Last news in Fakti

19 Май, 2021 17:02 1 913 3

В Париж направиха рекордно голяма торта (ВИДЕО)

  • торта-
  • париж-
  • франция-
  • опера-
  • торта опера-
  • рекордно голяма

Тортата "Опера" е известен френски сладкиш с кафе и шоколадов крем

В Париж направиха рекордно голяма торта (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Френски сладкари направиха най-голямата торта "Опера" в света, пише вестник Le Parisien.

Тортата "Опера" е известен френски сладкиш с кафе и шоколадов крем. За направата на тортата са били необходими 100 кг суровини, от които 1000 яйца и 36 кг шоколад. Над нея са работили три дни десетки сладкари. Тортата е дълга 30,73 м. Тя беше поставена на маса на стълбите на Парижката опера "Гарние" вчера.

Тъй като във Франция все още са забранени различни фестивали и изложби поради ограничения на коронавируса, любителите на сладкото е трябвало да се запишат предварително за дегустация. Раздадени са общо 3000 парчета на присъстващите, а останалите са дадени на студентски организации. "Вече направихме огромен Тирамису от 600 парчета и ни остана прилично количество кафе. Чудихме се какво да направим и решихме това да е торта "Опера", каза френският блогър Виктор Абши.

Представители на Книгата на рекордите на Гинес са били поканени на презентацията, но досега не са направили изявление. Организаторите не се съмняват, че тяхната "Опера" е най-голямата торта в света. Тортата "Опера" се състои от три бадемови блата, напоени със сироп с кафе, между които се редува пълнеж от маслен крем с кафе и ганаш. Тя се покрива с шоколадова глазура и украса от златни листа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мюмюн

    2 0 Отговор
    Ухааа, ха бакалъм-туй торта ша баде излапано за два часа от мойто джинс. Кат нивидели тигри ша са нахвърлят утгоре й и аку има и буза, край-сварши са. Десет рома, барабар с чаветата и майкити им ша оправят туй нещу. Ромът айдисва сладкуту-мре за негу.
  • 2 jhjjjj

    0 0 Отговор
    Сигурнж за пръв път чуват за Книга на Рекордити на Гинес това не е нищо учудващо или изненодващо
  • 3 Брендица

    0 1 Отговор
    Тирамису отвратително нещо