Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 10:57 1 535 22

Куп компании се отказаха от Кание Уест заради антисемитските му изказвания

  • кание уест-
  • антисемитизъм-
  • рапър-
  • компании

Документален филм за рапъра няма да бъде излъчен заради последните му излияния в мрежата

Куп компании се отказаха от Кание Уест заради антисемитските му изказвания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Агенцията, представляваща Кание Уест, реши да прекрати отношения с рап изпълнителя, предадоха АП и ДПА. Причината са антисемитските коментари на твореца, известен и с артистичния псевдоним Йе, пояснява БТА.

Кание Уест вече получи забрана да публикува в Туитър и Инстаграм заради антисемитски коментари и такива с обидно съдържание. Според него робството е било въпрос на избор, а ваксината срещу COVID-19 беше наречена от рапъра „белег на звяра“.

По-рано този месец Йе беше критикуван и заради блуза с надпис "Животът на белите има значение" ("White Lives Matter") при представяне на последната си колекция на Парижката модна седмица. Агенцията, която досега представляваше рапъра – "CAA", е сред най-големите в Холивуд. Според източник, който не е оторизиран да говори публично, последните коментари на Уест в различни интервюта са станали причина за преустановяване на бизнес отношенията.



"CAA" e поредната организация, която прекъсва отношенията си с Кание Уест. Други водещи фигури в развлекателната индустрия като Ари Емануел, изпълнителен директор на компанията "Ендевър", казаха, че прекъсват връзките с рапъра след антиеврейския му коментар в Туитър. „Който продължи да работи с Уест, подпомага разпространението на неговата заблуда и омраза“, каза той пред "Файненшъл таймс".

Ари Емануел поиска от "Епъл" и "Спотифай" да спрат стрийминга на музиката на Йе. Той се обърна и към "Парлър" с призив да не осъществят сделката по продажбата на медийната платформа. Крайнодясната платформа обяви, че ще бъде продадена на Кание Уест.

ЛеБрон Джеймс и Мавърик Картър, които са клиенти на "Ендевър", подкрепиха Емануел, отменяйки епизода на шоуто си $The Shop: Uninterrupted“. Причината, изтъкната от тях, е, че Йе е продължил с опасните си стереотипи по време на снимките.

Изпълнителният директор на агенцията "Юнайтед талънтс" ("United Talent Agency") Джеръми Цимер изпрати съобщение до екипа си с молба да бойкотират Кание Уест. „Като компания ние заставаме зад различието в гласовете и идеите. Но не можем да подкрепим езика на омразата, фанатизма и антисемитизма“, се казва в съобщението му.

В понеделник филмовата и телевизионна компания „Ем Ар Си“ („MRC“) обяви, че няма да дистрибутира документална продукция за Йе. „Не можем да подкрепим никакво съдържание, което се отнася към неговите идеи. Мълчанието на лидерите и корпорациите, когато става въпрос за Кание и неговия антисемитизъм като цяло е смущаващо, но не е нещо ново. Новото е и тъжното е, че евреите говорят в своя собствена защита“, се казва в изявлението на компанията.

В социалната мрежа Туитър говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер осъди антисемитизма, коментирайки публикация на "Лос Анджелис таймс“ за демонстрация в подкрепа на Йе.

Бившата съпруга на Йе, Ким Карадашиан, обяви, че антисемитската реторика трябва да престане. Тя не назова директно Уест. "Речта на омразата никога няма извинение", написа риалити звездата в Туитър.

В миналото поведението на Йе често бе извинявано заради обяснението му, че страда от биполярно разстройство.

Сред другите компании и агенции, отказали се от Кание са: Адидас; Баленсиага; списание Воуг; Камила Васкес - адвокатката на Джони Деп, която представляваше и Кание.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Расате Станков:

    21 0 Отговор
    Приемаме с отворени обятия нашия брат Кание в БНС!
  • 2 Псевдоним

    22 0 Отговор
    Дискриминация към чернокожото американско население, расисти.
  • 3 Ротшилд

    18 0 Отговор
    Нашата сила произлиза от интелекта на гоите
  • 4 Манци белия

    15 0 Отговор
    Браво на колегата по цвят
  • 5 Сталин

    39 0 Отговор
    Значи Кание Уест каза истината за евреите и сега го отрязаха от всякаде и кой казва че евреите не контролирали света.
    Кание Уест каза че 90% от черните в спорта и футбола и също в музиката и филмите са в някакви бизнес схеми на евреите и че евреите контролират тези хора какво да говорят в медиите

    Коментиран от #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 3333

    18 0 Отговор
    Ами когато казваш истината е така, а адидас хахах, о каква ирония, антисемитиски изказвания ххаха
  • 8 Езиковед

    23 0 Отговор
    Дума антисемитизъм не съществува. Семитските племена са многобройни и населяват района на река Ефрат. Антисемитизъм е измислица за, да могат евреите да репресират вс който се изкаже срещу тях
  • 9 Бледолик

    15 1 Отговор
    Животът на всяко човешко същество има значение. В този смисъл, надписът за живота на белите и този за живота на черните имат абсолютно еднаква тежест. Тези, които смятат, че това не е така, те са расисти и биполярни. А що се отнася до евреите, какво и лошо да се каже за тях, е истина, а не антисемитизъм.

    Коментиран от #17

  • 10 3333

    28 0 Отговор
    Погледнах инстаграма на адидас, лошо ми стана- над 18 000 коментара да махнат Кание, няма толкова промити мозъци, изобщо задават ли си някакви критични въпроси стадните...

    Коментиран от #18

  • 11 хахахаха

    9 0 Отговор
    даже канието то маалата рита чифутлярниците
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Соваж бейби

    20 0 Отговор
    Браво Кени ,шапка ти свалям !Пича е поредното доказателство че рап певците не са толкова прости ,за каквито ги мислих и аз преди.Има някой и много добри артисти ,трябвало е да стане президент сладура ,ей мина му черна котка път на чоека .
  • 15 Соваж бейби

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сталин":

    Кой подпалва и плаща войните ?!
  • 16 Някой

    14 0 Отговор
    Ето какво става, когато тръгнеш срещу официалната линия на държавата. Веднага си облян с помия и губиш всичко за дни. Доста хора зад океана пострадаха от така наречената "cancel culture". До сега бяха все бели. Сега почнаха и черните.
  • 17 Напълно си прав.

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бледолик":

    Само да допълня, че по - голямата част от тея са хазари и нямат нищо общо със евреите, освен че се обявяват за такива, в същност са тюрки. Има два езика - иврид и идиш. Хазарите се различават от истинските евреи по външност, език и по религията, която те изменят в продължение на векове, като непрекъснато допълват и дописват "нещо" - в талмуда, кабала, мишна. Те я правят такава ксенофобска. Те най - много реват за антисемитизма. Те са за глобализма и новия световен ред - тоталното редуциране и поробване на човечеството.

    Коментиран от #22

  • 18 Така

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "3333":

    ги обучават/манипулират от малки и ето го резултатът.
  • 19 Човека КоZа

    12 0 Отговор
    Все повече започвам да го харесвам
  • 20 пенко

    1 1 Отговор
    ПОЧЕСАЛИ СА ГО ОТДОЛУ !!!!!!!!!! КОМПАНИИТЕ СА НА ЦИОНИСТИ-СЕМИТИ !!!!!!! ФАБРИКИ ЗА ГАЗ -"ЦИКЛОН -Б " - ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ - НО САМО ЗА ЦИОНИСТИ ---/ЕВРЕИТЕ ГЕНИИ-СА ВЕЛИКИ / !!!
  • 21 Мамул

    4 0 Отговор
    И този ще вземе руско гражданство!
  • 22 Мамул

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Напълно си прав.":

    Останали без родина, желаят да управляват целият свят. Те са на върха на банковият олигархат и подчиняват света чрез лихвата! А лихвата е грях и в християнството и в исляма.