Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 10:46 45 025 60

Ицко Финци го закъса, продава дома си до София

  • ицко финци-
  • финансови проблеми-
  • продава-
  • къща

Актьорът иска само 30 хиляди евро за къщата

Безпаричието застигна и актьора Ицко Финци, който преди дни обяви, че продава дома си в близост до София, при това за скромната сума от едва 30 хиляди евро. Цената била толкова ниска, защото 89-годишният артист се надявал по този начин да привлече по-бързо сигурен купувач и сделката да се осъществи още през близките месеци, за да се подсигури финансово.

От известно време насам Финци живее край Варна с 44 години по-младата си половинка Лиза, с която имат 6-годишна дъщеря Матилда. Момиченцето се появи на бял свят, когато Ицко вече бе навършил 83. От първата си жена – музикалната преподавателка Гина Табакова, Ицко има 56-годишен син – актьорът Самуел Финци, който на практика може да бъде дядо на сестра си.

До миналата 2021 г. Ицхак Финци вземаше унизителната пенсия от 145 лева и се жалваше, че синът му го храни. Държавата обаче взе под внимание тежкото му финансово положение и му присъди пожизнена пенсия за заслуги в размер на 700 лева, пише "Флагман". Очевидно обаче и те не стигат на Финци, който е готов да се раздели с дома си, за да скрепи семейния бюджет. Софийската му къща се намира близо до Годеч, в една от махалите на известното село Гинци. Надморската височина на района е цели 1100 м, което прави въздуха там изключително чист и все повече столичани си купуват имоти наоколо.

„Нашата къща е последна – край нас, до нас, на километри пред нас – поля и гори. Дворното място е 1700 кв. м, ограда няма и никога не е имало, дори между нас и съседа Ян. Къщичката е обърната изцяло на юг. Състои се от кухничка, две стаи, баня и обширна покрита тераса.Терасата и навеса правихме преди 5 години, в едната стая поставихме бетонен под и дюшеме, стаите са с гипсокартон облечени, останалото е за ремонт. Има ток, вода и септична яма. Пътят до селото е нов, нагоре към нашата махала е асфалтиран, баш до нас – черен. Телефоните имат екстра обхват. Тихо, волно, диво. С най-красивата гледка. Стойността на този така обичан от мен дом е 30 хил. евро. Ако ви интересува, пишете ми“, обяви Финци в социалната мрежа Фейсбук.

Във Варна семейството обитаваше апартамент под наем, но после си взеха и свой имот. Тъй като партньорката на актьора била увлечена по здравословния начин на живот, искала общото им дете да расте във възможно най-благоприятна среда. Затова взели решението да напуснат окончателно столицата и да се преместят край морето.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    90 3 Отговор
    Ами , с това младо гадже.....
  • 2 ЛиБеРаст

    109 6 Отговор
    Как да повярваме, че човек който на 83 си взима 44 години по-млада жена и успява да й направи бебе е зле?

    Коментиран от #46

  • 3 Гост

    48 1 Отговор
    ....Любов...не е заради това че е Ицхак Финци....дали да е вярно....
  • 4 Ела и виж

    59 3 Отговор
    Какво е това видео, на което къщата въобще не се вижда?
  • 5 Хахаха

    102 6 Отговор
    Младата му съпруга иска да пипне парите от къщата, за да не ги дели със сина му.

    Коментиран от #40

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ......па

    91 1 Отговор
    Лиза не работи ли за да издържа любимия?
  • 8 Боруна Лом

    69 7 Отговор
    ПАРИ И ЗА ВИАГРА ТРЕБЕ!ДАНО ДА МОЖЕ,АМА НА ДАЛИ
  • 9 Факти

    26 1 Отговор
    Кое не е истина в коментара, който изтрихте?
  • 10 Рьоне Артоа

    75 3 Отговор
    И аз продавам имот близо до София. Само на 180 км. от София по права линия. Купете го да живеете в столицата, пък аз отивам да се мъча в една вила на 3 етажа във Варна. Много е ветровито там защото съм на 50 метра от плажа.
  • 11 Националсоциалист

    67 47 Отговор
    Мръсен гнусен евреин
  • 12 Шабан

    94 10 Отговор
    Това си е чиста реклама с цел продажба! А останалите знайни и незнайни стари хора дето са на същото дередже, те какво да правят. А този хич не е за съжаление щом на 83 години е направил дете, значи цял живот си е гледал кефа.
  • 13 вежди

    81 8 Отговор
    Дърто куку но и тя още по куку бо----и
  • 14 Баба Гицка

    81 5 Отговор
    Звучи ми като еврейски виц тази статия. Къде се е чуло и видяло евреин на такова дередже.
  • 15 Бай Митко

    83 11 Отговор
    Той 89-годишен!
    Тя 44-годишна!
    Любов - ТЦ!
    "Всичко е пари, няма тръпка, няма любов" – Тони Стораро.
    Та дядо Ицко хич не е за съжаление, фрашкан е с мангизи иначе тази 44-годишната хич няма да му пере гащите. А статията на Марийка е с рекламна цел за продажба бараката на дядото в с.Гинци, общ.Годеч.
  • 16 Ми тооо

    72 7 Отговор
    Ми то от описанието на къщичката надали струва и 30 000 евро.
  • 17 Защо е тази завист?

    67 37 Отговор
    Факти се опитват да помогнат на един известен БГ актьор във финансово затруднение да си продаде имота. Какво лошо има в това? Що негативизъм се изписа в коментарите не е за вярване.
    И аз имам 3 имота за продаване, на 60г. съм и с мацка 16г. по млада от мен. И двамата работим и имаме деца от предишни бракове. Виагра не употребявам и засечки нямам. Продавам имотите, защото не ги ползвам. Не че съм закъсал за пари.
    Ицхак Финци е добър актьор, със значителен принос в БГ кино и не заслужава подобно пренебрежително отношение. Жив и здрав и дай Боже всеки му както се казва.

    Коментиран от #18, #19, #20, #21, #23

  • 18 Само, че

    44 7 Отговор

    До коментар #17 от "Защо е тази завист?":

    с тези МИЛФКИ как се оправяте, те си знаят? Няма лошо да се хвалите колко сте добри в леглото. За хвалбите пари не се взимат. Да ви са живи и здрави помощниците, пък вие пак се хвалете. Хахаха. Какво да се прави дядовци на чашка ракийца.
  • 19 Бинго

    41 7 Отговор

    До коментар #17 от "Защо е тази завист?":

    Дядка ти вярваш ли си?
  • 20 Чоко

    26 4 Отговор

    До коментар #17 от "Защо е тази завист?":

    Факти скоро и за теб ще пиши, че си продаваш имотите и имаш младо гадже за ..... уважение!!!
  • 21 да да да

    57 1 Отговор

    До коментар #17 от "Защо е тази завист?":

    Вярвам ти наборе, че не си закъсал за пари и това е добре, щото това младото маце хич не ще стои при теб. Свършиш ли парите свършва и любовта. Жив и здрав бъди да бачкаш и дано да издържиш на напъна.

    Коментиран от #25

  • 22 немо

    49 5 Отговор
    Дедо Финци като тръгна да се сваля с млада булка не знаеше ли какво следва? Очаквам скоро да му се наложи да продаде и апартаменти си във Варна..
  • 23 Това не е завист, а

    35 2 Отговор

    До коментар #17 от "Защо е тази завист?":

    хората се бъзикат, но я си кажи истината, сигурно нямаш засечки един път в годината!

    Коментиран от #26

  • 24 ВънСатаНАТОтЗемятаНи

    51 15 Отговор
    Подобно на Безродника Сулю Пасито и този еврей крои нещо и не казва цялата истина защо продава коптора.
    Разликата между евреят Сулю и този е ,че Сулю продава Родината ни,а този коптора.
  • 25 "Защо е тази завист?

    20 1 Отговор

    До коментар #21 от "да да да":

    Планирал съм да не свършат скоро. Да не изпадам в ситуацията описана в статията. А за останалото колкото - толкова. Никой не знае колко пясък е сипал онзи отгоре в часовника.

    Коментиран от #47

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Истината

    36 7 Отговор
    На 83 г му се родило момиченце. Поне от докторите в онкология знаем, че спермата на мъжа е годна до 72 и то, ако нямаш проблем с простата. Виден, известен в града ни онколог го е казал, а не сулю и пулю.
  • 28 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    43 2 Отговор
    За този имот...това била малка сума??????Ние сме наивни,но все пак все още не яем грозето с вилица.....Правило ми е впечатление,като съм минавал с колата Петрохан...В гинци,то е много дълго село,няма кошери,нооо продават всякакъв мед,няма биволици ,но продават биволско мляко.......

    Коментиран от #59

  • 29 Истината

    11 8 Отговор
    На 83 г му се родило момиченце. Поне от докторите в онкология знаем, че спермата на мъжа е годна до 72 и то, ако нямаш проблем с простата. Виден, известен в града ни онколог го е казал, а не сулю и пулю. Ползвали са явно чужда сперма. И то от чужбина ми бе казал, за дъшеря си с подробности...и децата им приличат, близнаци на дядо си, но взе, че си сложи, край на живота...
  • 30 Шопов

    27 16 Отговор
    Какво се занимавате с човека!
    Негов е имота, каквото има това продава!
    А за младата жена, тяхна си работа!
    Фактът, че е станал баща над 80 годишна възраст говори само за младежкия му дух и кураж! Жив и здрав бъди Ицко, ти и твоите близки! Сигурен съм, че не ти брига за завистниците и дребните душици!
  • 31 Анонимен

    17 5 Отговор
    83 спермата на финци е негодна. Това не е завист. Казваме на мъжете на годините на бойко щерката, че до 72 може, но е късно за хора без пари. Учете и после се женете и сега сме много по млади от финци, а нямаме внуци хохо всички крадци на прехода имате по 3 деца, внуци. Финци, дайте си тел номер, за да ви купим къщичката. Не се шегувам, племенницата ни е заможна, а и получава в германия айти 9 хил евро на месец Gsm, искат край София да имат, но телефона за връзка и нова снимка, ако може, че нищо не се вижда.

    Коментиран от #42

  • 32 Хихи

    14 3 Отговор
    Взета е sp от чужбина, за младите, които нямат деца. Описваш да е подобие на родители, дядо, баба и имаш и така ви се раждат сладури, не приличащи на българи, а на западняци, красота и обноски. Пробвайте. За парите искайте от народните изедници или от финци.
  • 33 Гражданин

    29 3 Отговор
    Ето ви Демокрация. Младите красиви умни сериозни отзивчиви и малко приказливи стоят на сухо, а дъртите козели дето им е виснал маркуча с млади момичета. От едната крайност диктатура, отиде България в другата крайност...
  • 34 Читател

    19 5 Отговор
    През деня са с младите, а вечер младите жени им цъкат с Ицко Финци.
  • 35 Тито

    29 7 Отговор
    Велик артист но кокошка му е изпила мозъка една моя баба ми казваше не се оставяй долната глава да мисли вместо горната глава а че детето не е негово това е на 100процента Сигорно няма как на тази възраст сперматозоидите на мъжа да са качествени и да оплодят една жена .

    Коментиран от #49

  • 36 Буха ха

    29 2 Отговор
    Миме, Гинци не е близо до София, защото е на повече от един час път с кола. Близо са Бояна и Драгалевци, Симеоново, вече даже ги водят квартали, а също и Панчарево и Герман. Божурище също е близо, Владая не е далеч, може и Казичене
  • 37 Филип Вешим

    19 0 Отговор
    Да-а-а-а, преброяването на остатъците от 30-те хиляди €-"зайци" започна!?
  • 38 Анонимен

    5 9 Отговор
    До къде я докарахме Финци. Брат и сестра се омъжили и родителите им били съгласни. Залитнахме от едната крайност в другата и това втората не ни устройва, но кой пита населението. Ако не 1944, може би на някои хора животът им би по хубав от сегашния 2022 минус 1944??? 77 г мъки и страдания за някои неща
  • 39 ненормалник

    22 3 Отговор
    гнусна история !! любов любов ама тая история ми дойде в пове4е!! отивам да повърна!
  • 40 Моряка

    24 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Като докладвал стегнато и ясно решението си за предстоящата операция,красавеца генерал Рокосовски поискал разрешение и напуснал Ставката.Един гласец се обадил :"другарю Сталин,ама нали имаше втора точка,дето Рокосовски там с онази артиска...,съпругата на.............какво ще правим?" Сталин помълчал
    и казал : "Ще му завиждаме."
  • 41 стоян георгиев

    19 17 Отговор
    евалата на финци и да е жив и здрав още толкова да си гледа детето и жената,а на зависниците ще кажа че квото и да пишете и срещу него да тичате няма да го стинете.

    Коментиран от #51, #53

  • 42 Едно ай ти

    12 3 Отговор

    До коментар #31 от "Анонимен":

    Немско за нула време ще намери този имот. Само като знаеш информацията, дадена тука, намираш го без проблем. Но ми се струва, че цената е малко завишена? Гинци не е Нови Искър. Доста е далече от София. А ако теглиш пергела с такъв радиус ще имаш стотици имоти, и по-добри от този и на по-хубава локация и по-изгодно.
    Ама... Всичко е въпрос на харесване. Трябва да се види на място имота. Ако ви хареса, добре .. но наистина е доста далече. И връзка на телефоните ... Едно Ай-ти знае, че има и стационарни усилватели, ако случайно си в долина. Не е голям проблем, да си осъществиш връзка, ако ня мястото сигнала е слаб или отсъства. Успех при търсенето!

    Коментиран от #45

  • 43 Стига глупости

    20 5 Отговор
    Детето не било негово и над 72 г не могло било.
    При всеки е индивидуално. Един от нашия клас почина от бъбреци на 28, други над 30 и т.н...
    Напълно е възможно, ако тази млада жена му е харесвала да й направи и дете, нищо че е бил над 72. Докторите много знаят. Нали ги видяхме последните 2 г какво правиха? Лъжеха, измисляха, тормозеха цели народи.
    Всичко е индивидуално и всяко правило има и изключения. Даже и при една и съща доза радиоактивност, при двама пилоти летели над Чернобил с вертолет, единият отдавна починал, другия още си е жив, години след него ...
  • 44 Финци си продава Вилата в Гинци!!

    15 1 Отговор
    Имал е пари, направил е Вила!! Трябват му пари, Продава Вилата!!! Нито е единствения, така преди години го беше"Закъсал" за пари Калата??? Та си продаваше вилата, в Банкя(Градоман) Беше само на 2 етажа по 120квадрата!!за,Муки няма ли да почнете да, Ревете???
  • 45 ТИРбушон

    7 1 Отговор

    До коментар #42 от "Едно ай ти":

    Къщичката е хубава, но пътя до нея е едно условно понятие. Като дете си играех със Сами. Имаше пневматичен пистолет.
  • 46 Рошко

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "ЛиБеРаст":

    Ами потеклото и името му казват всичко бе аркадаш
  • 47 да да да

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от ""Защо е тази завист?":

    Така да е!
    С добри помисли първо гледай да си жив и здрав пък другото какво му дойде!
    Хубави почивни дни!
  • 48 Пенсионер

    9 3 Отговор
    Кой е бащата ?
  • 49 Тоти

    9 4 Отговор

    До коментар #35 от "Тито":

    Какви сперматозоиди, какви пет лева? Нали първо трябва да вдигне самолета, пък той не може да го намери да .п.и.к.а. дори! Виж го на снимката какъв скелет е. Коя ще вдигне крака на тоз гнусник!?! Само срещу много пари.
  • 50 Макробиолог

    14 3 Отговор
    Малко шантав,но много специфичен и талантлив евреин.От времето когато имаше бълг кино,театър и култура.
  • 51 Стояне

    10 2 Отговор

    До коментар #41 от "стоян георгиев":

    Стояне ако и ти като него не можеш, ми блазьосвай му! Колкото до завиждането, на този скелет за какво да му завиждаме? Та той сам стана за посмешище, но завалийката не може да се усети! Синът му е вече 56-годишен и като нищо може да уважава много много новата си мама
  • 52 ИВАН

    7 3 Отговор
    Супер гнусна, мега гнусна история, бива мъжа да е по възрастен, някой 60 годишен, или дори по възрастен особено ако е бил йога, но този е гнусен, а и това име - Матилда - българско ли е ? ... еврейска му работа

    Коментиран от #54

  • 53 Моряка

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "стоян георгиев":

    Браво Стаянчо,за пръв път сме на едно мнение.Така е,когато коментираш неща ,които разбираш.А пък Финци съм го аплодирал на живо много пъти,театъра му беше на същата улица,където беше и Военната Академия.Та като ми запушеше главата,прескачах до театъра.Ицко беше върхът,трябва да има стотина години оттогава.
  • 54 Моряка

    3 3 Отговор

    До коментар #52 от "ИВАН":

    Иванчо,само някой от Истамбулската конвенция може да нарече секса гнусотия.Да не би и ти..........а?Надявам се да не си такъв,а да пишеш това от простотия.А пък ако доживееш до моите години,ще видиш,че не е гнусотия ,ами е същото,ако си в добро здравословно състояние.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хитлер

    1 1 Отговор
    И аз евреите много ги уважавам и този бих го уважил в казана за сапун а жена му ще я задържа ей така за цвят
  • 57 Купувам

    1 0 Отговор
    Къщата в село гинци давам 3000 лв само ако в цената е включена и жената
  • 58 Пешо

    1 0 Отговор
    Еврейски тарикатлъци.
  • 59 Боруна Лом

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Язе карам меда на Гинци от Ломския край...........
  • 60 Деса конят

    0 0 Отговор
    Аман, а Гина какво каза за доцентката и за доведената дъщеря?