Last news in Fakti

17 Септември, 2021 13:31 6 032 9

15-годишен е най-високият тийнейджър в света (ВИДЕО)

  • рекорд-
  • рекордите на гинес-
  • височина-
  • ръст

Новото издание на Книгата на рекордите на Гинес вече е факт

Най-високият тийнейджър в света е канадецът Оливие Рио, чиято височина е 226,9 сантиметра, съобщиха БТА и Ройтерс.

Младежът притежава едно от многобройните постижения, включени в новото издание на Книгата на рекордите на Гинес, което вчера излезе на пазара.

Британката Бетани Лодж (28 г.), която е гимнастичка от ранна детска възраст, притежава рекордите за най-бързо направени предни кълба на разстояние от 100 метра - за 42,64 секунди, както и за най-много задни салта, направени от жена за тридесет секунди - пет на брой.

"Невероятно е да получиш титлата за световен рекорд на Гинес. Това е нещо, което дори не съм и помисляла, че мога да направя. Когато бях малка винаги взимах книгите, четях ги и научавах всички невероятни неща, които хората могат да направят", споделя Лодж.

Американецът Сиън Кларк, който е роден без крака, притежава рекорда за най-бързо изминаване на 20 метра на ръце. Постижението му е 4,78 секунди.

Летиша Ки от Кот д'Ивоар пък е човекът, който може да направи най-много прескачания на собствената си коса - 60 за тридесет секунди. "За този рекорд тя сплете естествената си коса и след това постави специални удължения, за да се образува въжето", което използва за прескоците", пише в Книгата за рекордите на Гинес. Жената (25 г.), която е модел и актриса, е известна, че прави различни фигури с къдриците си.

Луи от породата черно-кафяв кунхаунд пък е кучето с най-дългите уши в света - цели 34 сантиметра. То е собственост на американец от щата Орегон.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо Софкин

    7 3 Отговор
    Да се пробва в порното
  • 2 Радо

    7 2 Отговор
    И в нащо село аналогичен случай - едно момче като напъна коча и му изправи рогата.
  • 3 Истина е

    13 0 Отговор
    И България ще влезе в Гинес. За най-секки лекоатлетка . И,това е ,Искра Фидосова!!

    Коментиран от #4

  • 4 ТОДОР СТОЯНОВ

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Истина е":

    НЕ МОГА...НЕ МОГА ДА СПРА ДА СЕ ХИЛЯ...
    ЕЕЕ...БРАВО ПИЧ...ОПРАВИ МИ ДЕНЯ!
    ;-))))
  • 5 Родата на Дюдю

    4 0 Отговор
    Прилича ми на някой, но не мога, да се сетя....!
  • 6 А Тиквун що го няма

    5 1 Отговор
    А Боко Тиквата държи рекорда за най-кухата тиква в света....
  • 7 На 15

    3 0 Отговор
    На 15 бях висок 170см и толкова си останах.
  • 8 Кирил пора

    4 2 Отговор
    Интересни рекорди аз съм известен с това че на едно сядане на масата мога да изям близо 2 хляба и над 300 грама сланина тежа 174 кг Киро пора а съпругата ми Надка тя е 126 кг моят син Гошко е на 23 гд 135 кг тебе мисля че можем да кандидатства ме за рекорд особено аз Киро пора
  • 9 Ироничен

    0 0 Отговор
    Да си рекордьор с размери не е особено удобно. Не претендирам да съм човекът с най-големи крака в света, но винаги съм имал проблеми с намирането на обувки, а в армията беше просто ужас.