Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 19:11 3 130 3

90 души си поделят рекордна тото печалба, паднала в Италия

  • тото-
  • лотария-
  • печалба-
  • италия-
  • милиони

90 късметлии са уцелили печелившите числа и сега трябва да си поделят джакпота

90 души си поделят рекордна тото печалба, паднала в Италия - 1
Снимка: Shutterstock

Тото игра в Италия доведе до рекордната печалба от над 371 милиона евро. Късметлии са 90 души, съобщи кореспондентът на БНР. Джакпотът от играта SuperEnalotto, която е от 90 числа, е рекорден не само за Италия, но и в света за момента.

До огромната печалба се стигна чрез предварително подготвена комбинация, предложена в тото пунктове на официалното дружество за тото игри Sisal.

Срещу фиш само за 5 евро с уцелените шест числа 1,38,47,52,56,66 с допълнителните 72 и 23, печалба си осигуриха 90 души почти от цялата страна.

На всеки се пада над 4 милиона евро. Най-много печеливши – 18, има в област Кампания, Лацио е с 16, Емилия-Романя с 13 и т.н. Като градове на първо място е Рим с 10 джакпота, следва с 5 Сасари на остров Сардиния и Неапол с 4.

Куриозен е фактът, че oт 20 области в Италия никога до сега не е била уцелена шестица от играта SuperEnalotto в алпийските Вале ди Аоста и Трентино-Южен Тирол и в централната Молизе.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    11 2 Отговор
    Да удариш €371млн и след минута да разбереш, че са €4млн. 😢
  • 2 Български спортен тотализатор

    1 0 Отговор
    Добре е че нашите са балъци още можем да манипулираме топките
  • 3 ТИРбушон

    0 0 Отговор
    Аоста е много красиво градче.