Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 13:57 2 021 5

Принц Уилям не носи брачната си халка

  • принц уилям-
  • кейт мидълтън-
  • брачна халка-
  • бижута-
  • брак-
  • халка

За сметка на това Кейт никога не оставя бижутата си у дома

Принц Уилям не носи брачната си халка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Брачната халка се счита за материалното олицетворение на клетвите, които булката и младоженецът си разменят пред олтара в своя сватбен ден. След церемонията, в чиито рамки двамата официално биват обявени за семейство, тя остава единственият видим белег, свидетелстващ пред света, че всеки от тях е дал обещание за вечна любов и обет за неизменна вярност на другия. Стига, разбира се, този символ на обвързаност да стои на отреденото му място, а именно на безименния пръст, където няма как да остане незабелязан от хорските очи.

Може би досега да не сте забелязали, но настоящият принц на Уелс не спазва тази традиция, въпреки че самият той мина под венчилото преди повече от десетилетие. Истината е, че синът на крал Чарлз Трети - Уилям никога не е слагал халка, олицетворяваща съюза му с Кейт Мидълтън.

Не че реално се нуждае от такава, за да напомня, че сърцето му е заето, при положение че през 2011 година над два милиарда души проследиха на малкия екран как го отдава на избраницата, изричайки заветното "Да". И все пак, при всяка негова публична изява, мнозина, забелязали липсата на пръстен на ръката му, си задават въпроса каква е причината да пристъпва установения обичай.

Оказва се, че той просто не иска да се придържа към него, пише bg-voice.

"Принц Уилям не харесва бижутата", обяснява пред британските медии служител в Бъкингамския дворец. "Никога не е носил скъпоценности, затова реши да не слага такива и сега. Всичко опира до личните му предпочитания", казва той, допълвайки, че не съществува изрично правило, което да застави аристократа да го стори.

Мъжът припомня, че преди да се венчаят в Уестминстърското абатство, влюбените дори са направили изявление, с което са оповестили намерението на принца да не носи впоследствие халка, но очевидно заради масовата еуфория от предстоящото събитие никой не му е обърнал внимание.

Изборът на престолонаследника на Обединеното кралство обаче далеч не е необичаен, тъй като приживе дядо му Филип е взел същото решение. Нещата при принц Хари обаче стоят по различен начин, понеже той носи проста платинена халка на лявата си ръка, направена от "Cleave and Company", който е същият бижутер, изработил годежния пръстен на Меган Маркъл.

Кейт от друга страна има достатъчно блясък, компенсиращ липсата на такъв при съпруга ѝ. Все пак тя никога излиза без годежния си пръстен с 12-каратов син сапфир, принадлежал навремето на принцеса Даяна.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    2 2 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки!
  • 2 Недялко

    5 0 Отговор
    Заложил я в някоя ,,Заложна къща" за да си плати тока ма...Събиноооо.Егати и проблемите дето те вълнуват.
  • 3 Аз пък

    0 3 Отговор
    Бих я ли3ал Кейт с голем кеф.
  • 4 ХА ХА ХА

    4 0 Отговор
    АБЕ ПРИНЦЪТ Е ВИДЯЛ ОТ ЛЕСНАТА ЛЕНА , ЧЕ Е ХВЪРЛИЛА ХАЛКАТА !!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Ти да видиш

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ХА ХА ХА":

    Стига бе! Лесната Лена е изпаднала в депресия,отвратена от политиката и парите! Па и на Кире сигурно канадката му е набила обръчите и ся Ленчето се чуди къде да го снесе!🤣🤣🤣