Last news in Fakti

5 Февруари, 2013 14:55 992 4

Плевенчанин ще съди Здравната каса

  • плевен-
  • нзок-
  • операция

 

Недялко Ангелов сам събра дарения, за да му бъде направена животоспасяваща операция на S-образен гръбнак в Плевен, в болницата „Св. Панталеймон”. Благодарение на интервенцията, Недялко вече се движи с проходилка. Сега обаче той ще съди Здравната каса.

„Операцията е уникална, поради сложността на изкривяването и на деформацията, получена в гръбначния стълб, тя бе извършена през диафрагмата. Трябваше да се намери по-здраво място и да се фиксират прешлените, които бяха много разрушени. Самата интервенция продължи около 4 часа. Успях да стана на третия ден”, разказва пред Нова телевизия Недялко.

За него обаче проблемът не е в това дали ще проходи, а че е бил принуден сам да осигури парите за сложната операция.

„Най-голямото унижение бе да търся пари с просене и с кампании. Оказа се, че Здравната каса не поема нищо от тези скъпи импланти, които няма как човек, със стандарта в България, да може да си ги позволи. Досега имплантите, заедно с фиксацията, ми струват 9800 лв. и се надявам да няма втора интервенция. Доколкото зная, НЗОК поема самата интервенция и за екипа, което е около 1000 – 1800 лева”, поясни още Ангелов.

Благодарение на съдействието на хората около него, той успява да събере необходимите средства само за два месеца. Оказва се, че заради заболяването си той е инвалидизиран и получава пенсия около 180 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нед

    1 0 Отговор
    100 % ще ги съдя, ако трябва и в Европейския съд по правата на човека ! Не може да си здравно осигурен, да си спазваш задълженията като гражданин, а да ти погазват правата и да нямаш достъп до здравни услуги. Да си оставен бавно и сигурно да умираш и да трябва да просиш средства за здраве. Това е геноцид към болните и трябва да бъде променено и наказано за да не се случва на никой ! Бъдете Здрави !
  • 2 Обещах и Изпълних

    0 0 Отговор
    Р Е Ш Е Н И Е № 3449 гр. София, 22.05.2017 г. В ИМЕТО НА НАРОДА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - СОФИЯ-ГРАД, Второ отделение 35 състав, в публично заседание на 14.09.2016 г. в следния състав: СЪДИЯ: Миглена Недева при участието на секретаря Кристина Григорова, като разгледа дело номер 122 по описа за 2016 година докладвано от съдията, и за да се произнесе взе предвид следното: Производството е по реда на чл.145 - чл.178 от Административно - процесуалния кодекс /АПК/, във връзка с чл.68 от Закона за защита от дискриминация (ЗЗДискр.) Образувано е по жалба на Национална здравно - осигурителна каса срещу Решение № 444 / 19.11.2015 г. по преписка № 430 / 2014 г. по описа на Комисията за защита от дискриминация /КЗД/, пети постоянен заседателен състав, в частта му, с която по повод на жалба то Н. А. А. с оплакване за дискриминация по признак "Увреждане", е установено, че с неосигуряването на пълно или частично заплащане на изискуеми медицински изделия във връзка с лечението на нуждаещите се от поставянето им пациенти с установена диагноза "Сколиоза", Национална здравно - осигурителна каса е допуснала нарушение на чл.10 и чл.11 от Закона за защита от дискриминация. С влязло в сила Определение № 1705 / 24.03.2016 г. на състава са оставени без разглеждане като процесуално недопустими изцяло жалбата на Министъра на здравеопазването, както и жалбата на Национална здравно - осигурителна каса срещу Решение № 444 / 19.11.2015 г. на КЗД, в частта му, с която се дават препоръки, ка
  • 3 1:0

    1 0 Отговор
    Р Е Ш Е Н И Е № 3449 гр. София, 22.05.2017 г. В ИМЕТО НА НАРОДА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - СОФИЯ-ГРАД - Р Е Ш И: ОТХВЪРЛЯ жалбата на Национална здравно - осигурителна каса срещу Решение № 444 / 19.11.2015 г. по преписка № 430 / 2014 г. по описа на Комисията за защита от дискриминация. ОСЪЖДА Национална здравно - осигурителна каса да заплати на Комисията за защита от дискриминация разноски за юрисконсултско възнагражение в размер на 300 /триста/ лв. Препис от решението, на основание чл. 138 АПК, да се изпрати на страните. Решението подлежи на касационно обжалване в 14- дневен срок от деня на съобщаването му чрез настоящия съд пред Върховен административен съд.
  • 4 Нед

    1 0 Отговор
    Решение 5633 на ВАС от 15.04.2019 г. - Решението е окончателно и не подлежи на обжалване ! Никога повече болните от сколиоза в България, няма да "просят" средства за това прескъпо лечение или да чакат края си в безизходица !
    Повече информация може да намерите в сайта на ВАС - Дело 8064 от 2017 г.
    Бъдете здрави !
    Н. Ангелов