Last news in Fakti

1 Февруари, 2022 15:52 1 530 22

"Dolce & Gabbana" спира използването на животински кожи

  • dolce&gabbana-
  • долче и габана-
  • животинска кожа-
  • кожа-
  • мода-
  • модна къща

Модният гигант става един от многото марки, които се отказват от животинските кожи

"Dolce & Gabbana" спира използването на животински кожи - 1
Снимка: Shutterstock

Модната къща "Dolce & Gabbana" обяви, че от тази година спира използването на животинска кожа във всички свои колекции и преминава към екологично чиста изкуствена кожа, съобщава life.dir.bg.

Водещата марка за облекла от Милано се присъединява към други луксозни брандове, сред които "Armani", "Gucci", "Prada" и "Moncler", като се придържа към насоките, определени от Fur Free Alliance - мрежа от групи за защита на правата на животните по света.

"Dolce & Gabbana" работи за едно по-устойчиво бъдеще, в което е немислимо използването на животинска кожа", се посочва в изявление, направено от модната къща.

Пи Джей Смит, директор по модната политика на Human Society USA и Humane Society International, заяви, че "прекратяването на използването на кожа създава по-висок стандарт за това, което е приемливо в модата".

Италия наложи забрана за отглеждането на животни за кожи от тази година, присъединявайки се към около 20 държави, които забраниха или ограничиха практиката през последните две десетилетия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще използват

    7 3 Отговор
    обелки от банани, стига да има балъци да ги носят...
  • 2 Gucci x Balenciaga

    3 5 Отговор
    И какво ще продава плетени чанти от бамбук ли ,печалбата им ще падне тройно или петорно няма как да продаваш плетена чанта или еко кожа пластик за 2000€ и плюс същото важи и за обувките и дрехи .....ами добре дошли в света на нормалните магазини за Prêt-à-porter Зара,Бершка, Гес,Морган, Ревер исланд......

    Коментиран от #14

  • 3 Генчо

    6 4 Отговор
    Спрях да си купувам Армани и Гучи, сега ще спра и Долчето.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Момиче

    10 4 Отговор
    Много добра новина! Не че някога ще нося такава скъпа марка, но поне животинките няма да бъдат избивани заради кожите им. Дано закрият всички ферми за норки и други подобни!

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Фафла Споко

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Момиче":

    Ако не си променят политиката скоро ще си купуваш долчета на воля може и в България да преместят фабриките което пък е добре за повече заета работна ръка
  • 7 Този

    5 5 Отговор
    Изделията от кожа са единствените аксесоари, които си заслужават парите. Не бих дал повече от 20лв за каквото и да е било ако не е кожено!!!

    Коментиран от #10

  • 8 Очаквано

    4 1 Отговор
    Те първо спряха използването на жените като жени и ги замениха с мъже! Ще ядем хурката...
  • 9 Смешен плач

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Момиче":

    Какви норки, какви пет лева, моме? Говорим за колани, ръкавици, чанти, портфейли, обувки...Значи свинско, агнешко и телешко ядеш без да питаш защо са лъгали животните, че ги хранят от любов, а после ги колят молят с милиони, ама само за едни норки се сещаш! Едва ли имаш нещо от норки, както и едва ли някога ще имаш щом кибичиш тук! Бягай на работа, за имаш пари поне за интернет!

    Коментиран от #11, #12, #15

  • 10 Ти за 20 лв. И панталон от

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Този":

    Мишки не можеш да си купиш ако има такива. Единствено тези пари дрехи като от балатум линолеум мушама изглежда много грозно и е вредно за кожата. Внимавай със каква материя дрехи се обличаш и обуваш болести,алергия гъбички и по лошото освен грозно и бързо се къса

    Коментиран от #13

  • 11 Тя от къде да знае само за това е

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Смешен плач":

    чувала има и крокодил много неща в модата
  • 12 Rock

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Смешен плач":

    Това беше грубо.
  • 13 Този

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ти за 20 лв. И панталон от":

    Има ли нужда да превеждам какво означава аксесоар или огромната ти обща култура е запозната с думичката???
  • 14 devil

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Gucci x Balenciaga":

    Охо любов моя ,каде се губиш ти ,пак си викам няма начин да не си тук щом Долче е тук и Гучи ще коментира ,как са ковид мерките във Франс ,похвали се с нещо ,липсвах ли ти или си намери друга виртуална любов във Факти ,а относно статията предлагам да почнат да плетат чорапи ще има търсене

    Коментиран от #18

  • 15 Дупница

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Смешен плач":

    Зарежи ги тез дяца наборе..и я съм на 65 още млада арна.Я си апвам сичко. Как си загорел и я съм пишна мадама га имаш ферма че дойдем да си ме чуваш и прасенца, и сиджученца апвам па и палто с норки га ми купиш .Епа ако де!!.
  • 16 Има бъдеще

    3 3 Отговор
    Много хубава новина ГОЛЯМО БРАВО ! Аз също не нося естествена кожа .
  • 17 Бойко

    0 3 Отговор
    Само поздравления
  • 18 Gucci x Balenciaga

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "devil":

    Мa puce не сме се засичали, няма друга любов ти си човека няма други виртуални ,не съм фен на такива увлечения ,години ,семейство .
    Няма да фабрикуват чорапи имат най красивите костюми смокинг мъжки ,дамски и булчински рокли, тренч .Просто ще им спадне печалбата спира използването на животински кожи я виж статистиката за цена и продадени чанти на Хермес, Луй Витон .Gucci също е в списъка техен избор .Ще купуваме френско това което е от животински кожи не всеки клиент толерира такава глупост а когато нещо е скъпо и марково искаш качество

    Коментиран от #19

  • 19 devil

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Gucci x Balenciaga":

    Пошегувах се за виртуалната ЛиБОф тук ,просто те закачам малко ,какво означава Мa puce дай превод

    Коментиран от #20

  • 20 Gucci x Balenciaga

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "devil":

    Ами означава мило,миличко една от често употребяваните думи със бебе,шери -скъпа ,скъпи .Не съм те забравила не си мисли такива неща

    Коментиран от #21

  • 21 devil

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Gucci x Balenciaga":

    Радва ме че съм ти легнал на сърцето ,Rushi - Hotel един поздрав от два дена все щях да си пускам песен негова имаше хубави поздравявам те

    Коментиран от #22

  • 22 Gucci x Balenciaga

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "devil":

    бях го забравила аз този сладур мерси ма пюс, че ми напомни кефи хубава песен.
    Пожелавам ти прекрасна вечер ,допивам си винцето и пускам Gucci 2 часа 40 и мин .,филма най после онлайн, на кино не ходя дразнят ме хората идват на кино да ядат не гледат и целият шум от хрупане,мляскане ме изнервя. До скоро да не пишем много под една и съща тема че ще ни се скарат пак сещащ се ,обаждай се - M. Pokora - Les planètes (Clip officiel)