Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 17:36 8 377 24

Съпругът на Халина Хътчинс за Болдуин: Уби я безразсъдно

  • халина хътчинс-
  • алек болдуин-
  • съдебно дело-
  • съпруг-
  • убийство-
  • снимачна площадка-
  • безразсъдно-
  • актьор

В съдебния иск, който той е подал в Санта Фе, се посочват многобройни нарушения на работата на терен

Съпругът на Халина Хътчинс за Болдуин: Уби я безразсъдно - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Семейството на Халина Хътчинс, операторката, убита на снимачната площадка на филма "Rust" миналата есен, е подало иск срещу Алек Болдуин, продуцентите и други членове на екипа. Алек Болдуин "безразсъдно застреля и уби" Халина, твърдят роднините.

Хътчинс беше простреляна смъртоносно през октомври миналата година по време на репетиция на сцена за филма, който се снима близо до Санта Фе, Ню Мексико. Режисьорът Джоел Соуза също беше ранен при стрелбата, която се случи, когато Болдуин тренираше да стреля с оръжието.

В иска, подаден в Санта Фе, се посочват многобройни нарушения на стандартите от страна на Болдуин и други лица, които отговарят за безопасността на снимачната площадка, обяви адвокатът Брайън Паниш на пресконференция във вторник.

В документа се твърди още, че продуцентите са "намалили разходите", като специално се отбелязва, че те "съзнателно са наели напълно неквалифициран оръжейник".

"Продължаваме да си сътрудничим с властите, за да установим как изобщо са попаднали бойни патрони на снимачната площадка на филма. Всяко твърдение, че Алек е бил безразсъден, е напълно невярно. Той, Халина и останалата част от екипа са разчитали на двамата специалисти, отговорни за проверката на пистолета, че той е "студен" - което означава, че е празен", казва Дайър, адвокат на Болдуин и другите продуценти на филма в изявление за "CNN".

"Този протокол е работил при хиляди филми, с милиони изстрели, като никога досега не е имало инцидент на снимачната площадка, при който истински куршум да е наранил някого", добавя той.

По време на интервю с Джордж Стефанопулос от "ABC" в края на миналата година Болдуин каза, че двамата с Хътчинс са обсъждали как тя иска да постави ръката му, преди пистолетът да гръмне и тогава каза: "Никога не бих насочил пистолет към някого и след това да натисна спусъка."

"Пистолетът трябваше да е празен. Казаха ми, че ми е връчен празен", каза Болдуин в интервюто. "Има само един въпрос, който трябва да бъде решен, само един. И той е: откъде е дошъл патронът?"

Опасенията за безопасността, повдигнати от екипа, остават без отговор, се посочва в иска, като се цитират 15 конкретни протокола за безопасност, за които се твърди, че са били нарушени, включително използването на истински пистолет.

Паниш, който представлява съпруга на Халина - Матю и малкият им син, показа и близо 10-минутен видеоклип, който включваше кратка, анимирана възстановка на стрелбата, довела до "трагична смърт на Халина Хътчинс". Детайлите на възстановката се основават на "твърдения в жалбата, подадена от семейство Хътчинс", според надпис в началото на видеото.

Болдуин не е направил коментар. Си Ен Ен също потърси за коментар оръжейникът Хана Гутиерес-Рийд и реквизиторката Сара Закри, какво и продуцентската компания "Rust", но още без резултат.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 След

    33 1 Отговор
    трагедията му каза "Знам , че не си виновен...", а сега фамилията на украинската е завела дела - за пари , за много пари !
  • 2 /////

    18 2 Отговор
    Жалко за жената отишла там за по-добър живот и за да се случи това нещастие някой ид.от не си е свършил работата да провери оръжието дали не е опасно.

    Коментиран от #4

  • 3 един от стадото

    14 33 Отговор
    ..няма право да държи на мушка никой, дори с воден пистолет. Убиец е на сто процента

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ето я..

    7 3 Отговор
    Анимираната възстановка, ако на някой му е интересно

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 един от стадото

    27 6 Отговор
    гоуемите герои, Рамбо, Терминатора, Сегал, Долф, оня белгиеца и цялата им плеяда подобни ей толкова не могат се опрат на един редовен кашик карал служба о време оно. Един от тях не е бил войник, на един от тях не му е набивано в манерката денонощно мерките за безопасност при боравене с огнестрелно оръжие. И прави бяха командирите на времето, щракаш автомата, щракаш та щтракаш, но само нагоре и после на пирамидата.. Слава на БНА, бившата

    Коментиран от #15, #19

  • 12 7878

    11 9 Отговор
    Една окраинска евреика с клюн по малко.
  • 13 да питам

    5 1 Отговор
    Много строг главният Тръкач ве ...
  • 14 Защо търсят

    6 1 Отговор
    пари от него? Той не отговаря за организацията и безопасността.
  • 15 село

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "един от стадото":

    Не обобщавай, защото никой не е застрахован от грешки. Всяка година славната БНА даваше жертви. Кой случайно гръмнат, кой сгазен от камиан или танк при големите учения.
    Пред мен един наниза два патрона в гърдите на приятеля си в Мичурин. После се оказа, че му дали да бъде охрана на стрелби никому непознатия пистолет Макаров. Щракаха един срещу друг и се смееха, докато единият не бутнал предпазителя.... Аз самият изостанах от редицата и гръмнах на сантиметри от ротния. Още потръпвам при спомена.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 един от стадото

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "село":

    не обобщавам приятел, а констатирам. На фона на 150хлд армия това са 150хлд Калашника, като основно лично оръжие. Да не броим картечници, РПГта, зенитни оръдия, артилерия, полеви гаубици, ракети...Процентно клоняхме към нула. Да ставаха сакатлъци, и при занятия, учения, стрелби, но и при работа дори гражданския сектор има винаги трудови злополуки с фатален край.. Служил съм на застава, 11 от Малкотърновския отряд. По свободно и на УЖ неглижирано носене на оръжие от граничните нямаше в цялата армия. Подчертах на Уж. Самодисциплината ни беше пословична, дори командирите ни се доверява винаги. Това върнал се от наряд, пълнител долу, контролен нагоре беше като Отче наш и се изпълняваше мотамо дори без надзор. За две години в тоя отряд 500човека какво не видяхме, и дива свиня отстреляхме, и нарушители хванахме, но инцидент с автомат нито един. Като Омега бяхме в това отношение. Не знам, сякаш бяхме от друго тесто

    Коментиран от #21, #23

  • 19 wiros

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "един от стадото":

    Ми не е нужно да могат, макар че не си мисли че са толкова зле. Напротив, имат си опит хората. Това са артисти, а не войници. И ти не можеш много неща...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Да да

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "един от стадото":

    И бехме безгрешни и истински ... пък и хората беха хора а сега ..
    Баналните носталгични бълвочи в идеализиран вид настрана, всеки полеви чичо доктор може да посочи според мащаба на живата сила; вида маневри, какъв е процента за очаквани сакатлъци, дет се вика някоя банка с кръв повече не е излишна, щото за съжаление нулата за която говориш е недостижима колкото и светлото бъдеще. И да не забравяме, че личния опит е най-ниското ниво на някакво познание, в тоя ред на мисли, Малко Търново не е Златица примерно .. и аз констатирам от личен опит ;)
  • 22 ганю

    2 0 Отговор
    Глупости същия мафиотски номер като смъртта на сина на Брус Лий
    зеленият стършел
  • 23 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "един от стадото":

    Така беше , ....поклон и сваляне на шапка, и аз помня от авери това. Днес в армията всичко ЛГБТ.

    Коментиран от #24

  • 24 абе

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Какви поклони, какви шапки, и аз помня ... офицерите в поделението се напиваха до припадък по банкетите, лейтенантите бяха с изгладени мозъчни гънки от военното училище, а старшинките бяха селяни от съседното село. И ротният ни старшинка беше пдерас и като се напиеше на дежурствата търсеше кой да му го бодне.
    Така че това ЛГБТ не е от днес, а има корени в "светлото" ни минало.