Last news in Fakti

5 Януари, 2023 08:33 2 400 7

Собственичка на погребална агенция продавала части от трупове, осъдиха я на 20 години затвор

  • погребална агенция-
  • трупове-
  • съд-
  • сащ

Продажбата на органи в САЩ е незаконна, но продажбата на части от тела понастоящем не е регламентирана от федералния закон

Собственичка на погребална агенция продавала части от трупове, осъдиха я на 20 години затвор - 1
Снимкa: Shutterstock

Вече бивша собственичка на погребална агенция и нейната майка са осъдени на затвор в Колорадо, след като разчленили 560 трупа и продали части от тях, съобщава BBC, цитирани от flagman.bg.

Прокурорите твърдят, че 46-годишната Хес и 69-годишната Шърли Кох са действали в периода 2010-2018 г. По-рано тази година двете жени се признаха за виновни в измама. Хес беше осъдена на 20 години затвор, а Кох - на 15.

Според федералните прокурори в Колорадо двете жени са събирали части от тела, а в някои случаи - и цели трупове.

Дъщерята таксувала семействата с до 1000 долара за кремации, които никога не са се състояли, а в някои случаи ги е предлагала безплатно в замяна на дарения на части от тела, твърди обвинението.

„Тези две жени са се възползвали от уязвими жертви, които са се обърнали към тях в момент на скръб и тъга. Но вместо да ги напътстват, тези алчни жени предават доверието на стотици и осакатяват техните близки", казва в изявление агентът на ФБР Леонард Кароло.

Случаят излиза наяве след разследване на Ройтерс, което през 2018 г. доведе до обиск на ФБР в погребалния дом. Продажбата на органи в САЩ е незаконна, но продажбата на части от тела понастоящем не е регламентирана от федералния закон.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да се сезира прокуратурата

    1 3 Отговор
    Оня нашия требе бдаже свързан с тях по някакъв начин!

    Коментиран от #2

  • 2 Пешо

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Да се сезира прокуратурата":

    Западни ценности
  • 3 ХАХАХА

    13 3 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел, фащските поне са я осъдили, а при нас какво стана с погребалния агент ,който разхвърляше труповете по горички и полянки.? Оня гроздьо вместо да се меси в Русия да беше разследвал това,ама няма слава .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Механик

    11 2 Отговор
    Всичко е пари при капитализма. Нищо свято нямат.
    По-интересно ми е, кой пък е купувал части от покойници и с каква цел?
    Ама то, американските дeбили, няма и с какво да ме изненадат, да.

    Коментиран от #6

  • 6 Евроатлантик

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Прочети книгата на Майкъл Крайтън "Ген" и ще разбереш за какво се продават части от телата на хората. Също в момента е цяла индустрия с абортирали фетуси. Абортите по света се увеличават, но никой не се интересува какво правят с убитите фетуси. Те са "суровина" за някои бизнеси...
  • 7 ганю

    1 1 Отговор
    продавала ги на Леонардо Да Винчи за опити