Last news in Fakti

16 Декември, 2021 13:33 3 370 17

Какво ще гледаме на Коледа по БНТ

  • коледа-
  • бнт-
  • програма-
  • коледна програма-
  • ефир-
  • българска национална телевизия-
  • празнична програма

Настроение и веселие за всеки в семейството

Какво ще гледаме на Коледа по БНТ - 1
Снимка Архив: БГНЕС

В седмицата от 20 декември БНТ ще предложи специална празнична програма с една цел - да пренесе от екрана празничното настроение за Рождественските дни във всеки дом и за всеки в семейството.

Детски блокове, много премиерни филми, концерти на български и световни звезди, както и специални програми в седмицата от 20 до 26 декември ще излъчи Българската национална телевизия.

Сутрешните блокове ще забавляват децата с приключенията на героите от филмите "Императорът на джунглата: Бъдещето е на смелите" (Япония, 2009), "Ян Бибиян" (България, 1985), "Ваканцията на Лили" (България, 2007), "Третото желание" (Чехия, 2017). В деня на Коледа ще стартира премиерният детско-юношески сериал "Великолепната петорка" (Германия, 2012 - 2018) - история на четирима приятели и куче в интересни и поучителни приключения.

В празничната седмица, БНТ ще излъчи 22 филма, от които 11 премиерни заглавия. Маратонът от премиери започва на 21 декември с игралния филм "Нашият живот" (Италия, 2010), продължава с романтичната драма "Коледа на Кейп Код" (САЩ, Канада, 2021) и много комедии: "Жена на върха" (САЩ, 2017), "Овчарка за Коледа" (Канада, 2014), "Приключенията на Св. Николай" (Украйна, 2018), "Роднини под прикритие" (САЩ, Германия, 2003).

До 26 декември следват още две комедии - "Кралския коледен бал" (САЩ, 2017) и "Бебе за Коледа" (Франция, Белгия, 2018), а в късните часове - екшънът "Надпревара с Дявола" (Колумбия, САЩ, 2019) с участието на Никълъс Кейдж. "БГ киновечер" ще излъчи сатирата на тоталитаризма "Далеч от брега" (България, Украйна, 2018). За финал на маратона от премиери, БНТ ни предлага драмата "Окончателен доклад" (Унгария, 2020) - най-новият филм на живата легенда на унгарското и европейско кино, режисьорът Ищван Сабо.

БНТ ще ни срещне и с класиката във филмовото изкуство - обичания от поколения българи "Деца играят вън" (България, 1973) и носителя на наградата "Златен глобус" на Уди Алън - "Всеки казва: Обичам те" (САЩ, 1996).

В коледните дни меломаните ще се радват на песните на Поли Паскова, изпълненията на Гвардейския представителен духов оркестър, концерта "Коледни звезди", традиционното "Коледно матине", както и "С песните на Лили Иванова" и коледен концерт на Гуен Стефани.

За любителите на спорта е предвиден специалният брой на предаването "В кадър: Златните момичета", посветен на Ансамбъла по художествена гимнастика, както и най-важните събития през годината със "Спортен обзор."

Традиционно БНТ ще излъчи на живо празничните богослужения от храм "Св. Александър Невски" и обръщението "Урби ет орби" на Папата от Ватикана.

Празничната програма на БНТ в последната седмица на годината ще изненада зрителите с още много премиерни филми, предавания за децата и концерти.

В Новогодишната вечер телевизията ще излъчи много скечове, смях и буйни ритми в "Световна щръклица". Зрителите на БНТ ще изпратят старата и ще влязат в новата година със специалното издание на "Нова година с Музика безкрай", в което най-големите звезди на българската популярна музика пеят златните си хитове.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШАРЕНО КОТЛЕ

    10 0 Отговор
    И БАЛЕТА НА ГЕДЕРЕ😀
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чеко

    13 4 Отговор
    Бойко сам вкъщи 5.
  • 4 Аз ще гледам

    5 1 Отговор
    Хабер 7.ком как в турския парламент се сливат в юмручен бой .Бухааа ще е по интересно
  • 5 Смени името

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мюмюн":

    Бре.Ослушай се само как звучиш

    Коментиран от #7

  • 6 А Мунчо

    6 5 Отговор
    Ще излезе ли да ни каже колко зле и нещастни сме?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 TROY

    3 0 Отговор
    Animal Planet. Дано да пуснат някакъв научнопопулярни филм, за маймуните във Централна Африка.
  • 9 Грульо

    2 0 Отговор
    Който има тaливизор - ша гледа, който няма - няма да гледа. Фифти-фифти. :D
  • 10 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 0 Отговор
    Пълни тъпотии и много, много скука по празниците! Ще се нагледаме на скучни филми, тъпи предавания и най-вече на реклами! Ще се тъпчем зорлен и от скука! Не обичам празниците!

    Коментиран от #17

  • 11 Azz

    3 0 Отговор
    Бози закупени на килограм!!!
    И това било развлекатилно....да се заколиш с пласмасова бутилка от безалкохолно....
  • 12 Нема кво да се четеш

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мюмюн":

    Като чуя името и беш

    Коментиран от #15

  • 13 gost

    4 2 Отговор
    Коледа без "Само в къщи" не е Коледа!
  • 14 Павел пенев

    2 0 Отговор
    За мен и моето семейство са важни новогодишните празнични дни. Попските празници са за самите тях.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Как какво?

    4 0 Отговор
    Статистика с ковид изтрещели,зелени фашистикати, безброй реклами на факсини, лекарства,дамски превръзки, хапчета за разстройство, кашлица, ревматизъм, простата,стави и колена,ароматен прах за пране, вълшебно веро, което с една капка измива 100 хил чисти чинии,важни новини на турски език,лигави сериали и архиви от 60та година с носталгия! В паузата между всичко това ще пуснат образователно-възпитатели евроджендър анимации, вечно зелените песни на Лили Иванова, изказване на папата от Напикана,стари градски песни, актуални към 2021,смешки и скечове от 51-ва и 61-ва,както и новогодишна реч от кака Корни и неостаряващите и гласоподаватели, вярващи в чудесата на Коледа! Любов струи от екрана на "каналДжи - тв мадър" , любов!
  • 17 kieran_tierney

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Не е вярно. Нова винаги ни предлага най-доброто за разлика от БитИВи, които по Коледа предлагат на зрителите най-скучното