Last news in Fakti

10 Февруари, 2023 12:45 1 164 5

Родителите на застреляната операторка съдят Алек Болдуин

  • алек болдуин-
  • операторка-
  • инцидент-
  • родители-
  • дело

Адвокатът им ще разкрие нови подробности за делото на пресконференция

Родителите на застреляната операторка съдят Алек Болдуин - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Родителите на застреляната от Алек Болдуин операторка заведоха дело срещу актьора, съобщиха Ройтерс и АП, позовавайки се на адвоката на семейството, предава БТА.

Родителите и сестрата на Халина Хъчинс съдят Алек Болдуин и други членове на екипа за инцидента по време на снимките на филма "Rust" през 2021 г.

Изявлението на семейния адвокат идва след повдигането на обвинение за непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин от прокуратурата на Санта Фе на 31 януари. Според обвинението Болдуин е проявил безразсъдство, довело да прострелването на Хъчинс с държания от него револвер.

При инцидента с оръжието Болдуин рани и режисьора Джоел Соуза.

Отговарящата за оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес-Рийд също е обвинена в непредумишлено убийство.

Съпругът на Халина Хъчинс - Матю Хътчинс, стигна до споразумение с продуцентите на филма в края на миналата година. Част от споразумението гласи, че Матю ще бъде продуцент на „Rust" при евентуално подновяване на снимките. Мат Хъчинс заяви, че няма интерес да повдига обвинение срещу Болдуин и продуцентите на филма, наричайки смъртта на съпругата си "ужасен инцидент".

Адвокатът на родителите и сестрата на Халина Хъчинс - Глория Алред обяви, че ще разкрие нови подробности за делото на пресконференция. Адвокатът на Алек Болдуин Люк Никас не коментира изявленията.

Загиналата Халина Хъчинс е от украински произход. Според адвоката на родителите ѝ Олга Соловей и Анатолий Андросович и на сестра ѝ Светлана Земко простреляната операторка е подкрепяла емоционално и финансово семейството си. Светлана Земко е майка на бебе и на 4-годишно дете и работи като сестра в спешно отделение. Съпругът ѝ е на фронта.

През 2021 г. актьорът Алек Болдуин заяви, че не е насочвал пистолета към никого и не е дърпал спусъка.

Според тестовете на ФБР пистолетът, с който е убита Халина Хъчинс, е функционирал нормално и не би могъл да произведе изстрел без дърпане на спусъка.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    МИР НА ПРАХА И А на близките и ПРИЯТНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ на годишнината от смъртта и И ДА ПИЕТЕ ПО МАЛКО гледайте повече ДА СЕ ВЕСЕЛИТЕ И ТРОПАТЕ
  • 2 СТАМАТ MAГАPETO

    1 0 Отговор
    тъкмо щях да казвам да се обадят на професионалния оплаквач и той вече минал да я оплаче
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 3 Отговор
    дано скоро да се оправи момичето здравете е най голямото богатсво
  • 4 Тя е

    1 0 Отговор
    украинка .
  • 5 Родители са

    1 0 Отговор
    Анатоли и Олга Андросович от Украина, вампири, ще цуцат парички от Боулдуин до края на живота му.