Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 17:28 1 985 1

Ежедневните навици, които съсипват косата

  • грижа за косата-
  • фризьор-
  • коафьор-
  • увредена коса-
  • накъсана коса

Професионалист съветва как да се грижим за косата, за да бъде тя здрава и плътна

Ежедневните навици, които съсипват косата - 1
Снимка: Shutterstock

Джоана Невес, която е фризьор и главен редактор на Alterna, козметична марка за грижа за косата, посочи ефективни начини за придаване на обем и плътност на тънката коса. Тя също така изброи какво правим грешно всеки ден, с което увреждаме косъма и несъзнателно изтъняваме косата.

Специалистът каза, че можете да предотвратите загубата на коса и да подобрите качеството на косата си, ако се откажете от некачествените електрически уреди за стилизиране, които прегряват косите, пише jenata.blitz.bg.

Освен това Невес посъветва да спите върху копринена или сатенена калъфка за възглавница, тъй като естествената тъкан не уврежда косата.

Експертът напомни и за ежедневната грижа, която се състои в правилния подбор на продукти според типа коса. „Изберете правилния за вас шампоан, балсам и маска за коса. Това ще помогне за създаването на здрав вид на кичурите и ще поправи щетите“, обясни тя.

Освен това, според Невес, косата може да изглежда чуплива и разрошена поради несполучлив избор на прическа. Тя подчерта важността на редовното подстригване, за да се придаде визуална дебелина на косата.

В заключение коафьорката препоръча да посетите трихолог, за да разберете причината за изтъняването и чупливостта на нишките.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    0 0 Отговор
    Джоана Невес, която е фризьорка и главна редакторка на Alterna---Специалистката каза---Експертката напомни ----