Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 16:58 9 160 4

Лошите навици, които пречат на отслабването

  • диета-
  • режим-
  • храна-
  • хранителен режим-
  • лоши навици-
  • вредни навици-
  • отслабване

На пръв поглед невинни навици пречат да се сдобием с мечтаното тяло

Лошите навици, които пречат на отслабването - 1
Снимка: Shutterstock

Неправилно хранене без съмнение може да донесе със себе си много проблеми за здравето. Същото се отнася и за лошите ни навици от ежедневието.

Тук ще ви запознаем именно с няколко вреди навици, храни и напитки, които ни пречат да се сдобием със здравето и с фигурата, за която мечтаем. Когато започнете да ги избягвате ще живеете по здравословен начин на живот, пише trafficnews.bg.

Ето ги и тях:

Постоянното дъвчене на дъвка - за много жени това е начин да утолят глада си поне за малко, но определено не е решение на проблема. Дъвченето на дъвка прави точно обратното: стимулира отделянето на стомашни сокове, а когато това е напразно, тоест в корема ви няма храна, вие няма как да се чувствате добре. Заменете дъвката с чаша вода, която да пиете на малки глътки и постоянно.

Ядете прекалено много сол - солта задържа вода в тялото ви, което е причина за подуване на корема. Не забравяйте и за "скритата сол", която можете да срещнете дори в съдържанието на бисквитки. Най-доброто решение е да спрете да се храните с полуготови и готови храни.

Храните се прекалено бързо - докато се храните бързо, вие не си давате достатъчно време да сдъвкате добре храната, а заедно с нея приемате прекалено големи количества въздух. Също така не давате време на организма ви да разбере, че е нахранен и изяждате повече от необходимото. Опитайте се да консумирате храната си по-бавно.

Пиете газирани напитки - колкото и да обичате да пийвате кола или бира, ще трябва да се лишите от това удоволствие. Коремът ви след изпиване на бутилка газирано изглежда подут. Ето защо, ако искате да отслабнете, ще трябва да ограничите максимално газираните напитки или най-добре, да ги спрете.

Храните се с готови "диетични" продукти - не се залъгвайте, че етикета "без захар", означава че е наистина полезно да консумирате този продукт. За да е вкусен, той със сигурност съдържа изкуствени подсладители, които са също толкова вредни за вас. Тези вещества остават почти напълно неразградени в тялото ви и водят до подуване на стомаха. Заменете ги с плодове и зеленчуци.

Ограничете стреса максимално – колкото и стриктни да сте в една диета, ако тялото ви е изложено на сериозен стрес, това ще ви попречи да имате фигурата, която искате да постигнете. Почивайте си добре. Когато сте спокойни, тялото ви много по-лесно ще достигне желаният вид.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Аз пък

    4 1 Отговор
    от стрес след смъртта на майка ми за няколко месеца станах 41 кг. при 1.72 м. височина, бях на 37 г. (свалих 10 кг.). Едва ходех, всичко ми трепереше (ръце, крака) , даже и ченето. После ми говорете за наука и дрън-дрън.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за ИНФОТО госпожа АНДРЕВА