Last news in Fakti

7 Декември, 2023 11:56 1 621 4

Историческите кралски бижута: Кейт Мидълтън сложи любимата диадема на принцеса Даяна (СНИМКИ)

  • кейт мидълтън-
  • бижута-
  • диадема-
  • тиара-
  • камила паркър-боулс-
  • кралско семейство

Диадемата "Любовен възел" става любима и на новата принцеса на Уелс

Историческите кралски бижута: Кейт Мидълтън сложи любимата диадема на принцеса Даяна (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кейт Мидълтън блестя с диадема "Любовен възел", докато присъстваше на годишния прием на дипломатическия корпус в Бъкингамския дворец във вторник, като за бляскавото събитие облече отново розова блестяща рокля на Jenny Packham, предава PageSix.

41-годишната принцеса носеше любимата диадема на принцеса Даяна, която включва диаманти и елегантни перли и се превърна в любима на новата принцеса на Уелс. Тя е носила диадемата многократно след Дипломатическия прием през 2015 г., включително на различни държавни банкети през годините.

Кейт съчета диадемата с малка диамантена брошка и обеци Greville Chandelier, сантиментален комплект от колекцията на покойната кралица Елизабет II. Съпругата на принц Уилям преди това носеше същата рокля и бижута през юни за кралския сватбен прием на престолонаследника принц Хюсеин и Раджва ал Саиф в Йордания.

Лятното събитие отбеляза първия път, когато принцесата на Уелс носеше обеците, които кралица Елизабет получи като сватбен подарък от майка си.

Кралицата-консорт Камила също отдаде почит на покойния монарх, като носеше тиарата на Момичетата на Великобритания и Ирландия, която кралица Елизабет е получила като сватбен подарък от баба си, кралица Мери.

Тя избра детайлно изработена рокля с бяло палто с триизмерни флорални мотиви, украсена с масивна диамантена брошка, известна като стомах, съответстваща гривна и групирани диамантени обеци.

Както Камила, така и Кейт носеха и Ордена на кралското семейство на кралица Елизабет II - жълт пояс с портрет на покойния монарх в младите ѝ години, който се връчва на жените членове на кралското семейство за държавни банкети.

Докато Мидълтън носеше тъмносин пояс, обозначаващ ранга ѝ на Дама на Великия кръст на Кралския викториански орден, Камила - както и крал Чарлз III и принц Уилям - носеха по-голям, светлосин пояс на "Order of the garter".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Отец Дионисий

    2 2 Отговор
    Да носиш вещи на мъртвец носи проклятие и лош късмет.
  • 3 щъркел

    3 1 Отговор
    Принцеса Катрин ще е бъдещата кралица на Англия. Бижутата се предават в семейството. Няма да ги носят Уйлям или брат му Хари.
  • 4 Страхотна новина

    0 0 Отговор
    А Стою от нашето село вчера беше с накривен калпак. Дядо му който пък го е наследил от своя дядо винаги са го носили изправен.