Last news in Fakti

15 Ноември, 2021 18:56 8 023 19

Как да се справим с енергийните вампири

  • енергиен вампир-
  • енергийни вампири-
  • енергия-
  • лоша енергия

Какво да направим, ако осъзнаем, че близък до нас човек е енергиен вампир?

Как да се справим с енергийните вампири - 1
Снимка: Shutterstock

Кой ли не е чувал за енергийните вампири!? А може би всеки има поне по един такъв човек в живота си. Той може да е в лицето на роднина, приятел, колега, съсед, дори любовен партньор.

Енергийните вампири крадат от нашата положителна енергия. Те се захранват от лошите неща, затова не се учудвайте, ако осъзнаете, че вашият енергиен вампир често търси повод за спор, конфликт с вас. Това го зарежда, а вас изтощава.

Енергийните вампири често се оказват драматични, емоционални. Винаги са в центъра на конфликта и много често те го създават. Окаже ли се, че вашите енергийни нива са благоприятни за тях, те ще прехвърлят целия си негативизъм върху вас. Ако се окаже, че сте в конфликт с такава личност, задължително вие ще сте виновни, дори и да не е така. Разбира се, ако се окаже това ваш приятел или познат може да иска да се разтовари от емоциите си, разказвайки ви за тях, предава днес.бг.

Енергийните вампири обикновено са несигурни, въпреки че с поведението си се опитват да изглеждат несломими. Те винаги ще направят така, че да ви накарат да се чувствате, че сте им длъжни за нещо. Напомняйки ви стари истории, лоши спомени или пък съвсем дружелюбно да ви поискат услуга, по начин, по който да ви е трудно да им откажете.

Енергийните вампири са добри манипулатори, не се съмнявайте в това. Винаги когато искат да ви накарат да се почувствате зле, ще ви поставят условия, ще злоупотребяват с минали ваши грешки, тайни. Ще се възползват от вашето търпение, добрина и грижовност, ще ви сравняват с други, за да се почувствате засрамени, ако не искате да направите нещо, което те желаят.

Ето какво трябва да направите при контакт с енергиен вампир:

1. Слушайте, но не отвръщайте на нападките

Вампирите просто чакат да реагирате по някакъв начин на думите им - да изпитате тъга, да започнете да спорите с тях или да проявите агресия, пише iwoman.bg. Те са много коварни хора, които подхранват емоциите и действията ви, така че най-добрият начин да им устоите е да не правите нищо. Например, ако роднина или токсичен колега ви критикува, че сте прекалено емоционални, отговорете просто и лаконично: "Да", "Не", "Добре", "Разбрах" и т.н. Първоначално вампирът може да започне да проявява агресия, но след това просто ще се откаже, осъзнавайки, че не може да ви накара да загубите равновесие.

2. Избягвайте напълно комуникацията с него

Това е най-трудно за изпълнение, тъй като често енергийните вампири се оказват сред най-близките ни хора. Ако имате възможност да не общувате с токсичния човек, възползвайте се от нея. В случай, че не можете напълно да се абстрахирате от комуникацията с него, можете да я сведете до минимум. Това ще ви помогне да избегнете ненужни дискусии и неприятни разговори. Ако е възможно, кажете, че времето ви е ограничено. Например: "Имам само няколко минути и след това трябва да се върна на работа". Тази стратегия също работи и ще ви помогне с такт да излезете от ситуацията.

3. Намерете си компания, когато общувате с него

Вампирите не знаят как да работят с групи хора. Самотниците често стават техни жертви. Ето защо експертите съветват жертвите им да се обединят в групи, за да им се противопоставят.

4. Заемете затворена поза

Когато говорите с такъв човек, трябва да заемете затворена поза. Това е страхотен психологически трик, който ще покаже на вампира, че сте непроницаем. В този случай той сам ще изпита желание да ви напусне. Затворените пози са ръце в джобове, кръстосани ръце или крака.

5. Специални талисмани и амулети

Сребърни бижута

Най-мощният амулет срещу всякакъв вид енергийни вампири е сребърната гривна или пръстен. Този метал има много силни защитни свойства, така че ако имате такъв талисман, на вампира ще му бъде много по -трудно да "пробие" енергийната ви защита.

Тигрово око

Този минерал помага за по-доброто разбиране на хората. С него ще бъдете много по-точни при идентифицирането на тези, които действат от негативни подбуди. Това ще се случи на ниво интуиция. Благодарение на този камък ще имате повече време да обмислите стратегията на взаимодействие с вампира.

Алгиз

Това е руна на защита, която много хора поставят върху тялото си под формата на татуировка. Тя помага за отблъскване на енергийните вампири и токсичните хора. Можете също така я нарисувате върху тялото си с обикновена писалка, когато имате нужда от защита или се чувствате застрашени. Друг вариант е да носите със себе си парче дърво с гравирана руна Алгиз.

Обсидиан

Това е много силен защитен камък, който се съчетава добре с тигрово око, сребро и защитни руни. Обсидианът има много важни свойства. Той защитава човек от всяка опасност, включително от опасността, която представляват другите хора за него.

Черни дрехи

Черните дрехи са силен амулет срещу вампири. Този нюанс поглъща отрицателната им аура и помага по-фино да почувствате желанията на другите.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 одобрявам

    19 3 Отговор
    Интересна и доста правдива статия!

    Коментиран от #12

  • 2 Има ли

    17 4 Отговор
    съпруга , която да не дразни мъжа си?

    Коментиран от #4

  • 3 Фонзи

    17 0 Отговор
    Като му праснеш един прав в носа.

    Коментиран от #6

  • 4 Или

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Има ли":

    например: "Винaги кoгaтo иcкaт дa ви нaкaрaт дa ce пoчувcтвaтe злe, щe ви пocтaвят уcлoвия, щe злoупoтрeбявaт c минaли вaши грeшки, тaйни. Щe ce възпoлзвaт oт вaшeтo търпeниe, дoбринa и грижoвнocт, щe ви cрaвнявaт c други, зa дa ce пoчувcтвaтe зacрaмeни, aкo нe иcкaтe дa нaпрaвитe нeщo, кoeтo тe жeлaят."
  • 5 Дедо Грую

    16 0 Отговор
    С тояга. Просто, лесно и ефективно.
  • 6 Победа

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Фонзи":

    по точки за врага-" Вампирите просто чакат да реагирате по някакъв начин на думите им - да изпитате тъга, да започнете да спорите с тях или да проявите агресия"

    Коментиран от #7

  • 7 Фонзи

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Победа":

    Бе аз са му праснеш един в носа да му вземем страха пък нека е победа.
  • 8 trolldoctor

    2 0 Отговор
    Лекувам енергийни вампири.

    Коментиран от #9

  • 9 от скоро

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "trolldoctor":

    Лекувам и политически.
  • 10 Киро Жарта

    2 0 Отговор
    Деса Дуловската -Месалина нали не е енергиен вампир,защото нали се сещате 😍
  • 11 Наску диаманда

    2 0 Отговор
    Го много са, нищо не помага,.... за, съжаление...те вече си направиха, каквото желаеха.....!
  • 12 Коя си ти

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "одобрявам":

    Че, одобряваш, питаш ли ме ти, дали аз одобрявам...!?
  • 13 енергоразпределение

    2 1 Отговор
    Няма как, ако не си платите тока, ще ви го спрат.
  • 14 Пешо от блока

    3 2 Отговор
    Имам една съседка, казват, че е енергиен вампир, ама с мен се чука и няма никакви проблеми
  • 15 С един снайпер

    1 0 Отговор
    Само така, давам пример, без тях не може, седим спокойно и мръсния дамски ми идва в къщи без някой да го е канил, това какво е... стрес ужас..една четвърт, слатко ли ти беше, ами селянин от добричко, БМ...!

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 16 Rock

    2 0 Отговор
    Всички тези черти на енергийния вампир са сходни с тези на психопатите Енергийният вампир е и артистичен- т. е. той много добре играе ролята на добър човек. Хистрионно психическо разстройство- това е.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 джониблеиз

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "С един снайпер":

    Елке ти ли си обич моя
  • 19 джон иколев ски

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "С един снайпер":

    Малко та обичах нощно време като го нямаше к л евски ели