Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 20:00 1 562 2

Expo City Dubai ще се превърне в зимна приказка

  • оае-
  • зимна приказка-
  • коледен базар-
  • expo city dubai

От 23 ноември бившият Expo City в Дубай е домакин на коледен базар с над 50 празнични събития

Expo City Dubai ще се превърне в зимна приказка - 1
Снимка: The National

По време на празничния сезон новата пешеходна зона на Expo City Dubai ще се превърне в зимна страна на чудесата с коледен базар. От 23 ноември бившият експоград ще бъде домакин на над 50 празнични събития.

Освен коледния базар в стил "шатра", децата ще се радват на традиционни зимни забавления и празнична украса, включително коледна елха. На 9 декември ще се проведе церемония по запалване на огньове на 16-метрово вечнозелено дърво.

Темата за Коледа ще бъде отразена в прожекционното шоу Al Wasl Dome, което ще се излъчва всяка вечер. Семействата могат да се включат в печенето на меденки, да посетят фабриката за играчки, да направят поръчкови плюшени мечета и да посетят пещерата на Дядо Коледа.

Развлекателната програма на живо ще носи името „Коледното шоу на г-жа Коледа” и ще се прожектира от 20 до 29 декември. Шоуто "Коледни песни на свещи" ще продължи пет дни, включително и на Бъдни вечер.

На 2 декември е предвиден празничен галаконцерт за отбелязване на 51-ата годишнина от обединението на ОАЕ. Деца от 6 до 12 години също ще се насладят на вълнуващ зимен лагер, който ще продължи две седмици.

Всички гости ще могат да посетят Expo City Dubai дори заедно със своите четириноги домашни любимци - и за тях ще има безплатни лакомства, чували за отпадъци, както и фонтани и поилки за кучета.

Четириногите могат свободно да се разхождат на територията, но влизането с тях в павилионите е забранено. Междувременно домашните любимци имат право да посещават уличните ресторанти. Входът за Expo City Dubai остава безплатен.

Светлинни и музикални представления ще се провеждат под известния купол Al Wasl от сряда до неделя. Expo City Dubai отвори четири павилиона и допълнителни атракции за обществеността и въведе еднодневни пропуски на стойност 120 дирхама за тяхното посещение.

По този начин еднодневен пропуск позволява на гостите да посетят павилионите Vision, Terra, Sustainable Development, Mobility и Women's Pavilions. Нови павилиони ще бъдат добавени към пропуска, когато бъдат отворени. Може да се закупи абонамент на он-лайн платформата - www.expocitydubai.com.

Деца под 12 години и хора със специални нужди могат да посетят преустроения град безплатно - само трябва да вземат специалните безплатни билети от касата. Достъпът до Surreal Falls също остава безплатен.

Източник: The National


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АхмедПрасето

    1 0 Отговор
    Рязко смени посоките и стила на новините, които копира.
  • 2 електрошок

    0 0 Отговор
    Скоро ОАЕ трябва да се откаже от исляма и да приеме християнството.-казали четириногите масички.