Last news in Fakti

17 Декември, 2022 10:28 2 986 9

БГ звезди страдат от липсата на инсулин в аптеките

  • тони дачева-
  • валери йорданов-
  • инсулин-
  • диабет

Проблем с набавянето на инсулин обаче няма рок легендата Данчо Караджов

"Инсулинът в аптеките изчезна." Това каза певицата Тони Дачева, пише "България днес".

Ретро легендата, която от години се бори с диабета, трябва да приема по няколко пъти на ден инсулин, за да контролира кръвната си захар.

Преди няколко дни певицата ходила до аптеката да си купи инсулин и се оказало, че точно от нейния вид няма. "Търсих къде ли не, така че знам за липсата в търговската мрежа. Добре че имам запаси вкъщи. Ще ми стигне за известно време. Дано се появи дотогава. Това е много сериозен проблем. Не е редно хората, които се нуждаят от инсулин, да не може да си го намерят“, добави Дачева.

Актьорът Валери Йорданов също е с диабет и на инсулин. Звездата от Народния театър наскоро бе в болница, след като кръвната му захар скочи рязко.

"Смениха ми лекарствата с нови. Трябва да ми стигнат за един месец. Имам инсулин в къщи, който не ползвам. Другата седмица ще го оставя на личната си лекарка, а тя да го предостави на някой, който има нужда от него", казва актьорът.

Проблем с набавянето на инсулин няма рок легендата Данчо Караджов. Той отключва диабет след смъртта на майка си преди повече от 10 години.

"Намирам всички лекарства, от което имам нужда, не съм чул за липси. От вас научавам за проблема, който наистина е много сериозен", каза Караджов.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 село

    9 8 Отговор
    Глупости на търкалета. Някоя чавка ни подсеща, че е жива. От години купувам инсулина на тъщата и никога, дори и сега не е имало липси. Поне що се отнася до ефтините варианти, които изписват на всички простосмъртни. Ако някой се чувства ВиП и търси нещо по- специално- това е друга работа.
  • 4 Гоуст

    10 4 Отговор
    Мисля, че става дума за лекарството" Оземпик" , което се ползва от диабетици Тип В. А го няма, защото другите "БГ звезди"( и не само те) го изкупуват за да отслабват.
  • 5 Аззаззз

    7 1 Отговор
    От години взимам инсулин от аптеката и отговорно мога да заявя, че инсулина е Безплатен за диабетиците, не се купува...
  • 6 Аззаззз

    4 1 Отговор
    От години взимам инсулин от аптеката и отговорно мога да заявя, че инсулина е Безплатен за диабетиците, не се купува...

    Коментиран от #8

  • 7 поука

    4 1 Отговор
    Ако не сте болни от диябет не купувайте инсулин,защото ще станете като Галена-30 кила кокали.
  • 8 Пачо

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Аззаззз":

    В момента няма нощният инсулин Тресиба,а и не само за БГ звезди,а и за нормалните хора.Това е престъпление на хората на Радев и ПП , те ни докараха на това дередже.
  • 9 ганю

    2 0 Отговор
    това ви е от Европа подарък
    нямаме родно производство щото го съсипахте
    ами какво ли не съсипахте умници без парици
    щото са окрадени