Last news in Fakti

25 Февруари, 2022 16:15 7 409 77

Яна Маринова с коментар за ситуацията в Украйна (СНИМКА)

  • яна мартинова-
  • коментар-
  • украйна-
  • русия

Публикациите на актрисата обаче станаха причина за разпалени коментари и всякакви "експертни" мнения

Едва ли има човек, който не е останал шокиран след случилото се вчера, 24 февруари, в Украйна. Русия започна нападения срещу цяла Украйна. Президентът Зеленски обяви военно положение и беше съобщено за жертви и ранени. Междувременно много украинци предприеха напускане на родината си, силно притеснени от действията от страна на руския президент. Путин отправи заплахи и към други държави с думите: "Не заставайте на пътя на Русия."

Всички се събудихме с буца в гърлото, притеснени не само за съдбата на Украйна, а и за тази на целия свят, защото думата война винаги е звучала и винаги ще звучи страшно. Действията от страна на руския президент накараха много хора да използват социалните мрежи, за да изразят опасенията и болката си от случващото се.

Между тях беше и актрисата Яна Маринова, която винаги е имала много категорична позиция, пише lifestyle.bg. Позиция, която не се страхува да изкаже и защитава. В своя Facebook актрисата сподели линк с информация за военните действия на Путин, като написа: "Как война, бе хора!?! Война в Европа след 1945 г. не е имало, тоя съвсем пощръкля! Не твърдя, че и западът няма вина, особено с това уж невинно примамване към материалния живот. Но да стреляш с ракети хората, защото повече не желаят да са твоя държава - това е чист Сталинизъм."

Постът на Яна Маринова събра почти хиляда коментара, като някои от фенове ѝ обаче изтъкнаха факта, че не е права, защото всъщност е имало война в Европа и след 1945 г.

Актрисата не подмина забележката, като допълни: "И понеже много хора ме апострофират за 1945 г. - разбира се, прави сте, че е имало война в Сърбия, бивша Югославия и именно това е ужасяващото! Да не би да го отричам? Нали Европа за това е с НАТО? За да няма войни уж!? Евала на сърбите, че се защитиха и не отстъпиха на САЩ, но самите сърби и хървати между тях се клаха по подобни причини. А щом сърби и хървати се колят, руснаци и украинци се стрелят, ядрена война между САЩ и Русия представяте ли си какво е?"

Новият пост на актрисата обаче стана причина за още по-разпалени коментари и всякакви "експертни" мнения за настоящата ситуация, като някои от коментиращите дори открито я обидиха, че няма понятие за какво говори и по-добре "да си гледа театъра".

Всичко това стана причина Яна Маринова да сподели още един пост по темата, с който обаче само затвърди позицията си.

"И последно, за протокола към предния ми пост - абе хора, каквито и да са причините, и каквото и да е бомбандирано в Украйна, тя официално е суверенна държава по документи и Русия я стреля с ракети!? Една част от хората са по къщите си и не ходят ни на работа, ни на нищо, друга част са на път за Полша и има съобщение всички да събират най-важни документи и багаж от жизнено значение, и да са готови за евакуация! Каква параноя ми обяснявате, че ме гони и къде по света се стреля с ракети, където няма война!? Айде на вас да се случи и ще ви питам каква пропаганда и какви пет лева!? И за всички, които ми обясняват колко са разочаровани от мен, и да съм си гледала театъра - изобщо не ми пука какво мислите за мен, аз ще казвам каквото мисля за вярно", категорична е актрисата.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нещо не ясно

    29 85 Отговор
    Ленин = Сталин =Путин.

    Коментиран от #2, #19, #67

  • 2 равно

    22 67 Отговор

    До коментар #1 от "нещо не ясно":

    = Хитлер
  • 3 Гост

    88 18 Отговор
    мисирки... не подкрепям никого ... .търбя , че българия трябва да е неутрална...

    ВИЕ МИСИРКИ Сте роби на ЗАПАДА!!! това не означава, че аз подкрепям някого. за разлика от вас, аз не съм съдник на никого!!!!


    МИсирки!

    БЪЛГАРИЯ да запази НЕУТРАЛИТЕТ! това е най-разумното. НЯма НАТО МАТО.. както турците си гледат интереса, така и ние трябва а не да слугуваме 45 години на едните а сега на другите !!!

    ВСИчКИ ПРОДАЖНИЦИ ЛЪСНИХА!

    Коментиран от #33

  • 4 Раданч Татлъту

    105 22 Отговор
    Що ма Яно,аз не съм шокиран!Дори смятам ,че Русия много закъсня!😎👍
  • 5 УиМиянко

    61 3 Отговор
    Галош на квадрат
  • 6 Гоуст

    87 7 Отговор
    Марияна Попова няма ли да се включи и тя с коментар или план за разрешаването на кризата?

    Коментиран от #12

  • 7 Последния Софиянец

    64 20 Отговор
    Тая като малка ми миеше прозорците на колата на светофара на Стадиона заедно с група чавета.А сега дава акъл.
  • 8 Иванушка

    79 6 Отговор
    Специално за Укро - "патриотите" :

    1. Българинът инж. Иван Милев - жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност 2 Българинът Александър Николов - мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014 3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014 4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент 5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград - поруганите им имена омазани с украинска жълта и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи "чемодан - вокзал - София" 6. Българинът Василий Кащи - публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017 7. Първият акт на преварата в 2014г. - отмяната на законите гарантиращи права на българския език. 8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г. 9. "Закона за коренните народи" от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи

    Коментиран от #47

  • 9 Ковид ваксини

    51 2 Отговор
    Хайде почнаха разни иди оти да се правят големи разбирачи.Както тез разни матматици ,лаборанти по швейцаски, гломбовки,професоки и дотори знайни и незнайни лекари.
  • 10 шефа

    80 10 Отговор
    И ти ли Ма,само тая пача не се беше изказала,Проста,по проста,най проста,Яна.Да живее Путин,само той може да ни отърве от Най долното и мръсно племе на света,Американците.Тази измет е виновна за всички нещастия и войни.

    Коментиран от #14

  • 11 1234

    56 2 Отговор
    Видях, че в коментарите хората са опитали да и разяснят, как се стигна до тази военна операция. похвално, че има и информирани.
  • 12 Гост

    51 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гоуст":

    Сега е ред на Каканижева да изяви мнение и интелект.
  • 13 SH BG

    35 2 Отговор
    Я викам да земите идно интирвю и ут магистраладжийките - да съпоставим мненията на ефтинчоса и залъсканата простаутка... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 14 Последния Софиянец

    26 5 Отговор

    До коментар #10 от "шефа":

    Тая като спирах на светофара на Стадиона викаше:Бате дай някой лев.
  • 15 ааааааа

    46 3 Отговор
    Семпла женица, толкова си може.....
  • 16 Съдията Дред

    33 3 Отговор
    Тая буля нещо напрегната ми се види, по добре да дойде да и освободя напрежението.
  • 17 mi6osp

    47 2 Отговор
    "Как война, бе хора!?! Война в Европа след 1945 г. не е имало, тоя съвсем пощръкля!".

    Войните в Югославия, войната на НатО срещу Сърбия , войната на Украйна в Донбас не се броят, нали?!

    Коментиран от #20

  • 18 Мдааа

    22 17 Отговор
    Вън ганьовците от НАТО! Вън и от ЕС! Да идва Путин да ва мачка!

    Коментиран от #68

  • 19 Gucci x Balenciaga

    9 30 Отговор

    До коментар #1 от "нещо не ясно":

    По скоро е равно на най злият демон който някога е съществувал на планетата И..З..Р..О...Д той е Хитлер и Сталин в едно обладан е от душите на двамата .Идва видов ден дано по скоро го пратят да си прави компания и с двамата в Ада.Браво на жената 👍В БЪЛГАРИЯ има много луди хора или се правят на такива или психиатрията не си върши работата има някаква аномалия или са платени тролове нямам друго логично обяснение

    Коментиран от #72

  • 20 Да да

    6 22 Отговор

    До коментар #17 от "mi6osp":

    Война в Донбас не е имало! Там имаше няколко руски които се окупираха и започнаха да стрелят по армията. Тези руски, просто трябваше да се изтеглят към Русия. Но плана на Русия беше да се стреля по тях, за да се стигне сега до тази ситуация.

    Коментиран от #76

  • 21 Кочов

    37 3 Отговор
    Яне иди в Донбас и положи цветя на паметника на 206 убити деца и тогава пиши
  • 22 Въпрос

    33 6 Отговор
    И Русия и Украйна са два братски народа ! И Русия живеят много украинци, и в Украйна живеят много руснаци !
    Но в Русия украинците не ги третират с критериите и методите, които украинската власт се отнася към руснаците в Украйна.
    Външни фактори използваха украинците да се противопоставят на своите братя руснаците .
    В момента тази не справедливост и простотия на украинците някой трябва да я оправи ... нали.!?
  • 23 Малкия холандец

    18 4 Отговор
    Бате, бате, тази само в Г..а, да се пукне П....А и от яд :))
  • 24 Аз съм българче

    28 1 Отговор
    Бог да пази целия свят! А за протокола това с ковид не беше ли война ?
  • 25 Янчо Маринов

    16 4 Отговор
    Адашке , нИ сЪ занимавай с геополитика. Не я разбира главата ти тази работа
  • 26 Да ама

    26 3 Отговор
    Само дето Украйна е измислена държава като Косово и Северна Македония
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Калбо

    35 4 Отговор
    Госпожо Маринова война има от осем години
    Украинската армия бомбардира тези две отцепили се републики продължение на осем години вие къде бяхте убиваха жителите на тези градове там също живеят хора не одобрявам войната но там хората също искат да живеят нормален живот а в продължение на 8 години украинските власти не им даваха Мира постоянно ги бомбардираха последните новини президента на Беларус лукашенко е предупредил зеленски че ще има акция че трябва да се обади в Москва да решат проблема за минските споразумения а той предпочете войната и не се обади
    Сега разбирам защо президента на съединените щати е казвал че Русия ще навлезе в Украйна защото той вече беше издал заповед да зеленски да не се съгласява с Русия в никакъв случай дори и да има война защо зеленски се съгласи на война защото има над един милиард долара костарикански банка един артист клоун не може да изкара толкова пари освен ако не са му дали американците пари само и само да бъде срещу Русия и той по някакъв начин трябва да се защити парите са цената война срещу Русия за разкриване на парите за неговата банкова сметка в Коста Рика информацията е от западната преса
    Аз съм против войната войната не е решение но това е положението в момента по-добре не говори глупости и си гледай театъра
    Сега в България наистина излязоха много големи умници и политолози и както някои служители на bTV казвам служители защото те не заслужават да им бъде казано журналисти защото не показват истината а напа
  • 29 Карл Маркс

    21 4 Отговор
    Тази метреса е толкова проста, че е сложила снимка от Сърбия 1999 Белград
  • 30 Простата

    15 7 Отговор
    Сърбия не в Европа тя е на Балканите
  • 31 Морфей

    19 5 Отговор
    Тази вече и за онази работа не става сбабичосала се е рано
  • 32 Гаглей

    9 18 Отговор
    Яна е и умна и много красива жена.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ха ха

    12 0 Отговор
    Неутрална? В коя точно българска ба.нка си държат парите световните сат.рапи и престъпници?
  • 35 ха ха

    6 2 Отговор
    И правете сметка за свободното слово в България. Вижте къде съм сложил точки на горния коментар за да мине...
  • 36 JohnF

    15 3 Отговор
    Няма смисъл да се коментира акъла на тази дропла. Между другото, циганка ли е? Сериозно питам.
  • 37 ИЗОБЩО НЕ МИ ПУКА ЗА СЪРБИТЕ

    12 10 Отговор
    Сърбите си заслужават куршума, независимо откъде идва. Нищо чудно, че никой на Балканите не ги харесва. Колко пъти Сърбия заби нож в гърба на България, а??? Кой друг искаше да откъсне толкова много Македония от нас? Кой промени имената на македонците? Сърбия причиниха такива неща на българите, които дори на османците не им мина през главата. Сърбоманите по 5 нож!!!

    Коментиран от #48

  • 38 Azz

    17 2 Отговор
    янче,хайде всеки да си гледа работата от която разбира...поне така се предполага...
    гледаш добре оформени новини от едната страна...
  • 39 гост

    7 16 Отговор
    Като чета коментарите разбирам, че най-деградивната част от обществото се е набутала да възхвалява насилниците тук. Добре че в живота не познавам човек, който да оправдава войната, не познавам путинист, не познавам русороб и мога да се радвам на живота.
  • 40 Къдесебуташма

    18 4 Отговор
    Колкото актриса, толкова и разбира от политика, тоест ЗЕРО. Ама нали, да си изкажем безсмисленото и доста плоско мнение.
  • 41 Възмутен

    18 5 Отговор
    Како,како иди ги разправяй тези приказки на роднините на хората,които бандеровците изгориха живи в Одеса.
  • 42 Браво мила

    8 20 Отговор
    За да спрем руския фашизъм е необходимо първо да се освободим от руското робство във душите си. Мила те обръщай внимание на руските тролове и роби. Не си заслужава. Те живеят от ненавистта към тях. Ужасната агресия в Украина ще обедини НАТО и Европа срещу тази зверска заплаха. И Русия за пореден път ще гризне дръвцето.

    Коментиран от #54, #71

  • 43 МонДьо

    27 0 Отговор
    Очаквам с трепет мнението на Део, Ицо Гъзарта, Мара Отварачката, Свирколета и други видни интелектуалци.
  • 44 Нищолично

    8 1 Отговор
    Тая прилича на мъж.
  • 45 разбира

    9 2 Отговор
    ти Яна от кладенчова вода....
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хан Кубрат

    11 10 Отговор

    До коментар #8 от "Иванушка":

    Да бе, и Путин ще възстанови Волжка България в реалните ѝ граници отпреди 1300 години...
    Жужето е гнусен самоличен диктатор като Сталин, Хитлер, Наполеон и го интересува само собствения му ръст и присъщата руско-имперска алчност за земи и господство.
    Някой задавал ли си е въпроса защо един не толкоз голям народ като русите владее тази огромна територия от векове, но и от векове живее скотски?

    Коментиран от #70

  • 48 Внв

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "ИЗОБЩО НЕ МИ ПУКА ЗА СЪРБИТЕ":

    То пък украинците, каква са стока.
  • 49 Иван

    14 0 Отговор
    Ама Яно,защо тогава украинците осем години бомбандираха Донецка република,Луканка република и там умираха бебета и стари хора.
  • 50 Nik A

    15 1 Отговор
    Яна Маринова първо да се научикъде се слагат запетаи и защо Русия се наложи да скокне в украйна, че тогава да дава мнения, особено по такива важни въпроси.
    То това не е като да иде в италия и да си снима праните гащи...
  • 51 Люински

    11 0 Отговор
    Ми той Клинтън направи война в Югославия, за да замаже сексскандала с пурите, докато в този случай има много по-дълбоко причини и основания за нахлуване в съседна държава с марионетно вражески настроено правителство, което тормози собствените си жители и влачи гражданската война цели осем години вече.

    Коментиран от #61

  • 52 не само не сме шокирани

    8 3 Отговор
    ами сме и доволни че новото име на украйна е русия
  • 53 Сульо

    9 2 Отговор
    Защо обръщат внимание на кухи лейки и посредствени актриси...
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Олигавен Олигарх

    9 1 Отговор
    Яна, съблечи се. Иначе не си ми интересна.

    Коментиран от #75

  • 56 Политиците

    4 0 Отговор
    не разбират, че ти ли? И между другото, много си се сбръчкала.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Отвратен

    8 0 Отговор
    Каквото и да казвате, това са думи на човек, заемащ позиция в проправителствен уклон. Защо укрите се крият между цивилното население, не го пускат да се евакуира. А знаете ли госпожо, че Зеленси е евреин? не е никакъв славянин. Избиват се славяни и това е най-лошото, благодарение на чуждестранното лоби в Украйна. НАТО насъсква, трагично е.Евреите не са лоши хора, но има някои от тях, които с удоволствие служат на дявола, като нашия Соломон Паси..
  • 63 78993737

    8 0 Отговор
    Много е тъпа тази!
    Европа била с НАТО за да нямало войни. Алоо. Куха лейке кой убиваше невинни хора в Ирак, Авганистан, Сирия, Египет и Либия?
    Как НАТО предотвратява войни като изброените държави са унищожени от бомбите на НАТО и САЩ
  • 64 фен на сидеров

    7 0 Отговор
    тази, за да пробие на екрана , започна с показване на цици, а сега показва и мозък.......
  • 65 Енчо

    6 0 Отговор
    ООО, Яна, нали ти се чепеше пред американския посланик,който ти гледаше всяко представление на живо!? Уоруик... Другаде правеше ли му представления? Питам заедин приятел. Ясна си ни!
  • 66 124

    4 2 Отговор
    Тази на каква се прави? Борави с неясни за нея понятия, угодно забравя разрушения от американците Белград...
  • 67 ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "нещо не ясно":

    "Война в Европа след 1945 г. не е имало, тоя съвсем пощръкля!" - "миротворното" НАТО, което разглоби Югославия 1999 г.?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Яно Яно

    3 0 Отговор
    Яно,освен нова тв и бтв,потърси информация и от други източници.Когато ги слушаш и чуеш думички,като"той бил еди какво си," "някой му казъл" и подобни,това вече не е оповестяване на новина,а подигравка и набиване в красивата ти главица на чуждо мнение.Поинтересувай се чия собственост са тези медий.Преди да се стигне до тази война,Путин многократно предлагаше на украинците и на целия англосакас,да се разберат.Е,не се съгласиха.Би ли казала например,ако някой смъртоносно заплашва живота на твойте близки,ти ще го оставиш ли да влезе у вас и да ги избие? Мисли Яно с красивата си главица!!!
  • 70 Абе ей

    0 4 Отговор

    До коментар #47 от "Хан Кубрат":

    Не петни името на Кубрат бе,диване такова.
  • 71 Невежество

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "Браво мила":

    Невежо,до сега дръвцето винаги са го гризвали запада,англосасите.
  • 72 Тъпчо

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Gucci x Balenciaga":

    Тъпчооо,видов ден идва,ама не си разбрал за кого.
  • 73 А бре

    1 2 Отговор
    Операция на Русия на неимс територив, няма война, вътрешен конфликт
  • 74 111

    2 1 Отговор
    Що нямаше такава "категорична гражданска позиция" преди 8 години, когато бандеровските главорези горяха живи и доубиваха зверски опитващите се да се спасят от огъня хора в Одеса или когато зверски насилваха и убиваха жени, деца и старци на Донбас?
    Или пък си мисли, че казвайки, че и бомбардирането на Белград и другите сръбски градове също не е нещо хубаво, е индулгенция за мълчанието и тогава?
    Просто сега е политически коректно да се плюе срещу Русия и Путин. И за мен е много по-честно и морслно да мълчи сега, както тогава, и както го правят други нейни колеги, отколкото да влиза в светлината на прожекторите по тоя начин.
    Да, войната е чудовищно нещо! Но дали, ако нямаше да има такава сега, тя щеше да се размине утре, но с обратна посока и с още по-големи жертви?
  • 75 А такаа

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Олигавен Олигарх":

    Олигарха е естет ще и говори за модерната естетическа индивидулизъм...
  • 76 Златина

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Да да":

    А какво ще кажете за това ?

    Z-ащото…

    Снимката е на паметника на 13-годишния Кирил Сидорюк, загинал, докато засланя с тялото си 9-годишната си сестричка от обстрела от киевските военни на 29 август 2014 г. в Петровское, Луганска област. За всяко дете от Алеята на ангелите в Донецк има такава история.

    Ще кажете, това трагедия, но е защита срещу сепаратистите, те са въоръжени. Киев обаче стреля по мирни граждани всичките тези 8 години. А от 2 юни 2014 г. използва авиация срещу областната администрация на Луганск. СУ-25 стреля по сградата с ракета, има видео с жертвите и ранените – вината им е, че не искат да признаят майдана. Обяснението на Киев тогава е – самовзривили са се с климатик, сепаратистите са виновни. Одеса 2 май 2014 г. – самозапалили са се, селищата по границата на ЛНР и ДНР, с порутени от бомби къщи и инфраструктура, в която живеят 100 000 “сепаратисти”, и те се самообстрелват, самоубиват със снаряди, с дронове. Впрочем обстрелите са сутрин рано и вечер, извън работното време на “наблюдателите” на ОССЕ, белите каски. Точно за тези прифронтови граждани на двете републики почна евакуацията за Русия.

    А как мислите, че живеят несъгласните с режима в останалата част на Украйна? Да почнем с Луганска и Донецка област, които гласуваха на референдума от 11 май 2014 г.
    По официални данни от Киев – за доброволческия батальон “Торнадо”, действащ 2014–2015 г. в Запорожка, а после в Луганска област. Осъдени през 2017 г. за безчинства, грабежи,
  • 77 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Тая и тя стана специалист по политика и военно дело..
    Машалла.