Last news in Fakti

3 Май, 2021 11:35 6 012 9

Щастлива развръзка след ремонт на "Бригада нов дом"

  • бригада нов дом-
  • щастрива развръзка-
  • семейство-
  • ремонт-
  • апартамент

С години семейството живеело в малък апартамент при лоши условия

В седмицата на Великден "Бригада Нов дом" успява да внесе светлина в дома на една баба и двамата ѝ внуци, изоставени от родителите си. Те посрещат Великден с празнична трапеза в новия си, приветлив дом и разказват повече за живота си в "Тази неделя".

Богомил и Лазар наричат "мамо" своята баба, която се грижи за тях от много години. На Великден баба Галя и нейните внуци имат хубава празнична трапеза, а самата тя вече дори ходи без патерици.

Възрастната жена от години се грижи за двамата си внуци, които са изоставени от родителите си. Един ден майка им просто си тръгва от дома. Баща им пък ги оставя при баба им с думите - "Щом майка им не иска да се грижи за тях, и аз не искам." Баба Галя ги отглежда с мъж, с когото живее на семейни начала. За нещастие той умира на 47 години и оттогава единствено тя се грижи за тях.

С години тримата живеят в малък апартамент при лоши условия. Баба Галя спи на дивана, а момчетата се притесняват да си поканят гости у дома.

Бригадата на майстор Караджов обаче тотална промяна не само в дома им, но и в живота. След тяхната намеса те са готови да започнат нов живот - с удобство, уют и нова надежда. В ремонта се включват още журналистът Крум Савов и неговата съпруга.

"След ремонта, който направиха тези великолепни хора тук, аз си казах, че трябва да стана пак силна. Оставих патериците, взех един бастун. С бастуна ходех на работа. Всеки ден. Сега вече оставих и бастуна", разказва баба Галя.

Промяната е не само за дома им. И двамата ѝ внуците вече работят, а по-големият - Лъчезар, минава през редица манипулации, за да се сдобие с красива усмивка. Заради неправилно подредените му зъби, през живота си той получавал много подигравки.

След ремонта в дома им Лъчезар и Богомил са щастливи, че могат да поканят и приятели на гости, без да се притесняват.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    8 13 Отговор
    Трябва да се направи такова предаване за бг автомобили, че като гледам колко окаяни кочини има по улиците.
  • 2 fiji

    44 0 Отговор
    Харесвам такива предавания изпълват ме с кеф !
  • 3 Директора

    28 0 Отговор
    Eто за това бих дарил с кеф, но да знам как се харчат парите и че правят хората щастливи. А не като ония гадове от Кредисимо. Какво стана там??? А, да, ще ви кажа. НИЩО. Всичко се потулва, защото винаги има замесени разни депутати и т.н.
    Крадливи гадняри.
  • 4 Биде

    17 3 Отговор
    Предаването е проект на телевизията и социалното министерство, но води до много въпроси-какви са критериите точно и защо се избира само София и околностите или по изключение друг голям град.Нуждаещите са хиляди, а на сезон „щастливците”са 10тина! Но пренебрегнатите пренебрегнати.В една бедна държава е важно да хвърляме прах в очите на хората, а телевизията да гради имиджа си!!!
  • 5 зеленчук

    25 0 Отговор
    Чест им прави на бригадата,на тези хора,че помагат! На Крум Савов и на жена му,също благодарности!Богатите дебелопачковци,като Шиши и депутати,министри,бизнесмени обаче не дават на бедните и нуждаещите се хора нито един лев. Крият се я в Дубай,я по Европа и си мислят,че тия пари ще ги занесат на гробищата. Не,няма да стане. Всичко материално си остава тук,на Земята.
  • 6 гост

    20 0 Отговор
    Позитивна новина, в този сайт ! Дано има повече такива и да правим добро , за хората !
  • 7 БАЙ Х@Й ‼

    9 1 Отговор
    Идеята е добра. Но дядо казваше :" Ако сам човек може да изкопае голяма дупка за 10 часа - това не означава , че 20 човека ще я изкопаят за половин час !" / който разбрал , разбрал /
  • 8 незнайко

    2 1 Отговор
    Това се нарича помощ !!! Интересното обаче е кой плаща сметката на тази бригада, заедно с мебелите които влагат във всеки свой проект ??? Досега това не е споменавано !!! ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД !!!

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    Има тарифи за реклама на БТВ онлайн публикувани. Най-гледаните предавания стигат до 15 000 лева за 30 секунди. Това предаване е окло 7-8000. Тоест ако се излъчи 5 мин реклама се взима 80 000 лева. Ако реклмата е 10 мин ( а обикновено е 15 мин в рамките на един час) говорим за 160-200 хил.лева. КОлко да струва ремонта според теб? Не повече от 50 хил. заедно с мебелите. И не забравяй, че предаването се излъчва повече от веднъж. А има и реклама от производители на мебели, амтериали и др.