Last news in Fakti

3 Октомври, 2021 00:30 17 219 281

Нормални ли са мъжете, които ходят на проститутки?

  • секс-
  • проститутки-
  • секс за пари

Много мъже ходят на проститутки, защото търсят любов и разбиране

Нормални ли са мъжете, които ходят на проститутки? - 1
Снимкa: Shutterstock

Във всяка страна от услугите на проститутки се ползват различен брой мъже, независимо дали е противозаконно или не. От Hydra, организацията на проститутките в Германия, твърдят, че в Германия трима от всеки четири мъже ползват услугите на платената любов. Според профсъюза на най-древната професия Верди всеки ден се осъществяват повече от един милион сексуални контакти между мъже-клиенти и сексуални труженички. Според изследователя на проституцията Свен-Аксел Мансон от университета в Малмьо обаче данните за различните държави са много различни, пише e-vestnik.bg.

Само 6 процента от мъжете във Великобритания си плащат за секс. В Испания те са 40 на сто. И това, което в една страна изглежда съмнителна практика на малцинството, в друга е прието за обичайно. По отношение на платената любов западните индустриални държави, горди с това, че споделят общи ценности, са крайно разединени.

Любителите на проститутките в Швейцария и в Германия са анонимни и разменят опита си в Интернет необезпокоявани, в САЩ или в Швеция те се третират като престъпници. Науката също е разединена по отношение на мъжете, които търсят платена любов. Някои учени твърдят, че те са романтици, които имат нужда от обич. Други обаче ги разглеждат като обезумели женомразци или като болни хора, пристрастени към секса, които имат нужда от терапия.

Тези оценки обаче не разкриват същността на мъжете, ползващи проститутки. Защото много често изявленията по този въпрос заимстват риториката на психологията или социологията.

Нормални ли са мъжете, които ходят на проститутки?

“Според досегашните научни познания, няма определена социална характеристика, която да отличава мъжете, които ходят на проститутки, от останалите,” казва културоложката Сабине Гренц от Хумболтовия университет в Берлин. Тя е интервюирала редица клиенти на проститутки и неотдавна публикува поредното издание на книгата си „Тайната страст. За консумацията на сексуални услуги”.

Според нея любителите на платената любов произлизат от всички обществени слоеве – борсови посредници, шофьори на камиони и учители. „Много мъже искат да докажат идентичността си на хетеросексуални мъже,” твърди Гренц. Този, който си купува любов обаче, не иска да бъде харесван само заради парите, а и заради човешките и сексуалните си качества. За него значение имат не само коитуса и фелациото – той търси близост, разбиране и реализация.

Английската социоложка Джулия О’Конъл Дейвидсън от университета в Нотингам вижда нещата по съвсем различен начин. Тя не счита, че клиентите на проститутки си купуват любов, за да лекуват психическите или сексуалните си проблеми. С това само се прикриват истинските мотиви. Много от тях искат да си отмъстят на жените и да ги контролират – дори и да твърдят обратното.

Много мъже ходят на проститутки, защото търсят любов и разбиране. Други обаче искат да си отмъстят на жените. Леглото в бордея пък е последното място, където имат пълна власт.

Редица експерти, занимаващи се с проституцията, считат, че клиентите на проститутки са съвсем нормални, склонни към романтика, но се са доволни от любовната игра с партньорката си. Според социолога от Бремен Удо Герхайм има романтични любители на проститутки, които робуват на илюзията, че могат да изградят истинска и базирана на доверие връзка с проститутка. Той е определил два типа мъже. Едните са жизнерадостни хедонисти, които изживяват фантазиите си под светлината на червените фенери, а другите – разочаровани, за които сексът с курва има „компенсаторна функция”.

Тази типология напомня на систематизацията на психолога Дитер Клайбер от Свободния университет в Берлин, съставена преди повече от десет години. Той интервюирал 598 мъже-любители на платената любов и установил, че най-често се среща типът романтичен клиент, който преследва традиционния идеал за любовта и търси интимност и близост. „Тези мъже изграждат емоционални връзки с проститутките,” казва Клайбер. Във въпросника те са се съгласявали с твърдения като „мога да си представя, че проститутката, при която ходя, ми е съпруга”.

За английската социоложка Дейвидсън клиентите на проститутки „не са романтици, а некрофили”, които се движат в презирана субкултурна среда и деградират при „социално мъртвите” жени. При тях образът на кавалера на розата мутира в сексуален маниак, който си пада по трупове.

Много специалисти отхвърлят образа на клиента на проститутките като нормален човек, за когото жриците на любовта са един вид сексуална терапия. Те се позовават на случващото се в Интернет, където зад анонимността на световната мрежа мъжете се изразяват доста по-различно, отколкото в разговорите с научните работници.

„Материалът” на любовта

Някои от клиентите на проститутките наричат в мрежата жените „материал”. Други описват фантазиите си, които са унизителни и презиращи жените.

„Подобни изказвания не могат да се чуят в интервютата ми с мъжете, които ходят на проститутки,” казва Гренц. Възможно е причината за това да е, че в директните разговори мъжете отговарят според социалните очаквания и съставят за себе си образ, който е обществено приемлив. Затова и познавателната стойност на подобна изследователска техника е ограничена – особено когато броят на интервюираните е толкова нисък, че не могат да се направят обобщения.

Шведският социолог Свен-Аксел Мансон е анализирал десетки изследвания и неотдавна представи резултатите в Европейския парламент. Той твърди, че много от клиентите на проститутки са шовинистично настроени. Много мъже са привлечени от представата да използват и да консумират жените. „Те си представят секса с проститутка така, като че ли отиват в „Макдоналдс”, казва Мансон.

За много клиенти леглото на проститутката е последният антифеминистки бастион. Само там мъжете могат да възстановят старите властови отношения и буквално да хвърлят жените в миналото.

Изследвания на американския социолог Майкъл Кимъл от университета Stony Brook в щата Ню Йорк подкрепят тази теза, както и анализите на джендър-изследователката (б. р. – изследователка на пола) Джанис Реймънд от университета в Масачузетс.

Измиращ вид ли са клиентите на проститутките?

Политическото послание на американските и на шведските учени е еднозначно: мъжете, които ходят по проститутки , са измиращ вид, чието поведение скоро няма да бъде приемано никъде.

Свен-Аксел Мансон обаче опровергава предполагаемото им изчезване с цифри. По времето на сексуалния изследовател Мак Кинзи 70 на сто от мъжете са плащали за секс. В САЩ тази цифра днес е едва 16 на сто, а в Дания – 14 на сто. За шведския учен е ясно, че много от клиентите на проститутки са дълбоко разстроени и затова трябва да бъдат подпомагани и подлагани на психотерапия, както се прави в Швеция. Немският социолог Рюдигер Лаутман от университета в Билефелд предупреждава обаче, че да се патологизират мъжете, които търсят проститутки, е опасно – така се е правило през 19 век с проститутките, които били определяни като истерички.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 жорко

    17 11 Отговор
    Не, не са.
  • 8 НЕВЯН

    18 43 Отговор
    не е редно да се ходи по проститутки
  • 9 Разбира се, че не е

    15 30 Отговор
    Нормално, докато не се легализира, както.на запад, тогава нормалната съпруга ще е спокойна, че няма да има зарази...!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Рошко

    91 13 Отговор
    Ами нормални са, па излизат по евтино от жената че и любовниците даже
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК

    25 56 Отговор
    Абсолютно НЕ Е нормално. Мъжа трябва задължително да търси любов и расбиране само при съпругата си и то само слет сватбата. Лично ас за нищо на света не бих отишъл при такава жена дето пише в статията. Дейноста им трябва да се преследва от закона с най строги мерки. Като те хванат някой мъж да ходи при такава жена да се приложи цялата тежест на закона. Това е много много лошо - секс срещу пари. Истинско падение и престъпление ума ми не го побира потресен съм че такива неща съществуват. При нас в град Казанлък не се случват такива неща и няма такива жени!

    Коментиран от #18, #23, #43, #49, #60, #69, #92, #100, #179, #208, #210, #230, #245, #263

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ВЕЛИН

    5 20 Отговор
    страхотна статия а и вие сте много КРАСИВА ЖЕНА ВЕНЕЛИНА

    Коментиран от #58, #59

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Село Казанлък

    32 5 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Много интересни неща предлагате. Даже и мъжете да се наказват от закона. Кой закон , че е правил секс със проститутка или закон който забранява да правиш секс . Ако не си женен . Щом иска секс и харесва секс със такива жени , нека си ходи . Ако на вас ви пречи товаьси е за вас. И от къде знаеш , че няма такива жени в Казанлък я се разходи по сред нощ из градът и виж какво , ще откриеш на някой места .

    Коментиран от #107, #109

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #90 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Па пийниси ха наздраве да ти е вкусно

    Коментиран от #113, #121

  • 95 ,🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    15 5 Отговор

    До коментар #89 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Едни и същи неща пишеш смени си плочса , че се изтърка . И какво правиш тука що не си, в обора да спиш утре те чака яко работа , ще теглиш каруца пълна с камани, само 100 километра няколко пъти .

    Коментиран от #99

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 5 Отговор

    До коментар #108 от "Зик":

    и на вас ЛЕКА ВЕЧЕР
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 ЕПИКРИЗА

    4 2 Отговор

    До коментар #133 от "Епикриз":

    всеки си носи кръста
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 7 Отговор
    КОГАТО си УСПЕШЕН имаш ФАЛШИВИ ПРИЯТЕЛИ и ИСТИНСКИ ВРАГОВЕ
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 7 Отговор
    ДОБРО УТРО ХОРА

    Коментиран от #184, #185, #206, #228

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 КАРМА и СЪДБА

    5 3 Отговор
    всичко се връща ДОБРО и ЛОШО БОГ бавя но никога не ЗАБРАВЯ

    Коментиран от #190

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 5537

    33 6 Отговор
    Докато е нормално жените да са проститутки, ще е нормално мъжете да ходят при тях.
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Гост

    32 3 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Защо да не е нормално .Щом е на зор и няма приятелка защо да не прави любов. Защо искате закон срещу това , даже и мъжете да се наказват . В това няма смисъл . Вас никой не ви кара да спите с такива жени за пари . Който иска си търси и ходи по такива , това е негово право.
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 6 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за статиятаКРАСААВИЦЕ МОЯ ОБИЧАМ ТЕ

    Коментиран от #253, #265

  • 233 Уффф

    19 1 Отговор
    Някои си плащат в бара без да са сигурни, че ще успеят. Други имат по-малко време на разположение и определени цели. Каква е разликата когато имаш безразборни връзки - чувството, че си ловец и помпаш самочувствие - но връзките са както с професионалистка, кратки
  • 234 един от многото

    30 6 Отговор
    И защо да не е нормално? Народа е казал , каквато на царицата , такава е и на магарицата! Плюс това проститутката никога няма да я заболи глава!
  • 235 Крюшо омрелия

    3 7 Отговор
    За, красота, ако говорим, не моем се спрем.... цела вечер, ще е малко и на карти ше играем,, без козове и накрая пак, ще чуем мнението на Васик, че е най красифата, обаче след дамски и другите дроб сърми...!

    Коментиран от #241, #246

  • 236 Негово право, да еде сини газове

    1 5 Отговор
    И нагънати манжи, пръц, кой на кяр и някой голем жълт с пъпки.... най сетне го намерих, не си го давам клиента, оти е на 19.годин.....пък я съм таласъм.......!
  • 237 Fakti

    18 0 Отговор
    Защо помествате такава статия като ще триете коментарите?

    Коментиран от #238, #252

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Не са

    2 3 Отговор
    Предимно са с леви наклонности.
  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Гост

    20 1 Отговор
    А каква е разликата между платени секс услуги и неплатени?
    Отиваш плащаш и ч.каш,а при втория плащаш зарибяваш и и накрая може и да останеш на сухо.
    Всичко се свежда до парите.

    Какво се крие зад желанието да имаме човек до себе си

    Встъпвайки в отношения, подсъзнателно хората искат да получат пари, грижа, внимание, покрив над главата – при това, без да правят нищо. Всъщност всичко това няма никаква стойност – преобладават само чувства, емоции, преживявания. Копнеейки за отношения, невротиците искат да се върнат в детството и да преживеят отново изпитаните тогава усещания.

    Здравите хора търсят единствено взаимна любов, затова те нямат проблеми да създадат отношения.

    Много жени задават въпроса, къде да си намерят мъж. Когато човек е отворен и готов за връзка, способността да живее заедно с някого, създава самите отношения. Някои жени съвсем не са наясно какво точно търсят в отношенията с мъжете, на тях им е нужен сляп, глух и ням капитан за далечно плаване, защото много от тях никога в детството си не са имали здрави отношения с баща си или са имали лоши отношения с майка си.
  • 243 Гост

    12 1 Отговор
    Как да се отървете от зависимостта във взаимоотношенията

    Човек трябва да се научи да бъде сам, да стане самодостатъчен човек, да бъде сам и да се наслаждава на това. Защото зависимостта в отношенията се получава от травмите в детството.

    Когато сте била малка, не сте имали добра връзка с родителите си. Затова ги търсите в зряла възраст. Факт е, че децата, които са имали здрава връзка с родителите си, в зрялата си възраст са наясно, че любовните отношения са важни, но не се отнасят фанатично към тях.
  • 244 Ти трябва да, си камък

    5 4 Отговор
    За, да имаш,, чувства,, към такава, боже опази, особено ако я,, оплодиш,, сутринта една от тези,, Свини,, стана и ме погнуси отново, без да я виждам..!
  • 245 Един

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Генади, сляп си момче. Щото няма такива в Казанлък, само 3 съм чукал.

    Коментиран от #251

  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Самата, дума,, проститутка,,

    5 4 Отговор
    Не добре звучи...превеждам си, няма гнус от нищо, затова са предпочитани от,, болни мъже,,...!
  • 248 Васил

    8 8 Отговор
    Ако ще и да имате най голямата красавица в леглото с времето омръзва все едно да ядете пица всеки ден.

    Коментиран от #249

  • 249 аха

    5 0 Отговор

    До коментар #248 от "Васил":

    А ти сигурно си някоя драг куин, която всеки ден е различна. Не е важно с каква перука си, а какво имаш под перуката!
  • 250 Пич

    19 6 Отговор
    Обикновено не коментирам такива теми , но.... Какво прозира от злобата , излята в тази статия... Под предлог , че коментират секса с проститутки , нанасят удари върху хетеросексуалният секс въобще... Наричайки мъжете , обезумели , некрофили , и т.н. , стигаме до квинтесенцията , скрита между многото думи - " практикуват хетеросексуалния секс "... Ние прекрасно знаем , че нежните мъже , и твърдите жени , също ползват платени услуги , но за тях - нито дума... Дразнят ги само практикуващи нормален секс... Коментарите , че става въпрос за проститутки , е само способ за повдигане на темата , и пушилка за укритие на същината... Разчитат , че възмущението на семейните , ще се превърне в съюзник , за приемане на " верните " внушения... Но са слаби пропагандатори , защото - изпуснали са изречението , с което ставя ясно , че ги дразнят нормалните отношения между мъж и жена , и още по потресаващата им простотия - цифрите който изнасят... Ако са верни , е ужасяващо... При положение , че до скоро 80% от мъжете са правели секс с жени , макар и проститутки , вече са свели процентите до 16... Горко им на норманите жени и мъже в бъдеще...

    Коментиран от #260

  • 251 Доналд

    9 2 Отговор

    До коментар #245 от "Един":

    Генади е от Казанлък, колкото Байдън е от
    Пекин!
  • 252 БАНКЕРЪ

    4 0 Отговор

    До коментар #237 от "Fakti":

    Парица е царица! Парата прави фукарата!
  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Пич

    25 2 Отговор
    А какво бъдеще ни очаква.....да предположим.... Умелото пропагандиране на правата на всички видове джендъри , ми говори следното... Кукловодите са наясно , че не може да спрат секса въобще , затова искат да го видоизменят... Как - както и да е , стига последствията от правене на секс , да не видя до раждането на деца... Какво правят - първо удрят хетеросексуалня секс , после налагат извращения като нормални неща , трето - пропагандират секса с роботи ( имаше реклама на идиоти , които се женят за куклите си ) , което ще доведе до отчуждение между половете въобще... Което ( завивам рязко ) , виждам и в прокарваната антивирусна пропаганда... Унищожават социалните контакти , като се надяват това да унищожи и сексуалните... И понеже вече ви дасадих - извода..... Конспирацията за намаляване бройката на човешката популация , вече не ми звучи толкова конспиративно...
  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 Черна котка

    19 6 Отговор
    Хубаво е да си прави секс с човек, който обичаш , защото това е обмяна на енергия. Без чувства и отдаденост секса е пълно дърво ...незадоволително...като да се натъпчеш с пица на парче или стара мазна баничка от някой павилион...само и само , защото си гладен. Да, това ще запълни за кратко дупката, но ....
  • 259 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 260 дегенерати

    2 0 Отговор

    До коментар #250 от "Пич":

    В оная държава никога не са били за завиждане.
  • 261 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    8 1 Отговор
    Проститутки за милиони са тези в парламента. Всичко гласуват за пари.
  • 262 Шопо

    4 3 Отговор
    Нормални са! Я вижте Бойко Методиев Борисов!🎃
  • 263 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 264 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 265 ГОЛЯМ СМЯХ

    9 1 Отговор

    До коментар #232 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Па вземете се, падни на колене в редакцията, не се крий в ъглите и. Поискай ръката и!

    Коментиран от #268

  • 266 само питам

    3 1 Отговор

    До коментар #238 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    вие познавате ли го?

    и той ли като вас гласува само за борисов?

    все пак сте от една партия що се плюете?
  • 267 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 268 Мама Леоне

    2 0 Отговор

    До коментар #265 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    Льош, льош, льош, дечко!
  • 269 Бай Шили

    1 2 Отговор
    Нормални са. Не са нормални Тея де са ходили на кино с Бойко Тиквата.
  • 270 Бай Шили

    8 0 Отговор
    В братска Турция правят секс с кво им падне, жена, мъж, коза, магаре. И са си щастливи хората
  • 271 Начо ВИгоеДАЛ

    6 1 Отговор
    Па напълно в нормите си е - все едно да си купиш сирене от магазина. Само че после не трябва да излизаш с продавачката, да ходите по ресторанти и да търпиш менстроалните и кризи. Има и такива които го правят и за без пари - за спорта дето се вика. Сайтове бол!
  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 Супер коментари

    1 0 Отговор
    Особено премахнатите.
  • 274 средната класа

    4 1 Отговор
    Да не забравяме че говорим за най старата професия на света. Щом досега не е изчезнала и в бъдеще ще я има. За сега не ми се налага да си плащам за секс, ама след години кой знае....
  • 275 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 276 Пламен

    4 0 Отговор
    Нямам жена и нямам избор.
  • 277 Зевс

    1 1 Отговор
    Не е нормално, защото проститутките са ромки и дърти жени то няма смисъл
  • 278 Полезни са

    3 0 Отговор
    По добре с проститутка от колкото с педал
  • 279 мамун

    1 0 Отговор
    жена му оставила бележка
    начесана съм сипах на прасето яж и ти
    сърбела си е сърбел
    ако ходят по мъже по нормално ли е
  • 280 никога клиент на проститутки

    0 0 Отговор
    Ползвал съм такива отпадъци, но разбрах, че всички проститутки са крадливи циганки и хранят сводници. Ако някоя пусне сама обява, ще дойде "клиент", тоест сводник и ще започне със заплахите.
  • 281 за психото

    0 0 Отговор
    Това са биполярни шизофреници, които си представят светица вкъщи и грешница на улицата...