Необходими продукти:
- агнешко месо - 400 грама (може и телешко)
- домати - 4 броя + 4 с.л. доматена паста
- чесън - 3 стръка зелен
- лук - 4 стръка зелен
- кисело мляко - 1 кофичка
- масло - около 3 - 4 с.л. (100 г)
- захар - на вкус
- сол - на вкус
- зехтин - 4 с.л.
- черен пипер
- чубрица
- червен пипер - 2 щипки
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета или жулиени, посолете го и го сложете да се запържи в малко мазнина заедно с накълцания чесън.
След като си смени цвета, прибавете накълцания лук и бъркайте леко, докато е готово. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица.
Нарежете доматите на дребни парченца и ги задушете със зехтина. Добавете и доматената паста, малко сол, захар и оставете да къкри до увиране на доматите.
Разбъркайте киселото мляко с 2 с.л. масло, в което е запържен червеният пипер.
Поднесете Искендер кебапа върху канапе от арабска питка, върху нея месото, полято с доматения сос, а отстрани сложете 2-3 с.л. от киселото мляко със запръжката.
Гарнирайте по желание с люти чушки, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 искаме рецептата за
Коментиран от #7
10:20 05.09.2022
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 кофти комбинация
11:18 05.09.2022
7 асдаа
До коментар #1 от "искаме рецептата за":
Мдааа... Искандер кебап е руски специалитет който се сервира в Окрайна.13:04 05.09.2022
8 Студопор
Не е свързано с темата ли? Свързано е - коментирам рецептата.
Обиждам ли някой? Какво?
13:57 05.09.2022