Last news in Fakti

30 Май, 2022 12:57 6 473 23

Кой ще оцелее при ядрена война? (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • ядрена война-
  • ядрена катастрофа-
  • бомбоубежище-
  • богати-
  • милиардери

Ето как най-богатите хора на земята се готвят за живота по време и след ядрена катастрофа

Кой ще оцелее при ядрена война? (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Половината от богатството на човечеството е на разположение само на седем семейства. Тези хора не са трупали богатствата си, за да загинат в ужаса на войната или заради глобална катастрофа. Те много добре знаят, че животът е непредвидим и е необходимо да си подготвят резервни скривалища.

Всички ще умрат, но аз ще остана

Основните въпроси на закритите срещи в Давос са инвестициите в изграждането на "бункерни дворци" и в наука - основно в изследвания и технологии за увеличаване на продължителността на живота. Това недвусмислено казва Робърт Джаксън, президент на Американския институт за ново икономическо мислене. Оказва се, че милиардерите отдавна са определили за себе си „резервна държава“, която да замени Америка – а това е Нова Зеландия, която според изчисленията на световното правителство трябва да оцелее по време на всички възможни ядрени конфликти на планетата, пише "Труд".

Това се улеснява от благоприятното местоположение на острова и отдалечеността му от територии, които могат да бъдат замърсени с радиация. Изолирането на Нова Зеландия от други страни може също така да гарантира, че на територията ѝ не влизат вируси или болестотворни бактерии, които имат за цел да унищожат останалата част от човечеството.

Според изчисленията на американски учени, катастрофа или ядрена война трябва да се случи на Земята уж през следващите 10-15 години. Затова, за да оцелеят, богатите активно поръчват изграждането на огромни подземни бункери, чиято цена достига до пет милиарда долара.

От 2014 г. повечето от 700-те острова на Нова Зеландия са приватизирани и купени от богатите, и там тече активно строителство. Приблизително един на всеки шест острова е подходящ за оборудване на бункер и организиране на летище - олигарсите отчитат възможността океаните да се издигнат. През 2016 г. са закупени над 3600 кв. км от територията на страната.

Откъде учени, близки до милиардерите, знаят за такава печална съдба на планетата, е най-главният въпрос. Най-вероятно "елитът" има свои собствени планове да "нулира" населението на Земята. Нова Зеландия обаче строи не само подземни убежища за световните олигарси. Според слуховете, именно тук американците планират да преместят „резервния“ Пентагон, в случай че истинският бъде унищожен.

В самата Нова Зеландия идеята да се превърне страната в „резерват“ за американците е възмутителна: през последните години дори има обществено движение „Кампания срещу чужд контрол върху страната“. Но кой ще пита обикновените хора, когато бъдещето на куфарчетата с парите е заложено на карта?

В скривалището на Лари Хол

В подземните жилища има всякакви удобства

По-скромните богаташи предпочитат да купуват подземни апартаменти на стойност от един и половина до 5 милиона долара. Подобни убежища в изоставени ракетни силози в щата Канзас се строят от изпълнителя Лари Хол. Наричат ​​се "етажна собственост" за богатите. Самият Лари се заема с този „бизнес“, след като научава, че САЩ съвсем официално започва да инвестират в проекти за подготовка на „непобедимо правителство“. Хол основава Survival Condo Project и също започва да се подготвя за края на света.

Общо в убежището му има 50 отделни апартамента. Всяко семейство има свой „дом“, а от бедстващия свят те са разделени от една обща врата, тежаща седем тона. Скривалището разполага с общи системи за подаване на вода, електричество и пречистване на въздуха. Разбира се, богатите в такъв бункер ще се нуждаят от прислуга – за нея са изградени отделни клетки. Всички места в етажната собственост вече са разпродадени, а богаташи се редят на опашка за „апартаментите“, които "спасителят на света" Лари Хол строи в изоставени ракетни силози в Невада и Аризона.

Шепа избраници

Те наистина се подготвят активно за края на света. Например милионерът Стив Хофман се подложи на лазерна очна операция през 2015 г., за да коригира късогледството си. Той твърди, че в случай на война или бедствие ще бъде трудно да се намерят очила. Един от собствениците на Facebook Антонио Мартинес се сдоби със собствен остров, на който има всичко необходимо за живот, включително генератори и оръжия. Директорът на рисковия фонд Mowfield Fund, Тим Чен, активно спестява пари за закупуване на бункер. И друг богаташ се готви за края на света – IT специалистът Ишан Бонг. Той също претърпя операция за коригиране на късогледство и смята, че ако средствата позволяват, има смисъл да инвестирате част от парите си в закупуването на бункер.

Като цяло, според статистиката, най-малко 50% от богатите хора се подготвят за война и бедствия в Щатите. Те вярват, че могат да оцелеят и да вземат със себе си в бъдещето всички чудеса на съвременната наука и всички ценности на този свят, включително ценни колекции, литература и антики. Някои, без да се крият в същото време, казват, че след сътресенията, планетата ще бъде "изчистена" от „простосмъртните“ и ще принадлежи изключително на тях - шепа избрани.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЛАТА ИСТИНА

    50 0 Отговор
    Хлебарките...

    Коментиран от #5

  • 2 Циркуляр

    4 0 Отговор
    Свинчок
  • 3 Тома

    52 0 Отговор
    Всичко е хубаво ама как ще си теглят милиардите от банките

    Коментиран от #17

  • 4 Иванов

    37 0 Отговор
    Утописти!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българка

    57 1 Отговор
    Това е скандално. Човечеството трябва да поиска унищожаване на всички ядрени оръжия и вето на всякакви опити с ткива оръжия.А може и международен трибунал да попита всички тези милиардери дали не участват в заговор за предизвикване на ядрена катастрофа на земята
  • 8 Aлфа Bълкът

    27 1 Отговор
    Да бе ще правят бункери в тях вулканични земи. Ще се сварят като яйца!
  • 9 смешници

    44 2 Отговор
    Каквото и да правят - всяко нещо си има начало и край. Не бункери, ми и на Марс да идат, си е все тази. Рано или късно, на всеки му пада МАНДАЛОТ - КАПИШ - КРЪГОВРАТ
  • 10 антрашпиц

    40 0 Отговор
    Събинке,що тъй не си наясно,че ако наистина има пълно ащабна ядрена война,на земята няма изобщо да има повече живот.Да едни ще измрат веднага,други ще живеят с години може и,но въпреки всичко ще загинат,неизбежно е.Каквито и жилища да се строят може да се оцелее няколко години,не повече.Короната го доказа-човек се побърква да стои на едно място,а при такава война ще трябва да се стои под земята...години наред,и то не една пет или десет...как ги виждаш тия работи...а?
  • 11 ха-ха

    38 0 Отговор
    За колко време са си осигурили храна? Като свърши хранта какво ще ядат? Пари ли? Кой ще им работи за да увеличават богатсвата си? Те ще самоизядат. Може и да не доживеят тази лудост, а толкова средства са използвани грешно и цинично.
  • 12 баба ви

    38 0 Отговор
    И да оцелеят тия милардери, все тая. Милярдер без достъп до парите си, без слуги и наемни работници, без други хора, на които да продава, за да поддържа богаството си е, е всъщност най-обикновен човечец. Ще оцелее и какво от това?
  • 13 ДАНО ДА СЕ СЛУЧИ ПРЕДИ

    24 2 Отговор
    ЕРГЕНЪТ🌹 2 🙏
  • 14 гост

    23 1 Отговор
    За успокоение на кравешките акълии,само да споменем че радиацията/ най- просто казано/ ще ги открие рано или късно...
  • 15 Амдертлиев

    23 1 Отговор
    Те и азовците каква я мислеха,каква стана.Путин ехидно им се усмихва: размира се не съм ви забравил,ракети ще има за всички от сърце,без значение д,дали сте на Южния или Северния полюс.Както се казваше в една реклама,само поискай.
  • 16 Ич не прочетох нищо но да кажа

    12 2 Отговор
    Единствените живи ще са 240-те Български мазни сладури + 1 президента.😁😁😁😁😁Народа ще е със 👃🏿👃🏿👃🏿👃🏿 у дупо.Точно тези 241 хлебарки ще се покрият в бункери.😂😂😂😂🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  • 17 ъхъ

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тома":

    Ако на планетата останат шепа хора, парите ще са безполезни и без никаква стойност.
  • 18 Русенец

    21 0 Отговор
    Сатанистите правят планове да изтребят човечеството, за да разполагат със света. Господ гледа и раздава всекиму според делата му!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Мунчо

    10 0 Отговор
    Панелните хлебарки и плъхове...ако ме разбирате накъде бия...тия живеят напук на здравия разум и Вселената....
  • 21 Акълолипсис

    10 0 Отговор
    То голяма далавера да оцелееш и да живееш в подземен дворец, а навън да е ядрена зима и звукът от гайгеровия брояч да ти замества песента на птичките. Да се закопават още приживе като искат - за тях няма да има принципна разлика, ако не излизат навън...
  • 22 Каката

    6 0 Отговор
    При една ядрена война, Никой няма да оцелее, където и каквито бункери да строят тези безмозъчни ненормалници! От прекомерното си угояване и прекаления си и безразборен разврат, мозъците на тия олигофренирали уроди са изчерпани до краен предел и сега, абсолютно и определено вече не могат и да мислят Адекватно! Но нищо, нека строят, защото много Скоро ще бъдат хванати и Наказани и то до последно Коляно, а това което сега строят ще остане за нашите поколения за Курортни цели с цел прекрасно прекарване и то по всяко време! 😂 Абе, Пълни Идиоти!!!😂
  • 23 истината е че

    3 0 Отговор
    колкото повече пари имаш толкова по алчен ставаш.а колкото до края на на света да не се притесняват далечен и необратим е.напразно си харчат парите.ще умрат като всички други парите няма да ги спасят.