Last news in Fakti

24 Юни, 2022 09:08 3 361 2

Показаха първия съвместен портрет на принц Уилям и Кейт Мидълтън (СНИМКА)

  • портрет-
  • принц уилям-
  • кейт мидълтън

Култовият портрет с кралски печат на одобрение и ще виси временно и в Националната портретна галерия

Показаха първия съвместен портрет на принц Уилям и Кейт Мидълтън (СНИМКА) - 1
Снимкa: Shutterstock

Първият официален съвместен портрет на херцога и херцогинята на Кеймбридж беше разкрит - и той показва връхната точка от кралския гардероб на Кейт Мидълтън, пише vesti.bg.

На картината, дело на наградения британски портретист Джейми Корет, херцогинята носи своята изумрудена рокля "Falconetti" от лейбъла на Сузи Кейв The Vampire's Wife - същата, която носеше за пътуване до фабриката на Гинес в Дъблин през 2020 г.

За Кейт беше типично да отстоява британския дизайн, но смелата бляскава рокля зарадва феновете, свикнали да я виждат в по-ненатрапчиви марки като Eponine, Catherine Walker и Boden. За херцогинята тази рокля представляваше риск.

Култовият портрет с кралски печат на одобрение и ще виси временно и в Националната портретна галерия.

Картината ще бъде предоставена на заем на галерията през 2023 г., но дотогава домът ѝ е в музея Фицуилям на университета в Кеймбридж, където Кейт и Уилям я разгледаха при официалното откриване на сутринта на 23 юни. По поръчка от Фонда за кралски портрети на Кеймбриджшър Джейми Корет включи и самия Кеймбридж в картината – фонът ѝ отразява нюансите на историческите каменни сгради.

„Беше привилегия за мен да бъда избран да нарисувам тази картина“, каза художникът. „Исках да покажа Техните Кралски Височества по начин, в който те изглеждаха едновременно спокойни и достъпни, както и елегантни и достойни. Тъй като това е първият портрет, който ги изобразява заедно, и по-специално по времето, когато са херцог и херцогиня на Кеймбридж, исках изображението да предизвика усещане за баланс между обществения и личния им живот."

Откриването следва пускането на три официални портрета на херцогинята на Кеймбридж по случай 40-ия ѝ рожден ден през януари. По това време Кейт се отказа от картина, вместо това възложи на италианския моден фотограф Паоло Роверси да заснеме три нейни портрета в ботаническата градина "Kew Gardens" в Англия.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор
    Кой ли да чете ‼️‼️
    "Портрет (от френски: portrait – „изображение“) е художествено, артистично и ЕДИНИЧНО изображение на човек в статично положение."
    Утре може и на футболен отбор
    ПОРТРЕТ да обявят!
  • 2 Българин

    2 0 Отговор
    Не ни занимавайте нас българите с кралското семейство на Великобритания. Не сме им бивша нито бъдеща колония.