Last news in Fakti

31 Януари, 2023 10:31 1 908 4

Почина първата актриса, изиграла Уенсдей Адамс в "Семейство Адамс" през 60-те

  • уенсдей-
  • уенсдей адамс-
  • семейство адамс-
  • лиза лоринг-
  • почина-
  • актриса

Лиза Лоринг вдъхва живот на малката героиня от комикса на Чарлс Адамс за пръв път през 1964 г., когато започва излъчването на комедийния сериал "Семейство Адамс"

Лиза Лоринг - актрисата, изиграла ролята на Уенсдей Адамс в първата екранизация на "Семейство Адамс", е починала на 64-годишна възраст от инсулт. Лоринг е издъхнала в събота вечерта в болница, заобиколена от семейството си, съобщи дъщеря ѝ пред Variety.

"Тя си отиде спокойно, като двете ѝ дъщери я държаха за ръце", каза тя.

Личната приятелка на Лоринг, писателката Лори Джейкъбсън, написа във Facebook, че Лоринг е "получила масивен инсулт, причинен от тютюнопушене и високо кръвно налягане" и е била на животоподдържащи системи в продължение на три дни, преди семейството ѝ да вземе тежкото решение да ги изключат през уикенда, предава The Guardian.

Джейкъбсън отдаде почит на "наследството на Лоринг в света на развлеченията", като написа: "Тя е вградена в гоблена на поп културата и в сърцата ни винаги като Уенсдей Адамс."

Лоринг изиграва Уенсдей Адамс от 1964 до 1966 г. в първата адаптация на комиксите на Чарлз Адамс за Ню Йоркър, като поема ролята в нетипичния за времето сериал, когато е само на пет години. Неразбраното, но любящо семейство Адамс, стопля сърцата на аудиторията и постига огромен успех, давайки началото на зашеметяващ франчайз.

Изпълнението ѝ на мрачната дъщеря на Адамс, с готическа жилка и класически сплетени коси, дава отражение във филмите и телевизията, като оказва голямо влияние върху следващите представяния на героинята през десетилетията.

Скорошната адаптация на Netflix с Джена Ортега в главната роля роди емблематичен за героинята танц, вдъхновен от движения на Лоринг от оригиналния сериал. Ортега благодари на Лоринг, когато танцът набира популярност онлайн.

Лоринг е родена като Лиза Ан Десинс на Маршаловите острови през 1958 г. По-късно се премества с майка си в Хавай, а след това в Лос Анджелис. Започва кариерата си в развлечението като модел, когато е на три години, и скоро след това получава първата си роля в телевизията - в медицинската драма "Д-р Килдаре".

След като изгрява в ролята на Уенсдей Адамс, тя получава роли в ситкома "Пруитс от Саутхемптън" и шпионската драма "Момичето от U.N.C.L.E.", преди да получи постоянна роля в "Както светът се върти", дългогодишна ежедневна сапунка.

В края на 80-те години се появява и в редица слашъри, сред които Blood Frenzy, Iced и Savage Harbor.

През същия период работи като гримьор на снимачната площадка на филма за възрастни Traci's Big Trick - където се запознава с третия си съпруг, актьора от филми за възрастни Джери Бътлър.

Бракът ѝ с Бътлър е източник на голям медиен интерес и двойката има няколко публични разправии заради недоволството на Лоринг от продължаващото участие на Бътлър в индустрията за филми за възрастни. В крайна сметка двамата се развеждат през 1992 г.

Със смъртта на Лоринг, единственият все още жив член на актьорския състав от оригиналния сериал остава Джон Астин, изиграл главата на семейство Адамс - Гомес. Съвсем скоро той ще навърши 93 години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гаглей

    6 0 Отговор
    Много рано, лека и пръст
  • 3 Жа омра

    4 1 Отговор
    Разбира се вахините нямат нищо общо.
  • 4 Прав

    0 1 Отговор
    ПОКЛОН