Last news in Fakti

28 Април, 2022 12:15 761 3

Вещите на Лагерфелд ще бъдат предложени на търг на "Sotheby's"

  • карл лагерфелд-
  • вещи-
  • търг-
  • кьолн

Цените на предложените лотове варират между 50 и 80 000 евро.

Вещите на Лагерфелд ще бъдат предложени на търг на "Sotheby's" - 1
Снимка: Shutterstock

Емблематични предмети на германския моден дизайнер Карл Лагерфелд, ще бъдат изложени в Кьолн по-късно тази седмица, преди да бъдат предложени на търг, обяви аукционна къща "Sotheby's".

Плюшено мече, фигурка на Лагерфелд с котката му Шупет, слънчеви очила, сака, обувки и мебели са сред принадлежностите на модната икона, които ще бъдат предложени за продан, пише life.dir.bg.

"Продажбата в Кьолн представя неговия образ, многолик и изненадващ, разказвайки историята на модния дизайнер, колекционер, декоратор и фотограф", пише "Sotheby's" на сайта си.

Вещите на покойния дизайнер могат да бъдат разгледани от четвъртък в Кьолн. Цените на предложените лотове варират между 50 и 80 000 евро.

Принадлежности на Лагерфелд бяха продадени миналата година в Монако и Париж. Общата сума от продажбата беше 18,2 милиона евро - четири пъти по-висока от предварителната оценка.

Повечето предмети са от последната резиденция на моделиера от "Chanel" - вила от 18-и век в Лувсиен близо до Версай, Франция. Много от предложените за продан артикули са германско изкуство, датиращо от началото на 20-и век, включително значима колекция от рекламни плакати и мебели от архитекта и дизайнер Бруно Паул.

Изложбата в Пале Опенхайм в Кьолн продължава до 4 май, предава БТА. Последвалият я търг на живо ще е първият в новия офис на "Sotheby's" в Кьолн.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    2 2 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки,марка Вюитон!
  • 2 SCH JVLIVS II

    1 1 Отговор
    Беше много талантлив и с много зъл език, конфликтна и иронична личност. Често съм се питала дали не е брат по характер, душа на Габриел Шанел или нейният дух беше обладал Карл невероятна прилика която дори в еднояйчни близнаци не може да се открие .
  • 3 неподмитасороспия

    1 0 Отговор
    цял ден ей тая новина чакам