Last news in Fakti

14 Септември, 2022 11:11 3 585 8

Камила вече носи бижутата на покойната Елизабет II

  • камила-
  • чарлз iii-
  • бижута-
  • елизабет ii-
  • брошка-
  • белфаст

Кралицата-консорт бе забелязана да носи на ревера си брошка, принадлежала на кралицата

Камила вече носи бижутата на покойната Елизабет II - 1
Снимка: БГНЕС

Кралицата-консорт съвсем очаквано е наследила голяма част от бижутата на покойната си свекърва. Камила бе забелязана да носи на ревера си брошка, принадлежала на Елизабет II.

Брошката е във формата на малка детелина и е била сватбен подарък на нейно величество. Тя е изработена от диаманти и зелени персийски смарагди. Кралицата е я получила за сватбата си с принц Филип от херцогинята на Портланд.



Съпругата на новия британски крал избра да сложи трилистната детелина по време на посещението си с Чарлз III в Белфаст, столицата на Северна Ирландия. Изборът на брошката не е случаен, защото именно детелината е национален символ на ирландците. Според легендите, Свети Патрик е използвал именно детелини, за да обяснява на хората единството между Бог Отец, Син и Светия дух в Светата Троица.

Така трите листа на детелините стават ирландския символ на Светата Троица, а зеленото - цветът на ирландската нация.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кенгуро

    13 1 Отговор
    То пък една камила
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Авторът

    5 0 Отговор
    На статията е Голем Генийй
  • 4 Соваж бейби

    5 1 Отговор
    Зеленият цвят е ,химически нестабилен цвят и олицетворява нестабилност.Зеленото, символизира хазарта, а оттам и финансите, печатниците го използват през 1792 г., за да направят първите банкноти .....
    Монаха Патрик, е изпратен от папа Целестин през 432 г., за да евангелизира страната .Просто е направил сравнение , идеята да илюстрира великата мистерия на Троицата, като е използвал растение, много разпространено там, трилистната детелина- в Бога има три Лица, Отец, Син и Свети Дух, вълната е енергия, която се предава стъпка по стъпка, без да се транспортира материя.... . . Така, по време на проповед, която е останала известна, той взема детелина и я сравнява с Бога на християните: Един и Триединен, един Бог в три Лица: Отец, Син и Свети Дух. С увеличаването на обръщанията тази илюстрация процъфтява ,и трилистникът става символ на Ирландия.

    Коментиран от #6

  • 5 доктор филгууд

    3 0 Отговор
    не е ли рано за това?
  • 6 доктор филгууд

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Соваж бейби":

    верно е wild бейби, бил съм в Ирландия в град Корк много мили моми4ета имат!

    Коментиран от #7

  • 7 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "доктор филгууд":

    За Ирландия почти нищо не знам ,тук ме хвана на тясно ,дори не съм била там .Тази история знам от историята и произхода за католицизма ,мъжо ми тук са католици .Знам само историята за JB
    през 1749 г., Джакомо Джъстерини, италиански търговец на вино, емигрира в Лондон ,причината е била оперна певица, в която се влюбва лудо. Там върти бизнес заедно с английски търговец , обслужващ по това време кралския дом, след това с Алфред Брукс през 1831 г.се преименувана на Justerini Brooks, компанията се обръща към шотландски търговец, за да произведе смес, много по-сладка от това, което са свикнали хората да пият хората по това време. Марката се налага и става известна в САЩ. Оригиналното JB е смесица от 42 шотландски малцови и зърнени уискита.
    И като цяло произхода за уискито как става популярно в Европа ,твърде малко за тази земя ,стихията ми на мене Латинска Америка ,Епохата на Ренесанса -Италия ,Франция ,Испания ,..... част от Африка и все пак си мисля че нищо не знам Свта е голям не винаги стига един човешки живот да го опознаеш
  • 8 истина ти казвам

    8 0 Отговор
    Еййй,таа кралица-консорт не си губи времето! Таа знае къде е млякото!!!! Ба..х м@@@ му на онаа още въшките не съ и умрели и таа я е отарашила!