Last news in Fakti

15 Април, 2021 18:57 6 681 4

Никога не давайте тази храна на децата си

  • деца-
  • дете-
  • детство-
  • храна

Диетолог набляга на важността правилните хранителни навици да се установят още в детството

Никога не давайте тази храна на децата си - 1
Снимка: Pixabay

Нуждите на тялото на малките деца са доста специфични, заради което и тяхната диета е специална. От режима трябва да бъдат изключени много от обичайните храни за възрастни - най-вече колбасите, съветва руската диетоложка Виктория Егорова, цитирана от zdrave.to.

"Ние сами полагаме неправилни хранителни навици на детето. Ако родителите ядат наденица, колбаси, и то с много майонеза, какво да очаквате от детето - то ще се държи като родителите", добавя тя.

Според нея диетата на децата трябва да бъде разнообразна. И ако все пак държите детето да яде колбас, то в никакъв случай не бива да е всеки ден. Диетоложката отбелязва, че, ако не искате да лишите детето си от този тип храна, тогава можете да си купите специални детски колбаси със състав, пригоден за малчуганите.

Тя добави също, че въпреки липсата на каквато и да е пряка забрана, не трябва да давате на детето пържени, солени или пушени храни. Също така, според Егорова, "категорично не се препоръчва" на малки деца да ядат консервирани храни, или пък твърде сладки, както и такива с високо съдържание на сол.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гнусносути

    5 0 Отговор
    Не я даваме, сами си я ядем.
  • 2 Изводът

    21 2 Отговор
    Малкият Боко ял мас и вижте докъде се докара до Тулуп Беглец!
  • 3 гост

    11 0 Отговор
    Да, но по някой път парите не стигат....
  • 4 Вярно е

    10 0 Отговор
    Приятел, работещ в доста известна фирма за консерви, ме светна, че само в пастета за деца наистина има това, което пише на кутията, защото реално е под строг контрол, за разлика от всички останали месни и рибни консерви.