Last news in Fakti

23 Юли, 2022 17:28 11 258 14

Никога не ходете там - най-надценените туристически атракции

  • туризъм-
  • атракции

Къде да отидете на екскурзия и какво да видите е въпрос на вкус и не винаги трябва да разчитате на мнението на мнозинството.

Никога не ходете там - най-надценените туристически атракции - 1
Снимкa: Shutterstock

В света има доста обекти, които са включени в задължителната програма за разглеждане на забележителности, но след посещение оставят чувство на разочарование.

Експерти анализираха отзивите на туристи и блогъри в интернет и направиха за вас селекция от 4-те най-надценени туристически места.

Ето кои са те:

Малката русалка в Копенхаген

Символът на столицата на Дания - приказната Малка русалка от приказката на Ханс Кристиан Андерсен е посочена във всички градски справочници. Но опитните туристи не съветват да правите досадния марш до нея, за да не бъдете разочаровани. Фигурката е висока само 1,25 м и външно не е много впечатляваща, пише blitz.bg.

И Малката русалка е тъжна, и туристите не са щастливи ...

Остров Сентоса (Сингапур)

Може би най-скъпият град в света си заслужава да бъде посетен, за да видите най-модерните хотели и най-красивите оранжерии. Но бъдете готови за прекомерни разходи на всяка крачка, а съвсем обикновените плажове и забавления на Сентоза ще засенчат много туристически места по света по отношение на високите цени.

Лас Вегас

На главната алея на Лас Вегас, залята от нощни светлини, сред казината и ресторантите можете да видите копия на най-известните сгради в света. Но ако не сте комарджия или купонджия, струва ли си да отидете до края на света и да флиртувате сред пияните туристи и проститутки?

Холивудската алея на славата

Лос Анджелис е столицата на световното кино, хората идват тук, за да видят отпечатъците на ръцете на световни филмови знаменитости (самите артисти едва ли ще срещнете там). Алеята на славата обаче не е толкова бляскава, колкото се представя: шумна тълпа от туристи, изобилие от търговци и бездомни хора могат да развалят впечатлението от града.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо

    43 3 Отговор
    А Сл. Бряг ??? защо го пропускате ......
  • 2 "Замъкът" в Равадиново

    29 2 Отговор
    Да не се объркате случайно.

    Коментиран от #12

  • 3 Джо

    9 4 Отговор
    Все пак е публикувано в дебелянпеевския Блиц... Колко да е голяма Малката русалка и защо е тъжна,ще обясня просто.Трябва да се прочете един човечец ,казва се ХансКристианАндерсн/той пък бил високичък/... Друго сие стопанина на близ да се репчи в Дубай,а дали знае че са запалили скарата за него там... Вече в Ники бийч на СентТропе не го пускат ..
  • 4 Смях

    7 2 Отговор
    Такива не се четат. Различни хора, различни интереси. На един му харесва едно, на друг-друго.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Некой си

    4 2 Отговор
    "доста" си се потрудила, Венелино.
  • 8 Русия

    22 6 Отговор
    Никога не ходете в България на море.
    Надценка 400% , ден година храни.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Про100 100

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Буха ха":

    Отговор от " русалката" . Не си струва, но Копенхаген е най-доброто в Европа. Минал съм през най-красивите места в Европа и може би само френските Алпи му съперничат. Все пак е въпрос на вкус, нл Копенхаген е симбиоза между много неща и ще хареса на всеки. Е.....скъпо е.....

    Коментиран от #11

  • 11 глупости

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Про100 100":

    Най-хубавото нещо в Копенхаген е увеселителния парк Тиволи. Всичко друго е посредствено: дворец с градина, очакваш нещо внушително с богата градина, а то най-проста тухлена сграда без никаква архитектура. Парка към нея пък поляна с 4 алеи и в средата смешна композиция ябълкови дървета, оформени като храсти. Иди в Италия да гледаш архитектура и паркове, на север нищо не струва.
  • 12 СОРИ

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от ""Замъкът" в Равадиново":

    Но замъкът в Равадиново има с какво да впечатли! Не е кичозен, както някои твърдят.
    Съвсем истински си е! От камък и наистина е приказен! Друго такова нещо в България, няма! Де да имаше!
    Притеснява ме, че е частен и всичко може да му се случи един ден! Нека пребъде във вековете!
  • 13 Им бе цилус

    1 0 Отговор
    Който, не е посетил СтуденЦки град в София, нищо не е посетил!
  • 14 Забравих да кажа

    4 1 Отговор
    Айфеловата кула е като ВИНКЕЛ ,безсмислено и грозно нещо