Last news in Fakti

13 Януари, 2023 13:19 915 1

Джони Мичъл ще получи награда "Гершуин" за популярна музика

  • джони мичъл-
  • награда гершуин-
  • популярна музика

Сред носителите на наградата са Пол Макартни, Стиви Уондър и Каръл Кинг

Джони Мичъл ще получи награда "Гершуин" за популярна музика - 1
Снимка: БГНЕС

Певицата Джони Мичъл ще получи наградата "Гершуин" за популярна музика на Библиотеката на Конгреса на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Изпълнителката, която е на 79 години, е смятана за една от най-големите певици и текстописци на своето време. Сред хитове ѝ са "Chelsea Morning", "Big Yellow Taxi" и "Free Man in Paris".

"Музиката и артистичността на Джони Мичъл оставиха забележителен отпечатък върху американската култура, но и в международен план..., песните ѝ ще останат с нас години напред", се казва в изявление на Карла Хейдън, която оглавява Библиотеката на Конгреса. "Музиката на Джони Мичъл е изпълнявана от толкова много артисти и любители".

Певицата, която живее в Лос Анджелис, ще бъде почетена на 1 март със специален концерт. Той ще бъде излъчен на 31 март по Пи Би Ес.

Сред носителите на наградата "Гершуин" за популярна музика са Пол Макартни, Стиви Уондър и Каръл Кинг.

"Това е много престижно отличие", казва Джони Мичъл в разпространено изявление. "Благодаря за отдадената чест".

След почти две десетилетия отсъствие, тя се завърна на сцената през август и планира изпълнения отново през следващия юни, пише БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стр Геню Минчеff

    1 0 Отговор
    Помислих че това е добрата ми стара приятелка - сър Елтън Джон с руси екстеншъни.