Last news in Fakti

8 Декември, 2022 13:32 10 034 7

Селин Дион разкри, че страда от нелечимо неврологично заболяване (ВИДЕО)

  • селин дион-
  • турне-
  • концерт-
  • заболяване-
  • лечение-
  • неврологично заболяване

Певицата отмени всичките си предстоящи дати за концерти, за да се бори с болестта

Селин Дион разкри, че страда от нелечимо неврологично заболяване (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Селин Дион е диагностицирана със синдрома на скования човек (SPS), който кара мускулите ѝ да се напрягат неконтролируемо, става ясно от емоционално обръщение на певицата към феновете ѝ в Инстаграм профила на звездата.

Състоянието в крайна сметка оставя страдащите като "човешки статуи", тъй като постепенно блокира тялото в твърди позиции, като в крайна сметка оставя хората неспособни да ходят или да говорят. Въпреки че няма лечение за състоянието, съществуват методи за забавяне на прогресията, като Селин разкрива, че прави всичко възможно, за да сведе до минимум симптомите.

По-рано днес 54-годишната певица се обърна към феновете си в емоционален пост в Инстаграм, в който разкри, че заболяването я е принудило да отмени европейското си турне.

Тя написа: "Здравейте на всички, съжалявам, че ми отне толкова време да се свържа с вас. Всички вие ми липсвате толкова много и нямам търпение да съм на сцената и да говоря с вас лично. Както знаете, винаги съм била отворена книга и не бях готова да кажа нищо преди, но сега съм готова.

От дълго време се сблъсквам с проблеми със здравето си и ми беше много трудно да се изправя пред предизвикателствата и да говоря за всичко, през което съм преминала.

Наскоро ми поставиха диагноза за много рядко неврологично заболяване, наречено синдром на скования човек, което засяга 1 на всеки милион души. Макар че все още изучаваме това рядко състояние, вече знаем, че именно то е причината за всички спазми, които имах."

Описвайки подробно въздействието на състоянието върху нея, Селин продължава: "За съжаление тези спазми засягат всеки аспект от ежедневието ми, понякога причиняват трудности при ходене и не ми позволяват да използвам гласните си струни, за да пея както преди.

С болка ви съобщавам днес, че това означава, че няма да съм готова да подновя турнето си в Европа през февруари."

Какво представлява синдромът на скования човек?

Това рядко срещано състояние е неврологично разстройство. Произходът му е неясен. Както подсказва името, то постепенно блокира тялото в сковани позиции, като започва от стволовите мускули (торса и врата, разпространявайки се към крайниците).

С напредването на заболяването пациентите понякога не могат да ходят или да се навеждат. Интересно е, че от нея страдат два пъти повече жени, отколкото мъже. Често се свързва с други автоимунни заболявания като диабет, тиреоидит, витилиго и пернициозна анемия.

Лечението включва лекарства против тревожност, мускулни релаксанти, антиконвулсанти и болкоуспокояващи, които подобряват симптомите, но няма лечение.

''Имам страхотен екип от лекари, които работят заедно с мен, за да ми помогнат да се оправя, и моите скъпоценни деца, които ме подкрепят и ми оказват помощ. Работя усилено с моя терапевт по спортна медицина всеки ден, за да изградя обратно силата си и способността си да изпълнявам отново, но трябва да призная, че това е борба.

Всичко, което знам, е, че пеенето е това, което съм правила през целия си живот, и това, което обичам да правя най-много.

Липсвате ми толкова много. Липсва ми да виждам всички вас, да съм на сцената и да пея за вас.

Винаги давам 100 процента от себе си, когато правя шоуто си, но състоянието ми сега ми позволява да ви го дам точно сега. За да мога да ви достигна отново, нямам друг избор, освен да се концентрирам върху здравето си в момента и имам надежда, че съм на път да се възстановя. Това е моят фокус и правя всичко възможно, за да се възстановя.

Искам много да ви благодаря за пожеланията, любовта и подкрепата в социалните ми мрежи. Това означава много за мен. Грижете се за себе си. Бъдете здрави. Обичам ви толкова много и наистина се надявам, че ще мога да ви видя отново съвсем скоро".

Селин за първи път намекна за здравословните си проблеми през януари, когато отмени датите от северноамериканското си световно турне Courage от 9 март до 22 април. Съобщението дойде три месеца след като трябваше да отмени началото на резиденцията си в Лас Вегас заради същия здравословен проблем.

Селин стана известна като "Кралицата на Лас Вегас" заради изключително успешните си резиденции там.

След като през 2019 г. оттегли прочутата си резиденция в Caesars Palace, тя беше подканена да се върне в Града на греха, за да изнесе концерт в новия Resorts World на Стрип.

В изявление на нейния уебсайт се казва, че Селин "наскоро е била лекувана от тежки и упорити мускулни спазми, които ѝ пречат да се изявява, а възстановяването ѝ отнема повече време, отколкото се надяваше. Лекарският ѝ екип продължава да оценява и лекува състоянието."

Селин добави: 'Наистина се надявах, че вече ще съм добре, но предполагам, че просто трябва да бъда по-търпелива и да следвам режима, който лекарите ми предписват.

В нашите концерти има много организация и подготовка и затова днес трябва да вземем решения, които ще повлияят на плановете за два месеца напред. Ще се радвам да се върна към пълното си здраве, както и всички ние да преодолеем тази пандемия, и нямам търпение да се върна отново на сцената'.

Тя продължи: "Междувременно бях много трогната от всички думи на насърчение, които всички ми изпратиха в социалните мрежи. Чувствам вашата любов и подкрепа и това означава много за мен".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    20 2 Отговор
    Дано си поживее още малко и се радва на децата си !Много я обичам има много златни песни които ще останат в историята,какъв глас ,каква жена ,силен характер от как загуби Рене започна да угасва .
  • 2 зелен петел

    22 1 Отговор
    Ех,Селин! Дано да се оправи жената,дано!
  • 3 Немо

    17 1 Отговор
    Личеше си от доста време от снимките и, че нещо не е наред при нея. Добре, че са открили диагнозата и, за да може да се лекува правилно. Дано да се закрепи здравословно, кариерата не е важна
  • 4 истина ти казвам

    2 19 Отговор
    Така се получава като използва само вибратори! Яко чегаренье и требва на таа и ше и минат и спазмите и гръчовете!
  • 5 Гадно

    3 4 Отговор
    заболяване. А и няма лечение. Кофти. Иначе като жена и излъчване е доста неприятна.
  • 6 Диагноза

    5 0 Отговор
    Stiff-person szindróma Или скован човек е новоизмислена диагноза! Получава се при булемия съчетана с анорексия при което с времето се стига до атрофия на мускулите. Крайната фаза е съчетана с остеопороза причинена от липсата на витамини, калций, аминокиселини поради Не приемане на храна, и спазмите или съкращения на мускулите чупят меките вече кости!
    За всичко това са виновни медиите дето рекламират Модни Ревюта с кльощави манекенки дето са като закачалки за дрехи а не нормални жени!

    Коментиран от #7

  • 7 Но в никакъв случай не е от пфайзер

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Диагноза":

    Не си го и помисляйте!

    Госпожа Модерна Джонсонова