Необходими продукти:
чорбаджийски чушки;
сол - 1 с.л. равна;
захар - 1 с.л с връх;
оцет - 5 с.л.;
аспирин - 2 бр.;
чесън - 4 - 5 скилидки;
целина - 2 - 3 стръка.
Начин на приготвяне:
На дъното на буркана сложете захар, сол, оцет и аспирина, който предварително сте натрошили.
Чорбаджийските чушки се измиват, премахват се дръжките им и след това се бодат на няколко места с игла. Подреждат се в буркан, а между тях се редят и обелените скилидки чесън. Най-отгоре се слагат стръковете целина. Те ще играят ролята на капаче.
Чушките се заливат с гореща вода, затварят се и се обръщат с дъното нагоре. Бурканът се обвива с одеяло и се оставя да изстине напълно.
Не забравяйте в продължение на няколко дни да разклащате буркана. Зимнината се съхранява на тъмно и хладно място. Така се приготвят най-лесните и вкусни чорбаджийски чушки за зимата. Тази рецепта е тествана многократно и си струва да я пробвате. Всички ще са повече от доволни от вкуса на чушлетата, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:57 11.10.2022
2 Този коментар е премахнат от модератор.