Last news in Fakti

24 Май, 2021 14:07 17 796 11

Ивана изпрати баща си с народна музика

  • ивана-
  • загуба-
  • баща-
  • погребение-
  • коронавирус-
  • covid-19-
  • поп фолк-
  • певица

Певицата загуби баща си след скоротечен COVID-19

Ивана претърпя тежка и шокираща загуба и все още ѝ е трудно да прежали баща си, който издъхна внезапно, пише plovdiv24.bg.

Тодор Калудов бил познат като добряк, веселяк и голям майтапчия. Никога не се оплаквал от здравословни проблеми. Радвал се на живота и дори забравил, че преди 30 години претърпял сърдечна операция. След което лекарите му предписали лечение с хапчета и в никакъв случай да не натоварва "моторчето" на тялото. Той обещал да спазва съветите им и с удоволствие се прибрал в дома си.

Дни преди да си отиде, пил студена бира. Като се събудил, гласът му бил изчезнал. Решил, че е от студеното и че след ден-два ще се оправи. Минали цели 3 дни, но нищо не се случвало. Гърлото го боляло и едва намирал сили да общува с близките си. Семейството решило, че трябва да го види лекар и да му бъде направен за всеки случай и PCR тест. Резултатът се оказал положителен и бащата на певицата бил настанен в болницата в Айтос. Докато Ивана и майка ѝ решавали дали да го местят в Пловдив и къде ще е най-добре лекуван, популярният акордеонист издъхнал. Всичко се развило светкавично бързо, за ужас на близките на Тодор Калудов.

Внезапната смърт разтърси до болка изпълнителката на "Шампанско и сълзи". Нито за миг Ивана не допускала, че нещата ще се развият фатално толкова бързо. Тя била особено привързана към татко си, защото той я въвел в музикалния бранш. От него наследила любовта към народната музика. Самият Тодор Калудов обожавал тракийските хороводни песни. Още като ученичка днешната звезда придружавала родителя си по морските курорти, където той свирел на акордеон, а тя пеела. Баба ѝ също била уважавана певица в района. Приживе баща ѝ споделял, че иска един ден да го изпратят във вечния му дом с народна музика и ако може - без плач и сълзи. Близките му се съобразили с неговата воля. Опелото се състояло в тесен кръг от около 30 души. Присъстващите се опитвали да утешат певицата, която едва сдържала сълзи и емоции. Разстроена била и дъщеря ѝ Теодора, кръстена на дядо си.

Колеги на Ивана припомнят, че певицата боготворяла баща си и често повтаряла, че дължи професионалните си успехи именно на него. В знак на уважение преди няколко години звездата на "Пайнер" зарадвала родителя си с марков акордеон "Guerrini" на стойност 20 000 евро. Изборът на този луксозен подарък не бил случаен, а продиктуван от страстта на бай Тодор към качествената музикална апаратура. Ивана също разбирала от добри инструменти, защото от дете ѝ се налагало да бъде заобиколена от различни джаджи за озвучаване.

"Не знам дали някога тази болка ще отмине. Едва ли... Татко живя щастливо и съм горда, че не го разочаровах нито за миг", лаконична е певицата. Ивана взе нелекото решение да лекува скръбта с онова, което ѝ носи най-много радост и смисъл в живота - музиката. Днес тя ще изнесе концерт по случай празника в гр. Златоград,


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен

    25 4 Отговор
    Лекарите лъжат. Не е коронавирус. Получил е преплитане на червата от студената бира. Чакал е много време
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ели

    17 3 Отговор
    Що за отвратителни коментари!Лека му пръст на човека.
  • 7 Посетител

    7 3 Отговор
    Съболезнования!!!
  • 8 Рошко

    8 0 Отговор
    Всички лъжете та се късате и даже вече не се усещате как пишете такива помии, пил студена бира и умрял човека от корона, да бе да имам приятел дето от подобно пиене, първо беше воден плеврит после пневмония че и туберкулоза изкара и си е жив и здрав, така и не се намери един честен човек дето да даде под съд такива лъжливи мисирки и мисероци и доктори дето само драска лъжи

    Коментиран от #10

  • 9 Гост

    4 5 Отговор
    Тая коя е и какво е дала за държавата освен едно пеене .
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Рошко":

    COVID-19 (SАRS-СоV-2) не е ВИРУС, защото няма ДНК. Затова се казва КОРОНА-ВИРУС. Има частично РНК и всъщност е огромна органична молекула с неустойчив строеж, което води до безброй мутации... Ефективна ваксина не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани НАД 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат от НОЩ тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия са напълно безпомощни... "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.
  • 11 Тони Г

    2 0 Отговор
    Щом човека е харесвал народната музика, добре е направила. Поне не е било чалга.