Last news in Fakti

13 Ноември, 2022 10:05 7 295 9

Рецепта на деня: Вкусен и сочен свински джолан

  • джолан-
  • месо-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Тайната е в бавното печене

Рецепта на деня: Вкусен и сочен свински джолан - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • • джолан - 1 цял;
  • • чесън - на прах;
  • • бял пипер;
  • • червен пипер;
  • • черен пипер.

Начин на приготвяне:

Свинският джолан се овкусява с всички подправки и след това се оставя за няколко часа, за да могат вкусовете да се смесят.

Фурната се включва на 180 градуса да се загрява. Пригответе си плик, в който да сложите джолана. На няколко места е добре да направите дупки. Около два часа са нужни на свинския джолан, за да се получи крехък и сочен.

Имайте предвид, че в някакъв момент трябва да го обърнете, затова е нужно да сте около фурната и да го наблюдавате. Джоланът се поднася с картофки соте или друга подходяща гарнитура, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без

    12 0 Отговор
    сол ?
  • 2 Пенсионерка

    9 2 Отговор
    Защо не давате количеството от продуктите в грамове / милилитра заедно с цената им на дребно?! И за колко порции е рецептата?! И да се добяват и цените на нужната електро-енергия за приготвянето?! Да не излзе една порция да е на цената на 1/4 (седмичната) част от една средна месечна пенсия?! Иначе излиза, че всичко е "журналистическо" "отбиване на номера" с рецептите!
  • 3 Ти си

    13 0 Отговор
    Джолана в плик ? Откъде ги намирате тия пишман рецепти - без сол и с чесън на прах ?
    А и ако нямам "картофки" за сотиране може ли да ползвам варени картофи за гарнитура ......

    Коментиран от #6

  • 4 Телевизия Бобов дол

    8 1 Отговор
    Хайде малко по-сериозно аматьори , белият пипер е обелен черен . Незаблуждавайте хората са си дават парите за ненужни подправки !
  • 5 Ром Бакарди

    4 3 Отговор
    Те туй е манджа за маане ама тъй, сас кеф. И утстрани да има домашен бял и горещ ляб, меку мазну сирени, думати-розови, и идна ботилка чирвену вину от Мелник. Тука ли си-там стой.
  • 6 Идън

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ти си":

    Има специални пликове за печене , но в тях месото не може да получи коричка и стои като парено.За по- лесно миене на съдовете е добре...

    Коментиран от #8

  • 7 В плик

    7 3 Отговор
    (мързелишката) никога няма да има хрупкава коричка , а ще стане нещо като топла пача ! Нещо като нищо !
  • 8 Ти си

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Идън":

    Да си видял в някой ресторант да ти пекат месото в "пунга" ? Или в някое готварско шоу с истински готвачи да използват тази рекламна торбичка за фрусстрирани жени . ...

    Коментиран от #9

  • 9 Идън

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ти си":

    В ресторантите няма да те допуснат до кухнята- мястото ти е на масата. А на масата в чинията ти може да има теменужки, карамелизиран цвят от тиква или златни люспи... Дали ги слагаш у дома при сервиране- едва ли...Тези пликове се махат по някое време и ястието се допича без нищо върху него. Същото правя и с алуминиевото фолио... Остави и готварските предавания- теса за друг вид ястия и- с други продукти- техники- подправки и много кулинарни знания.