Last news in Fakti

21 Април, 2021 19:55 5 538 19

Да простите ли изневярата?

  • изневяра-
  • прошка-
  • прелюбодеяние-
  • връзка-
  • любов

Следните няколко въпроса ще ви помогнат да вземете това тежко решение

Да простите ли изневярата? - 1
Снимка: Shutterstock

Въпреки че има знаци, които я предизвестяват, откриването ѝ винаги е болезнено, неочаквано.

Изневярата – разрушителна, рядко заздравяваща връзката, но пък показваща нови по-добри пътища. Въпрос на гледна точка е дали носи позитиви за връзката, но когато една жена е жертва на изневяра от страна на партньора си, рано или късно си задава въпроса дали да му прости. Това решение винаги се взима трудно и продължително, но някои въпроси биха могли да са насочващи. Вижте някои от тях.

Изневерявал ли ви е в миналото или на предишните си партньорки?

Някои мъже имат „богата“ история на изневери във връзките си, затова е добре да помислите дали си заслужава да му простите измамата към вас. Такива мъже е по-малко вероятно да променят поведението си или то ще е само временно.

Съжалява ли наистина за изневярата?

Как се опитва да поправи нещата? Опитва ли се изобщо или хвърля вината върху вас? Няколко ключови въпроса, които ще ви насочат или към това да му простите, или да продължите напред, търсейки по-достоен партньор.

Какъв тип е изневярата?

Ако той е бил в продължителна емоционална връзка с въпросната жена, най-вероятно ще ви бъде по-трудно да му простите, отколкото ако е било еднократно и не поддържа връзка.

Смятате ли, че отново може да изградите разрушеното доверие помежду ви?

Доверието е основата на една любовна връзка. Един път разбито, то трудно се възстановява. Отнема време, усилия и от двете страни, изпитания за този, който е измамил. Вярвате ли, че има какво да се „спаси“ помежду ви? Партньорът ви показва ли желание и действия, с които иска това да се случи?

Доколко са накърнени вашето доверие и самочувствие?

Когато партньорът, когото обичаме ни изневери, съвсем нормално е да се чувстваме предадени, да започнем да се съмняваме в своите качества като партньор и личност, в своята привлекателност. Започваме да обвиняваме себе си за всичко. Егото страда. Затова преди да решите дали да му дадете шанс, се запитайте доколко самочувствието ви страда и дали за в бъдеще всеки негов жест, поглед, закъснение, няма да ви кара да си мислите, че отново иска да изневери. Защото, ако не сте сигурна в себе си като личност, ниското самочувствие допълнително ще насажда напрежение в отношенията ви.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма прошка

    22 5 Отговор
    За кокошка няма прошка,петелът води хорото,тъй е решило Небето! Всяка жаба да си знае гьола!
  • 2 В е л и к и я

    18 2 Отговор
    Има няколко различни вида изневяра и подтикнати от различни причини , но по принцип е трудно разбираема от партньора и естествено не се прощава ...!
  • 3 Никога

    21 1 Отговор
    Точка
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    12 8 Отговор
    няма място за прошка при такова нещо изневярата е много ЛОШО и по мое мнение трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се преследва от ЗАКОНА за мое щастие мъжете в град КАЗАНЛЪК сме страхотни РОМАНТИЦИ а жените тук са добри и чесни така че никой не прави подобни неща

    Коментиран от #6, #12, #13, #16

  • 6 Разсмя ме

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    :)))) браво, идеални сте!
  • 7 Кики

    10 1 Отговор
    Всеки си решава и всеки може да сгреши. Няма застраховани.
  • 8 Където има к.... дори и във филм....!

    8 2 Отговор
    Намесена, става,, страшно,, и,, гнусно,,.....!
  • 9 One

    17 1 Отговор
    98% от хората не прощават изневяра. Може да има разговор, обяснение, но така или иначе съмнение остава после. Някои си отмъщават, като сменят отношението си към изневерилия, втори правят същото:те изневеряват, за да наранят умишлено, а други директно стягат багажа и си тръгват. За някои , напускащи партньора/партньорката, важи принципа: има много риба в морето! и донякъде това ги утешава. Но важи само за хора, при които чувствата са изстинали след дълга връзка или брак.За жените изневярата на любимия им носи сълзи и шоколад, за да потушат пожара на чувствата вътре в тях, както и самосъжалението. А за мъжете, спасителното средство е алкохола. Моя съвет е : не прощавайте изневяра! Щом първият път жената не ви е оценила, няма да го направи и след втория шанс!
  • 10 Изневярата е предателство

    13 2 Отговор
    Подло и извършено с удоволствие и присмех.Понякога си мисля че е равнозначно на обмислено убийство.
  • 11 Гошо

    7 8 Отговор
    Стига с глупостите, предателство било. Ще ви търпи някой егоистичното отношение, няма нежност и секс, човекът си намерил, от каквото има нужда, предателство било и няма да му простим Ха ха Ха ха
  • 12 Хайл

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Кое да се преследва от закона . Романтиците гледащи сладникави филми , хората не знаещи правописа . Това става. А който изневерява си е за него , после да му мисли .
  • 13 Гост 666

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    Да бе егати непорочния град .Така си мислиш . Със сигурност има и такива който шават . Навсякъде ги има . Ако в твойте мисли няма такива жестоко се лъжеш.
  • 14 Гнида

    9 1 Отговор
    Никой не бяга от хубавото ...... И кучето тръгва след кучката , като си вирне куйрука . Това е скъпи дами , на феминистка статия така се отговаря .
  • 15 Брендица

    13 1 Отговор
    Тайните са между двама партньори. Не може да се прости изневяра, защото не става въпрос само за самия акт. Предателство е налице, затова от древни времена бракът е възприет като свещено тайнство
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 #NoToAuperLeague

    3 1 Отговор
    Ако жена ти ти изневери, тва означава само едно - ТЯ ТЕ ПРЕДАДЕ! Моят съвет е да НЕ прощавате изневяра по никакъв повод, защото както Казанлъка се изразява, изневярата е вредна. Ще замеся и нещо, което е повече на тема футбол, отколкото на изневяра, но както казва Казанлъка тя (изневярата) се счита за предателство. Знам че историята не е между мъж и жена, а между Ливърпул и техният юноша Майкъл Оуен, но той преминава от Ливърпул в Манчестър Юнайтед, ритал за Реал Мадрид и Нюкасъл преди това. Фен съм не само на Черно Море, но и на Байер Леверкузен, но другият пример, който бих дал е с Абеловците Шавиер и Анисе. Шавиер преминава от Евертън в Ливърпул (въпреки че Евертън бяха в криза) се счита за предателство, но със сигурност не е нагъл лъжец като Анисе. Причината да наричам Анисе лъжец е, че излъга Черноморец Бургас, че се отказва от футбола и накрая се оказа, че е подписал с ЦСКА и оттогава го мразя. Плюс че НЕ трябва да ми давате минуси, щото НЕ слушам чалга (или с на чалгарите любимото им название "поп-фолк").
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГоЩо

    1 0 Отговор
    Тук се говори само за изневерил мъж! Този мъж с кой е изневерил се пита?!?!