. Те могат също така да опитат да отстранят травмата, като по някакъв начин си навредят.
Непълно развитие на сексуалността: моделите на това, което носи едно сексуално удоволствие са склонни да се формират от юношеството. Хората, отгледани в домакинство, което е сексуално разкрепостено или инхибирано, са изложени на по-висок риск от развитие на разстройство на сексуалното влечение.

Факторите на семейната среда за развитие на парафилия, включват чести конфликти между родители или липса на родителски надзор, липса на привързаност от страна на майката и като цяло, болните не се чувстват обичани от родителите си. Хората с парафилия са склонни да имат проблеми със създаването и поддържането на приятелски и други отношения.

Симптоми

Докато желаният сексуален стимулант за страдащия от парафилия зависи от специфичния вид разстройство на сексуалните влечения, то характеристиките на заболяването често са много сходни. Интензивността на сексуалното влечение може да бъде достатъчно висока, за да причини дистрес.

Необичайният или забранен характер на парафилията често причинява симптоми на вина и страх от наказание. Страдащите могат да изпитат депресия или тревожност, която временно се облекчава чрез участие в парафилно поведение, като по този начин се стига до пристрастяващ цикъл.

Видове

Описани са десетки разстройства на сексуалното влечение, но повечето са необичайни или редки. Най-често срещаните са:

Фетишизъм
Фетишистки трансвестизъм
Ексхибиционизъм
Воайорство
Педофилия
Садомазохизъм
Множествени разстройства на сексуалното влечение
Други разстройства на сексуалното влечение
Разстройство на сексуалното влечение, неуточнено

Диагностика

Обикновено лекарите по психично здраве помагат да се постави диагнозата парафилия, включително лицензирани психиатрични терапевти, психиатри, психолози, психиатрични сестри, лекарски асистенти и социални работници. Един от тези специалисти ще проведе или насочи болния за обширен медицински и физикален преглед като част от установяването на диагнозата.

За да се гарантира, че човекът не страда от заболяване, което би могло да усложни оценката или лечението на разстройството, медицинските специалисти често извършват рутинни лабораторни изследвания по време на първоначалната оценка.

Като част от този преглед на пациента може да му бъдат зададени поредица от въпроси от стандартизиран въпросник или тест, за да се оцени наличието на парафилни симптоми. Специалистът по психично здраве ще проведе задълбочено проучване за всяка история или наличие на всички симптоми за разстройство на психичното здраве, така че парафилията може да бъде разграничена от други видове психични разстройства.

Хората с педофилия също могат да страдат от личностно разстройство или разстройство на настроението, а около 60% имат допълнителна парафилия, като ексхибиционизъм, воайеризъм или садизъм.

За да се постави диагноза разстройства на сексуалното влечение, пациентът трябва да:

изпитва повтаряща се, значителна сексуална възбуда от специфичния обект на привличане
сблъсква се с подтици, фантазии или предприема неморални действия
изпитвате симптомите в продължение на най-малко 6 месеца
достига се до степен на значителни нива на страдание или отрицателно влияние върху работата, социалната функция или други важни аспекти от живота

Лечение

Използва се основно психотерапия, а в някои случаи се комбинира и с медикаментозна за по-добър ефект.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КАЗАНЛЪК

    7 12 Отговор
    Секса е не нормален за това не го практикувам.

    Коментиран от #120

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КАЗАНЛЪК

    10 15 Отговор
    благодаря ви за поредната изключително интересна и информативна информация госпожо МАРИНОВА ас смятам че по темата няма нищо строго ИНДИВИДУАЛНО нормалното е ясно най хубавия секс е ХЕТЕРО секса обикновения между един мъж и една жена и трябва да се прави само слет сватбата а РОМАНТИКАТА си остава най ВАЖНОТО и не бива никога да се губи а най правилната поза е мисионерската поза НЕНОРМАЛНОТО в секса е да се случва бес хората да се женени и всички исвратени пози при които няма ЗРИТЕЛЕН контакт кучешка обърканата ездачка и прочие най НЕНОРМАЛНО и дори престъпно в секса е така наречената орална любов която обесценява жената и даже не е никаква любов

    Коментиран от #10, #16, #31, #36, #115, #117, #123, #125

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 МИЛЕНИУМ

    7 6 Отговор
    ако може по сериозни диалози да водиме

    Коментиран от #20, #30

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 РАДИО ЕЛТО

    5 7 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ви госпожа МАРИНОВА интересна поучителна статия

    Коментиран от #17

  • 16 6ix9ine

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    "обърканата ездачка" харесва ми това име железен
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 РАДИО ЕЛТО

    6 6 Отговор
    хетеро секса по взаймно съгласие е най нормален

    Коментиран от #107

  • 19 ГРАД КАЗАНЛЪК

    8 2 Отговор
    Защо изобщо има секс не може ли да има само опрашване?

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 АУТИСТ

    9 0 Отговор
    мастурбацията полезна ли е

    Коментиран от #27

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 РАДИО ЕЛТО

    3 6 Отговор
    МИЛЕНА
    ДОБРО УТРО И ПРИЯТНА НОЩ

    Коментиран от #136

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Поправка

    6 4 Отговор
    Ексхибиционизма не може да е никакво разтройство понеже всички се раждат ексхибиционисти, а на по-късен етап от развитието си, се очаква осъзнаване на срам, който пък обикновенно измества ексхибиционизма. Давам пример веднага. Когато, човек е развити чувство си за справедливост, то несъмнено ще измести чувството му за измамно или лъжливо поведение, а когато не може да бъде изместено, се задълбочава болестта ,,лъжец,, и травмата си остава за цял живот, превръщайки се в рецидив, но по-интересно то е, защо никой не се наема да лекува лъжците !?

    Коментиран от #135

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 лечение

    0 4 Отговор
    Садо-мазото вече не се води за откачено, щом не се стига до крайности и физически увреждания. Дъртите по-трудно се възбуждат и някои експериментират.
  • 111 Всичко изтрито! !!

    17 4 Отговор
    Има много хора с психически проблеми! !

    Коментиран от #114, #174

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Гост7782

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    Стига с този хетеро секс , тука само за това повишат . Не пишат за секс между ,мъж смъж или жена с жена . А твоята романтика , ми става след. Как може да отричаш , всички други пози ,даже и френската любов . На колко си години ,на 10или 80 , че покрай твойте писания , си мисля , че е едно от двете.
  • 116 монтьора74

    6 0 Отговор
    Не,нямам намерение да се развеждам и да деля половината имущество, маникюристката ми е между другото, след работа набързо.Няма хубавицици и мирише даже и да се е изкъпала преди това и повтаря едно и също Ама пък тича всеки път като й свирна. надими е за едно набързо, нищо повече, незнам как не го разбира това.
  • 117 Хайл

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    За вас нищо не е нормално . Каквото и да пишат на тази тема , не ви харесва . Щом не ви харесва не пиши коментари . Погледни и се огледай и виж в кой век живееш. Много старомодни , виждания имате .Май не сте правили никога секс , камо ли да сте виждал гола жена .

    Коментиран от #149

  • 118 Тъй де

    0 2 Отговор
    И тая вечер правихме scat!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    А как я караш под душа , с мазилата докато се къпеш.
  • 121 РАДИО ЕЛТО

    8 2 Отговор
    нормалния секс е между мъж и жена
  • 122 МИЛЕНИУМ

    4 2 Отговор
    прекаления светец и БОГУ не е мил
  • 123 Хеви Метъл

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    То за вас всичко е престъпно .Това не харесвате , тази поза е отврат според , вашите думи . Ми тогава дай да караме без секс . Защото като гледам вие си карате без него , само романтика , платоническа любов . Ненормално болида се прави секс без да са женени. Вие не се чувате ,, какви ги говорите и пишете. Как ще разбереш да ми си пасвала една жена , за цял живот.Май секса за вас е само да се правят деца . И като пишете поне слагайте точки , тирета , запетая . Като почнете и без никакви препинателни знаци .

    Коментиран от #131, #175

  • 124 МаникюраН970051

    2 4 Отговор
    Много интересно написано.Снощи се видяхме пак с монтьора с който се срещам, след шест и половина, защото вече се стъмнява малко по-късно, прибрaхмe ce рaнo, към oceм и пoлoвинa. Мoнтьoрa ми изпраща сигнал за срещата и аз отивам,как успява да излъже това неговото пони направо не знам,ама май всички от кенана до ямача знаят а ние се крием като мишки и ни се смеят всички.
    Инaчe мoнтьoрa нe ce прeдcтaви ocoбeнo дoбрe, взeмa виaгрa и ce пръcкa cъc cпрeй, ръцeтe му ca кaтo шкуркa. Пocлe мъжът ми мe пoвтoри и бeшe пo-дoбрe.

    Коментиран от #127, #128

  • 125 Анти Чалга

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    Да се смея ли да плача ли . Какви мисли , какъв стил на писане. Как ще е ненормално да правиш секс без да си женен . Нещо май ,живеете в друг век или направо в друго измерение.За вас всичко което описват , в тези статии е пошло , лошо , отвратително. Това може да го каже само мъж не правил никога секс . Или се правите на трол , който пише и дразни хората за да си прави густо.Никаде не видях във вашите писания , нито един препинателен знак . Със здраве и не прекалявай с чалгата .

    Коментиран от #126

  • 126 СКОРПИОН

    6 2 Отговор

    До коментар #125 от "Анти Чалга":

    дефствен е сигурно или трол дразнител
  • 127 33433

    3 1 Отговор

    До коментар #124 от "МаникюраН970051":

    Oбaчe жeнa му e мнoгo пo-умнa oт мaникюриcткaтa и e нaeлa чacтeн дeтeктив кoйтo дa ги хвaнe в крaчкa, тoй e плътнo cлeд мaникюриcткaтa, чe нe e oт умнитe и нeя e мнoгo лecно да я хванеш като отива на срещите с монтьора
  • 128 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #124 от "МаникюраН970051":

    всичко това е плод на твойте измислици няма монтьор вземи напиши книга успех

    Коментиран от #129

  • 129 само че

    3 3 Отговор

    До коментар #128 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    това е реално и го знаем добре, твоите неадекватни коментари са нереални измислици и всички ти се смеят всеки ден

    Коментиран от #130

  • 130 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #129 от "само че":

    няма маникюристка нито монтьор има го в твоя ум приятни фантазии

    Коментиран от #132

  • 131 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор

    До коментар #123 от "Хеви Метъл":

    тоя е по платоничната ЛЮБОВ
  • 132 не досаждай

    4 2 Отговор

    До коментар #130 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Има и ни познават добре за разлика от теб, който цял ден пишеш едни и същи неадекватни коментари навсякъде и ти се присмиват всички, дръж се като мъж и не досаждай повече.
  • 133 Нищо де и да е изтрито

    1 1 Отговор
    Те се знаят, кои са ,, газовете,, под юрганите....... мисии, да правиш секс със стари,, таласъми,,..... ако имаш,, гъсмета,, да ги оплодиш, после живота им става още по,, прекрасен,,.....!
  • 134 група зевзеци

    4 2 Отговор
    Отново коментари, написани от 0,30 до към 7 ч., през 2 минути. И всичките изтрити.

    Коментиран от #145

  • 135 Това, което го поправяш

    3 0 Отговор

    До коментар #100 от "Поправка":

    И го обясняваш доста неясно, явно не знаеш какво значи това, показваш се гол пред някого, а когато се гледаш сам, ти се възхищаваш от своето,, красиво,, тяло и тогава решаваш да го покажеш на мало и голямо, което става наистина тогава,, болестно,, състояние....! (p. S повтарям се, айм сори, не копирам от някого, това е важно, защото виждам, че някой се мъчи като първокласник да изпише - 69/90....!)

    Коментиран от #138, #146, #148

  • 136 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор

    До коментар #59 от "РАДИО ЕЛТО":

    ЗДРАВВЕЙ
    МИЛЕНКЕ
  • 137 Милена

    5 1 Отговор
    Здрасти. Сато ме трие модератора
  • 138 По скоро орган любим

    1 1 Отговор

    До коментар #135 от "Това, което го поправяш":

    Сега, се сетих, че и на мен се случи два или три пъти през живота ми, което е ужасно, поне да гледаш нещо, което си заслужава...!
  • 139 Алфа Вълкът

    6 4 Отговор
    Много си падам по афро-американките и мулатките. Имат хубави големи кръгли дупенца и зърна кат телефонна шайба! И японките ме кефят, ама с големите бомби само! А най-подържаните и красиви жени са италианките.

    Коментиран от #140

  • 140 МАЯ

    4 3 Отговор

    До коментар #139 от "Алфа Вълкът":

    ти си АЛФА ВЪЛКЪ АЛФА ЧАКАЛ ЕДИН И СЪЩ И ДРУГ НИК ИМАШ бате неци АМА СИ Г,Й

    Коментиран от #157

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Не бягайте от истината

    1 2 Отговор
    Това, е като епилатора, повтаряш, повтаряш и ефект никакъв, само си мислиш., че има, тъй като няма с кво да мислиш...най,, ефектната,, двойка се запазва, тази тенденция, също като ръжда,която разяжда....пфу, по добре ръжда, отколкото,, лила,,....!
  • 143 hmhmhm

    1 1 Отговор
    отде го прИведИ това , бе Вени!?
  • 144 Факт

    0 0 Отговор
    70% от насилниците на деца са садисти не педофили научно доказан факт
  • 145 ГРАД КАЗАНЛЪК

    2 2 Отговор

    До коментар #134 от "група зевзеци":

    Еми изтрити са господине защота само ас съм си паднал на главата и съм на необходимото философско сигурно за това стоят само моите коментари въпреки че статията не е за романтиката и още не съм го правил и понеже това работи съм решил да стана автоинструктор нищо че не мога да карам кола

    Коментиран от #147, #154

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    6 0 Отговор

    До коментар #145 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    За теб по-приятна работа ще бъде да преподаваш философия в университета, въпреки, че си с килийно образование и пишеш неграмотно.

    Коментиран от #150

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 ГРАД КАЗАНЛЪК

    2 3 Отговор

    До коментар #117 от "Хайл":

    естествено че не съм правил секс и не съм виждал гола жена господине сто пъти казах че още не съм ЖЕНЕН май не четете коментарите ми ВНИМАТЕЛНО така няма как да ги расберете ПРАВИЛНО

    Коментиран от #152

  • 150 ГРАД КАЗАНЛЪК

    2 4 Отговор

    До коментар #147 от "ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ":

    напълно сте ПРАВ господине ас много обичам философията и исках да я уча в университета в СОФИЯ но не ме приеха така и не расбрах защо вероятно приемаха само връзкарите

    Коментиран от #151, #153, #155, #158

  • 151 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    5 1 Отговор

    До коментар #150 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    Вие си я знаете, господине! Трябва директно да преподавате.
  • 152 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #149 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    Чета много внимателно . И затова ви пиша . Не коментирайте , щом не си правили секс и не си , женен. И отгоре на това не си виждал гола жена . Освен на снимка .

    Коментиран от #176

  • 153 Гост7782

    4 0 Отговор

    До коментар #150 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    С този правопис . Няма как и вашите , така наречени философски мисли. За секса сте само да учите , как да не се прави секс никога . Защото е вреден без да си женен.
  • 154 Масаон

    3 0 Отговор

    До коментар #145 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    Вие сериозен ли сте . Или се бъзикате с хората. Защото повечето коментари на вашето , изказване са изтрити. Но с това мислене и правопис и за авио инструктор не ставате. Там трябва яко учене , и мисъл .

    Коментиран от #156

  • 155 Анти Чалга

    3 0 Отговор

    До коментар #150 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    По добре коментирай , само поп фолка . Там те бива . По си знаеш кой какво е пял. Знаеш текстове на изуст. На тема секс , сте гола вода . Само ръсите бисери. И то голями , направо сте трепач .Едни такива весели , смешни , не адекватни .
  • 156 ГРАД КАЗАНЛЪК

    1 2 Отговор

    До коментар #154 от "Масаон":

    Господине ас всичко си го знам по рождение ас съм уникален случай
  • 157 Алфа Вълкът

    4 2 Отговор

    До коментар #140 от "МАЯ":

    Радио Казанлък козлудуйски сега Мая ли се чувстваш? Другите алфи са ми възпроизводни, за тях съм нещо като Бог! Всеки от изброените от теб е различен човек. Сега се замисли колко досаден си за да се заяждат толкова хора с теб!

    Коментиран от #163

  • 158 РАДИО ЕЛТО

    3 1 Отговор

    До коментар #150 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    иска се образование логопетика вие пишете ас та ас а то е аз нарочно май го правиш ГЕНАДИЙ

    Коментиран от #160

  • 159 познавач

    2 3 Отговор
    Ненормално е ЛГБТ.
  • 160 РАДИО АЛТАФ

    4 2 Отговор

    До коментар #158 от "РАДИО ЕЛТО":

    Кажи къде си я видял думата логопетика.

    Коментиран от #165

  • 161 Добре

    2 2 Отговор

    До коментар #146 от "Поправка":

    Така, да, бъде, явно си от,, дъртите газове,,.....!
  • 162 Да,, това, е болест от малки

    2 2 Отговор

    До коментар #148 от "Хахахах":

    Всеки знае,, че не съм,, побъркан, - а, но няма как на такива като вас да се обяснява с,, добро,, човек се сблъсква през живота с толкова, големи цинизми, искате ли още,, приказки,,.... няма смисъл, вземете отново огледалото и се погледнете, дано се харесате....!

    Коментиран от #164

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор

    До коментар #162 от "Да,, това, е болест от малки":

    господине не им влизай на троловете психо хейтъри в обяснения подмини ги нека хейтърите се удавят в своята си злоба

    Коментиран от #166, #167

  • 165 АНОНИМЕН търче

    2 2 Отговор

    До коментар #160 от "РАДИО АЛТАФ":

    хей търче научи думите не се казва ас а аз
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Господине

    3 2 Отговор

    До коментар #164 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Няма, нужда,, да, бъдете толкова, лицемерен отново.....!

    Коментиран от #179

  • 168 Х1111

    4 2 Отговор
    Дано жената на монтьора наистина да е наела частен детектив, това е много добро решение, маникюристката лесно може да бъде хваната в крачка, кара само една кола или пък най-много да вземе такси и тръгва от работа или къщи. Вечер гони монтьора след работа.
    Много е неприятна тази жена, с отвратителен цвят коса, облича се кичозно правейки се на двайсет годишна.
    И едно самочувствие без покритие,нито образование, нито престижна професия,най-обикновена маникюристка.
    Това е вярно, че от кенана да ямача всички й се смеят.Монтьора динката се излага с тая ниска топка жена,която се сваля с всеки.
  • 169 Милена

    1 4 Отговор
    Мъжъ на маникюриската не става. Тъй, че аз я подкрепям.

    Коментиран от #172

  • 170 съвсем не

    5 1 Отговор
    Ти дори не ги познаваш, не се меси.
    Мъжът й е супер пич, в пъти по-добър от монтьора.Интелигентен мъжкар, а монтьорчето е въдух под налягане и в леглото не става въобще,това го знаят всички.
    И научи правописа най-после.

    Коментиран от #171

  • 171 РАДИО ЕЛТО

    3 1 Отговор

    До коментар #170 от "съвсем не":

    накрая мъжъ и ще и тегли шута
  • 172 СОФИЯ

    1 2 Отговор

    До коментар #169 от "Милена":

    от ЛОМ ли си от щеш не щеш ли си квартала горе където обръща шестицата автобус

    Коментиран от #173

  • 173 Милена

    1 2 Отговор

    До коментар #172 от "СОФИЯ":

    Какво значение има. Любопитството е друг признък. Но за твое успокоение, от дълбоката провинция. Гр. Плевен

    Коментиран от #177

  • 174 Ами то други

    2 1 Отговор

    До коментар #111 от "Всичко изтрито! !!":

    май няма....🤣
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 СОФИЯ

    2 1 Отговор

    До коментар #173 от "Милена":

    ПЛЕВЕН не е провинция МИЛЕНА В статия мнения си дала мнение за мутрата тиква БОРИСОВ за бай ганьо погледни пак статията там един гербераст те обиди щото не си УЧИТЕЛКА а а ти си ОНЛАЙН УЧИТЕЛ
  • 178 СОФИЯ

    2 1 Отговор

    До коментар #176 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    ГЕНЧО виждал си жена на сън а това заВЕСИ са измислици ти нямаш гадзе
  • 179 СОФИЯ

    1 0 Отговор

    До коментар #167 от "Господине":

    свестен трол няма

    Коментиран от #182

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Gen Gurko

    1 0 Отговор
    Значи --дерастията е норма, а другото е извратеност. Прекрасно.
  • 182 Какво е трол...?!

    1 2 Отговор

    До коментар #179 от "СОФИЯ":

    Това ли те интересува, влизайки по сайтове и другаде...!?
  • 183 ГРАД КАЗАНЛЪК

    1 5 Отговор

    До коментар #175 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    това не е мой коментар госпожо МАРИНОВА този невъзпитан господин ми КРАДЕ името ас завърших гимназията в град КАЗАНЛЪК с отличие
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.