Необходими продукти:
За браунито:
160 г черен шоколад/кувертюр
4 с.л. кокосова захар
4 с.л. кокосово масло
2 яйца
1/3 ч.л. сол
80 г лимецово брашно
1 ч.л. бакпулвер
За чийз слоя:
270-300 г крема сирене
3 с.л. кокосова захар
1 яйце
80 г бял шоколад, на парченца
Ванилия
Начин на приготвяне:
Подгответе си на котлона тенджера с вода и купа над нея. Нарежете черния шоколад на парченца и го поставете в купата, добавете захарта и маслото към него и разбъркайте до пълно разтапяне на шоколада. Премахнете от котлона. След като леко охладите за около 2-3 мин. шоколада, добавете към него двете яйца едно по едно при постоянно разбъркване с миксер. Добавете солта, бакпулвера и брашното и разбъркайте до постигане на хомогенна, разтеглива, гъста смес.
За подготовката на чийз слоя в чиста купа разбийте с миксер за 1-2 мин. крема сиренето, след което добавете яйцето, захарта и ванилията. Когато кремът е хомогенен, добавете наситнения шоколад и разбъркайте добре. Застелете леко намазнена тавичка с хартия, така че тя да залепне плътно. Добавете половината от брауни сместа и разстелете равномерно в тавичката.
Отгоре намажете с чийз крема. Над него добавете внимателно остатъка от брауни сместа и с клечка за зъби направете хоризонтални линии по цялата площ, а после и вертикални, за да се комбинират двете смеси. Запечете в предварително загрята фурна на 190*С с вентилатор за около 17-20 минути. Охладете и се насладете, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Johansson
Коментиран от #3
10:14 14.03.2021
2 С кока, кола
10:44 14.03.2021
3 Хермеса, да, ти еде, заразения,,
До коментар #1 от "Johansson":
И той такъв....!17:42 14.03.2021