Last news in Fakti

3 Юни, 2013 11:45 11 225 2

Майкъл Дъглас: Развих рак на гърлото от орален секс

  • майкъл дъглас-
  • рак-
  • орален-
  • секс-
  • актьор
Майкъл Дъглас: Развих рак на гърлото от орален секс - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актьорът Майкъл Дъглас разкри че ракът на гърлото, който едва не го уби преди две години, бил причинен от орален секс, съобщава вестник „Гардиън”.

"Този вид специфичен рак се причинява от HPV (човешкия папилома вирус). Може би и стресът от лишаването на свобода на сина ми е помогнал на рака да се развие, но да, това е полово предавана болест.", каза Дъглас пред медията. Той намекна, че прихванал вируса при кунилингус, докато е правил орален секс на жена.

Съпругът на Катрин Зита-Джоунс, не разкри подробности около начина на заразяване с въпросния вирус и дали актрисата също не е страда от него. Майкъл Дъглас, който е женен за Катрин Зита-Джоунс, се лекува от рак на между август 2010 г. и януари 2011 г.

"Щом вече са минали две години и съм здрав, шансът ми да не се разболея повече от този вид рак е 95%", каза още Майкъл, който в момента се радва на отлично здраве.

Той допълни, че му е коствало изключително много усилия  да се пребори с коварната болест, като е имало период, в който единственото, което  е приемал, са били определен вид течности.

Преди 20 години актьорът дори се подложи на лечение, за да се лекува от сексуалната си зависимост, въпреки че официално се твърдеше, че се подложил на лечение за алкохолизъм.

Човешкият папилома вирус се смята за основен виновник за рака на шийка на матката или на дебелото черво. Миналата година Британският център за изследване на рака призна, че 16 случая през миналата година за рак на гърлото са свързани с орален секс.

Във Великобритания за последното десетилетие броят на случаите на рак на устата и гърлото са се увеличили с 40% до 6200 случая. Според експертите това се дължи на нарасналата популярност на оралния секс и предавания чрез него човешки папилома вирус. В САЩ случаите на този вид рак отбелязват ръст от 80%.

Ракът на гърлото и устата се лекува с химиотерапия, радиотерапия и хирургичен път.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо стефчо

    0 0 Отговор
    А каква е разликата между кунилингус и фелацио?
  • 2 мария спасова

    0 0 Отговор
    А може и бананчето да е лапал.