Last news in Fakti

16 Март, 2013 20:34 2 807 6

Успешен "Трабант фест" във Велико Търново

  • трабант

Повече от 40 собственици на трабанти от цялата страната се събраха в старата столица

Стотици ценители и повече от 40 собственици на трабанти от цялата страната се събраха за поредното издание на националния "Трабант фест" във Велико Търново. Колекционерите на изчезващите соц возила обменят не само опит и идеи, но и резервни части, и дори оферти за нови попълнения в безценните си сбирки, предаде БНТ.

Тунингованите возила преминаха през целия град, след което собствениците спретнаха зрелищно шоу с въртене на гуми, ръмжене на двигатели и скоростно каране. Гордите притежатели на трабантчета споделят, че картонените коли са тяхната страст и не могат да се откажат от тях.

"Това ми е първата кола - една особена кола, много специфична и много хора не я уважават достатъчно, но може много неща, които другите коли не могат", заяви гордо Светлозара Върлева.

"На шега го почнахме с още двама колеги, понеже сме леко габаритни и в картинги не влизаме, и си го направихме това да си правим удоволствието. Тръпка си е, голям адреналин", сподели Георги Георгиев.

Сред участниците има и изявени колекционери. Освен абсолютния рекордьор, великотърновецът Ивайло Антов, който със своите 53 трабанта кандидатства за Гинес, днес се представи и Иван Найденов от Русе, който колекционира трабанти от 1971 година.

"Около 5-6 години. Излезнах извън контрол, почнах тотално събиране на трабантчета. При мен всичките коли имат имена. Абсолютно всичките. Това е Хензел, имам си и Ханзи, Адам и Ева, Пинко, Бамби, Гош. Имам два, които са близнаците - червен и син, трябва да станат кабриолети", разказа ни Иван.

Най-бурно публиката аплодира трабант кабриолет, такъв с луксозен кожен салон и дори с визия на герой от "Ледена епоха".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Армагедон

    0 1 Отговор
    Това е аналогично на гейпарад! Никой не се интересува от тях ,а пък те ти се навират и натрапват с анормалното си поведение в очите и ушите ! Има психологическа топла връзка с гейпарада това поведение!

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 румбо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Армагедон":

    Споко,Армагедоне,не е дошъл краят на света!Ще се завъртят няколко пъти,ще изгорят някой и друг литър бензин(и масло) и ще се приберат.Който не харесва-да не гледа.Тия хора беля не правят.
  • 3 невидим

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Армагедон":

    Също като теб,никой не се интересува от тъпите ти съждения, но ти ги навираш в пространството.
  • 4 невидим

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Армагедон":

    Марийкееее,те таз снимка е от миналата годинаааа
  • 5 Vanko

    0 0 Отговор
    До коментар #4

    М-да , дупката я няма !
  • 6 невидим

    0 0 Отговор
    ХАХАХАХАХ надписът''Снимка от миналогодишното издание''се появи впоследствие