Last news in Fakti

10 Януари, 2023 14:45 1 321 8

Призоваха холивудските звезди да се евакуират от домовете си в Калифорния заради опасност от свлачища

  • холивудски звезди-
  • калифорния-
  • монтесито-
  • наводнения-
  • евакуиране

В града, разположен на час и половина път с кола северно от Лос Анджелис, имения за милиони имат множество световни знаменитости

Холивудски звезди са призовани да се евакуират от домовете си в Монтесито, Калифорния, заради опасност от свлачища в резултат на продължаващите десет дни бури с обилни валежи, предаде АФП.

В града, разположен на час и половина път с кола северно от Лос Анджелис, имения за милиони имат множество световни знаменитости, сред които актьорите Дженифър Анистън, Роб Лоу, Гуинет Полтроу, певицата Кейти Пери, телевизионните водещи Опра Уинфри и Елън де Дженерис. Там се намира също новият дом на принц Хари, съпругата му Меган Маркъл и двете им деца, добави БТА.

Обилни дъждове валят в района през последните дни. Градът, заобиколен от хълмове, е много уязвим към свлачища, след като пожари пред пет години унищожиха значителна част от растителността.

"Евакуирайте се сега", призоваха местните пожарникари, като посъветваха жителите да следят внимателно съобщенията от властите, защото "ситуацията се променя бързо".

През 2017-2018 г. огромен пожар опустоши приблизително 1100 квадратни километра в околността. Районът е лишен от растителност, която обикновено стабилизира почвата и затова рисковете са по-големи.

Без дърветата и храстите по хълмовете, поройните дъждове могат да причинят изключително опасни кални свлачища.

"През последните 30 дни в Монтесито паднаха между 30 и 50 см в зависимост от местоположението, доста над средната годишна стойност от 43 см", припомниха пожарникарите в Тутиър. Подобни количества създават значителен риск от наводнения и кални свлачища.

В понеделник телевизионната водеща Елън Де Дженерис публикува видеокадри в Tуитър на поток от кал. "Това е лудост", разтревожи се тя и подчерта, че никога не е виждала подобно нещо край дома си.

"Трябва да бъдем по-внимателни към майката природа, защото тя не е доволна от нас", призова тя.

Все още не беше ясно колко от известните жители на Монтесито са изпълнили заповедта за евакуация.

Комедийната актриса и водеща Елън Дедженеръс публикува видео в Twitter, на което стои под дъжда до наводнен участък близо до нейния имот в Монтесито, Калифорния.

Елън написа в Туитър, че е била посъветвана да остане вкъщи вместо да се евакуира, тъй като домът ѝ е на по-високо място.

„Трябва да бъдем по-добри към майката природа, защото майката природа не е доволна от нас“, каза тя във видеото. „Нека всички изпълним своята част. Пазете се“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маршал Паулус

    9 2 Отговор
    Украинските войски в Соледар са получили заповед да се спасяват ако могат да пробият обкръжението.
  • 2 Ваклин

    5 1 Отговор
    Това е работа на Путин. Разбирам ги тези неща.

    Коментиран от #5

  • 3 Русофил

    0 2 Отговор
    Малко късно всички, които викаха срещу ВЕИ-тата ще обърнат палачинката.
  • 4 Сменям си ник-а

    6 0 Отговор
    Да си направят една подпорна стена като на "ДЮНИ"
  • 5 Русофил

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Ваклин":

    Така е. В момента руснаците горят в Сибир милиони тонове газ и нефт, защото нямат продажби.
  • 6 А боц боц

    2 0 Отговор
    КАРМАТА си знае работата
  • 7 Кокорчо🙄

    3 0 Отговор
    Айде и тия недоволни от времето, "човека" хеле пък американеца угодия няма
  • 8 Ще си

    1 0 Отговор
    платят за всички злини : убити индианци, роби от Африка, изкуствени войни по целия свят и още. Има Господ.