Last news in Fakti

12 Март, 2021 15:24 7 794 34

Проговори българка, ваксинирана с проблемната партида на "АстраЗенека"

  • astrazeneca-
  • ваксина-
  • covid-19-
  • странични ефекти-
  • проблемна партида-
  • коронавирус-
  • astra zeneca-
  • астразенека

Тя разказа за страничните ефекти, които са се появили при нея

Проговори българка, ваксинирана с проблемната партида на "АстраЗенека" - 1
Снимка: shutterstock

България е сред страните в Европейския съюз, получили партида от ваксината на AstraZeneca, която е подложена на допълнителни проверки. Те се правят във връзка със смъртен случай в Австрия, където ваксина от тази партида е била поставена на починал по-късно пациент. Страната временно спря да използва тази ваксина.

Партидата съдържа общо 1 млн. дози, доставени в 17 държави. Междувременно Дания също спира временно ваксинирането с AstraZeneca. Българските власти обаче са категорични, че опасност за здравето и живота на имунизираните с този препарат няма.

Още с пускането на "зелените коридори" в началото на февруари, Светла Кирякова и съпругът ѝ си поставят от ваксината на AstraZeneca.

"Може би 6 часа след това започна неразположение, отпадналост, втрисане, лека болка в ръката. На следващия ден бяхме отпаднали. Около 20 часа продължи всичко. Това не е болка за умиране, ако това е начина да се предпазим това нещо да спре, просто ще трябва да го изтърпим", разказа Кирякова пред bgonair.bg.

Оказва се, че е ваксинирана със съмнителната партида на ваксината.

"Прочетох номера на партидата, отворих картончето и видях, че аз съм със същата ваксина. Не се притесних, те са минали близо 20 дена", добави тя.

В България са получени 31 200 дози от тази партида, като досега няма информация за получени странични ефекти, различни от описаните в листовката на ваксината.

"Това е първата партида и беше разпределена за цяла Североизточна България и е приложена всичката. Получена е февруари, няма засега сигнали", съобщи директорът на РЗИ Варна Дочка Михайлова.

Днес здравните власти увериха, че няма опасност за живота на имунизираните.

"Европейската агенция на този етап не препоръчва блокиране, все още се установява дали има причинно следствена връзка и не трябва да има притеснения по отношения на безопасността", заяви директорът на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.

"Ние ще вземем решението само и единствено на базата на науката. Така че тази партида не е спряна, тя се прави. От друга ваксина в страната преди повече от месец, няколко дни след поставяне на ваксината, в България също имаме фатален изход, но нямаме доказателство, че това се дължи на нея", каза здравният министър Костадин Ангелов.

След Австрия, и Дания преустановява ваксинирането с партидата AstraZeneca за срок от две седмици. Причината е в опасенията, че при някои хора тя води до съсирване на кръвта. За момента обаче няма доказана връзка между ваксината и образуването на тромби.

Проверките продължават.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    57 11 Отговор
    От къде проговори?От отвъдното ли?
  • 2 asd

    43 6 Отговор
    "Проблемна партида" няма. В нормалните държави правят проверки, с цел да се установят причините и за да не се спекулира по темата.

    При ганьовците е съвсем друга причината... Ганчовците ще чакат да се извършат проверките в останалите държави и после да развяват чуждите заключения.
    Избори идват ... затова и им паднаха ограниченията на ганьовците все пак. хахахахахахахаххахахахахахахахаха
  • 3 бачо

    45 1 Отговор
    Така ли не разбрахте че управниците винаги са прави,За 30 год. един осъден има ли ? Сега се почват обясненията и както всяко чудо за 3 дни и всичко се забравя,къса памет има тоз народ и най вече много страхлив.И да не забравя пак гласувайте за герб,тулупа да си продължава да излъчва от фейса и да се крие като мишка,ама това ви кефи гербавите мушмороци
  • 4 Майна

    56 9 Отговор
    Ефектът ще застигне всички, някои по-късно..и не само от тази партида...Другите ваксини също ще ви разболеят...Затова е непростимо такова лековерие за да се превърнеш в опитна мишка

    Коментиран от #7

  • 5 др Гей Билтс

    35 5 Отговор
    "Не се притесних, те са минали близо 20 дена" Есента е сезонът на притесненията.
  • 6 После иди се ваксинирай

    40 5 Отговор
    Да кажат на колко хора са сложили от дефектните ваксини! По малък шанс има да се разболееш от ковид от колкото от ваксината!

    Коментиран от #8, #9

  • 7 хахахаха

    18 19 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    "Другите ваксини също ще ви разболеят..."

    Типичен индо-бантускот ... Неграмотен ютюб "професор" (без образование и мозъчен капацитет) тоест.
    ХАХАХАХАХААХАХАХАХАХХАХАХАХА!
    Кого плашиш бе мекотело слабоумно?

    Стой си в кошарката и пак да гласуваш за "пожарникар" от килийното в симеоново.

    Коментиран от #13

  • 8 20000 тотаджии

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "После иди се ваксинирай":

    67% вероятност за събуждане в 3:30 сутринта
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бобошен

    15 2 Отговор
    Ако ще ме ваксинират,да ми сложат една доза физиологичен разтвор и готово,ще съм ваксиниран.
  • 11 Българка ваксиниран с АЗ

    38 1 Отговор
    Оставка и затвор убийци!

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЕСГРАОН

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "хахахаха":

    Вие г-н bandita, с ко; ваксина се боцнахте ако не е тайна?
  • 14 ббб

    15 1 Отговор
    За мен ТАЗИ ваксина вече е история
  • 15 без рекламации

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българка ваксиниран с АЗ":

    Ти не чете ли преди да се шъкаш? Това като опътването на презерватива.
  • 16 asd

    6 27 Отговор
    "Партидата съдържа общо 1 млн. дози"

    А ганчовците веднага се разпърдяха ..."ааа-ууу-отровна партида", "дефектна", "проблемна". Първосигнални си падате а?

    Ама то си е за ваша сметка. И Барба Ганьос си е за ваша сметка.
    Микробиолози форумни такива. Хахахахахаха. А едвам избутали училище... сега от всичко разбират.
  • 17 Българка

    28 4 Отговор
    Всички от управляващата шайка и НОЩ за геноцид- в затвора. Няма противоепидемични мерки, крият или омаловажават причините, от които са починали след ваксиниране с ваксината-убиец от АстраЗенека....
  • 18 Историк

    30 2 Отговор
    То през 40те години и на еврейте са им казвали, че ги водят да ги къпят...ама, сега дойде ред да си отмъщават и да изкарват пари при това. Юруш на Зеленият път.
  • 19 Бай Коко

    39 2 Отговор
    Като починеше някой от съпътстващи заболявания го пишат че е умрял от Ковид а сега като почнаха да мрат хората след ваксинация и вече си мрат от съпътстващи заболявания. Неразбираема бяла мафия.
  • 20 АНОНИМЕН

    27 3 Отговор
    След като почина и една жена в Пловдив след поставяне на ваксина - и в България ваксината на Астрата е спряна! Защо обаче трябваше да се дочака и тази смърт? Това е въпросът с главно В?! И естествено виновни в България няма щото ЕС договорил васкините пък тука ние само ги ползваме! Интересно ще е ако от ЕС им кажат на нашите управници да се обесят какво ще стане?! Ще се или няма да се обесят!?
  • 21 АНОНИМЕН

    24 1 Отговор
    Извадка от статия в ДНЕС от пролетта на 2020г: "Нecлучaйнo eднa oт нaй-гoлeмитe фирми - "Acтрa Зeнeкa", пoлучи oт Eврoпeйcкaтa кoмиcия прaвoтo дa бъдe ocвoбoдeнa oт юридичecкa oтгoвoрнocт зa eвeнтуaлнитe вaкcини cрeщу СОVID-19, кoитo тя щe прoизвeдe. Тoвa oзнaчaвa, чe кaквитo и нeжeлaни рeaкции дa ce пoлучaт cлeд прилaгaнeтo нa eднa тaкaвa вaкcинa, кoятo в cлучaя c „Acтрa Зeнeкa” oщe нe e нaпрaвeнa, фирмaтa щe бъдe ocвoбoдeнa oт oтгoвoрнocт."
  • 22 хахаха

    23 0 Отговор
    Много сме добре! На жените им растат юнашки мустаци, а на мъжете хубави цици!
  • 23 Аз40🏴‍☠️

    34 0 Отговор
    Крият труповете, така се провежда всеки един геноцид. За да не се стряска населението. Ще защитават престъплението против човечеството до дупка, ще го крият, замазват, оцветяват. Всичко в името да продължава по един или друг начин. Това е положението, или сте с хората или сте трупове! Няма средна позиция! Прочетете за 10-те стъпки водещи до геноцид. Информирайте се. Хората в 3-тия Райх не са знаели, какво се върши по лагерите. Тираните си ги правим ние, защото им се връзваме на лъжите. Няма пандемия, коронавирус е леко заболяване, помнете основното: не се инокулирайте.
  • 24 778

    24 0 Отговор
    Това което е почувствала тази жена, са типични симптоми на Ковид ваксина. Дано после няма проблеми с кръвта.
  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 2 Отговор
    Дано е точна в разсъжденията си тази жена,но 20дена е много малък период от време....за такова време не преминава добре и пришка...Наивно е да вярвате,че всичко е наред....и просто ей така спират!
  • 26 МУТРООО

    19 0 Отговор
    ГЕРБ СА ЗА СИБИР НА 100% КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ !
  • 27 Диверсант

    17 1 Отговор
    Вчера 42 годишен военен, здрав прав от военна база Аугуста в Италия часове след ваксиниране издъхва ((НО ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С ВАКСИНАТА) .. Учителка от Наполи, 60 часа след ваксиниране напуска земния рай, ( НО ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С ВАКСИНАТА) , над 40 лекари след ваксиниране хващат вируса и са на лечение в болници ( НО ТОВА НЯМА НИКАКВА ВРЪЗКА С ВАКСИНИРАНЕТО)
  • 28 Активист на БКП

    15 1 Отговор
    Абе нема,нема опасност,ама жената от Пловдив си замина...А още колко ли случаи се крият...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Овчи народ

    6 0 Отговор
    Нищо друго не е....!
  • 33 Нестава

    6 0 Отговор
    Скоро време ще започне масово измиране май това искат шаиката тиква и управляващи
  • 34 Ime

    5 1 Отговор
    Не забравяйте какво каза Бил Гейтс - трябва да се намали населението на земята по един или друг начин.Опитаха с Ковид,но явно резултата не е задоволителен.Сега е вторият етап на геноцида .Още преди две години Бил Гейтс каза че ще умрат 33 милиона човека.Всички лаборатории по света за производство на ваксини са спонсорирани от него или са негова собственост.Разследването за произхода на Ковид замря.Защо ли,?