Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 11:45 2 982 34

Десислава Иванчева проплака от въшки в Сливенския затвор

  • десислава иванчева-
  • въшки-
  • сливенски затвор

Бившата кметица на "Младост" се оплака, че заради гадините цялата ѝ глава станала в рани

Десислава Иванчева проплака от въшки в Сливенския затвор - 1
Снимка: БГНЕС

Цели 57 въшки успя да преброи в косата си бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева. Сърбящата напаст нападнала ексуправничката на столичния район в килията в Сливенския затвор, където излежава 6-годишна присъда за подкуп, разкриват нейни приближени пред "България Днес".

Иванчева им се оплакала, че гадините я хапят, заради което се налага да се чеше постоянно. По този начин цялата ѝ глава станала в рани. Когато решила да вземе мерки, бившата кметица изтръскала 57 паразита на чаршафа си.

Проблемите с паразитите в ареста и пандиза съвсем не са единствените, с които се сблъска Иванчева след началото на процеса срещу нея. Най-фрапантен бе случаят от лятото на 2018 г., когато тя бе закарана в болница за изследвания на тумор на хипофизата с пранги на краката. Тогава служителите на "Съдебна охрана" я съпроводиха с оковани ръце и крака. Прокуратурата обясни мярката с тежкото наказание, което се предвижда по повдигнатите ѝ обвинения.

Покойният вече адвокат Марин Марковски окачестви тогава случая като безсмислена жестокост. Тогава юристът коментира, че Иванчева е диагностицирана със стресова депресия и остра пародонтоза. Според него е абсурдно да се смята, че жена в подобно състояние би могла да преодолее конвоя и да избяга от болницата.

И сега въшките не са единственият проблем пред Десислава Иванчева. Заради стреса, който изживява от ноември насам под строг режим, нервите ѝ се сринали и психиката ѝ рухнала, защото очаквала да я оправдаят. Стресът обострил още повече проблема с разклатените ѝ зъби. Обещали ѝ, че в панделата ще дойде зъболекар, но това така и не се случило.

Освен борбата за физическо оцеляване Иванчева е на ръба и заради тъгата по сина си Валентин-Александър. Малкото момченце след дни ще стане на годинка и два месеца, а майка му не го е виждала цяла зима. Причината е, че заради дългия път от София до Сливен, грипния сезон и липсата на условия в зандана са преценили, че е по-добре малкият да си стои вкъщи. За него се грижи 80-годишната му баба Любка. За времето, в което го гледа, възрастната жена се е стопила със 7 кг.

"С всеки изминал ден Валката все повече ми липсва", споделила Десислава в разговор по телефона. Единственото ѝ разнообразие е работата в кухнята на затвора. Напук на очакванията, че бившата кметица ще бъде пратена да бели картофи, се оказва, че тя може да има бъдеще като сладкарка. Още в първите дни по-старите кадри я обучили как да прави еклери. Самата Иванчева останала доволна от резултата.

Една от малкото добри новини в живота на бившия кмет на "Младост" в последно време е, че за нула време беше събрана голяма част от глобата, която тя трябва да плати след присъдата.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    12 29 Отговор
    И за кои точно въшки говори.....?!

    Коментиран от #3

  • 2 МИТЬО ПИЩОВА

    21 34 Отговор
    Га яди кифтетата ни рива..
  • 3 Делю Хайдутин

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Черни.
  • 4 Навални

    31 19 Отговор
    Свобода за Иванчева!
  • 5 АБВ

    23 31 Отговор
    Като взимаше парите не ревеше мръсница
  • 6 Зевзек

    11 18 Отговор
    В наборната бг казарма беше същото, пълно с ..., ще издържи, така както и ние издържаме.
  • 7 открихте америка

    19 5 Отговор
    в кой век живеем за въшките в затворите няма яснота ама за въшките в студентските бази по морето и зимните курорти ,като и студентските общежития и пълчищата хлебарки не тайна за никой и почти нищо не се прави като привантивни мерки свикваш и трайчо мълчалиев ако не ти изнася на квартира и се знае какви са наемите за много непосилни
  • 8 Вие сте бунаци!

    37 7 Отговор
    Е, хайде сега, Овчаров , (Козарев) и Владислав Горанов не са взели стотинка а тя е най-корумпирата в България!
  • 9 Heвинна

    27 12 Отговор
    Свобода за Иванчева!!!
  • 10 Мнение

    38 8 Отговор
    Иванчева бе влачена по тротоари в продължение на часове за предполагаеми 50хил евро подкуп, които всеки овладян ченгефаец може да е подхвърлил, а Тиквопитеций след всички записи, видеа и снимки за престъпления от особено гигантски размери, плюс къщата за милиони на Севдалина, за това Каскетурата нямала доказателства за извършено престъпление???!!!

    Като нищо Иванчева може да е изкупителна жертва на БГ мафията!!!

    Тъпоумно гледащия каскет, като го видите как отговаря на въпроси от рода на, що има толкова много нелегални мигранти и трафиканти, а той отговаря, щото имало война между институциите???????!!!!!!

    Същата мутра отговаряла за делото КТБ я направиха ЕДИНСТВЕНИЯТ кандидат за главен прокурор???!!!

    Не нулево доверие на народът ни към овладените институции, а отрицателно граничещо с неприязън, отвращение и жажда за възмездие!!!

    Коментиран от #17

  • 11 Прогноза

    11 4 Отговор
    Днес Иванчева , утре тези от строителната мафия , дето я затвориха , и покровителите им от щатско-турската власт .
  • 12 Ваклин

    18 3 Отговор
    Който я изпържи кога за шепа жълтици
  • 13 Симов

    17 4 Отговор
    Защо липсва Иванчева от списъка на Магнитски. Тия американци не знаят ли кой е най-големия престъпник у нас.

    Коментиран от #15

  • 14 Мнение

    25 3 Отговор
    У нас този, който се бори за повече зелени площи в столицата като Иванчева, и не позволява на строителната мафия да застроява детски площадки за игра с небостъргачи, бива скършен и осъден за измислена корупция. А истинските корумпирани във властта като Горанов, Пеевски и Овчаров си живучкат с милионите крадети пари, строят си палати и съдебната система не ги съди. Добре, че са американците да ти ги посочат, тези които ограбват българите, а не тази бедна женица Иванчева, която съсипаха с постановка на подхвърлени пари и PR - арест.
  • 15 Ирония

    23 4 Отговор

    До коментар #13 от "Симов":

    Такава нагласена и режисирана постановка беше този арест на Иванчева, че служеше за сплашване на всеки, който реши да се опълчи на строителната мафия.
  • 16 Бацо прецедател

    3 8 Отговор
    Ма главата 0 номер и че бегат на друго место въшките! Тамна не е ли бръснато може да поне да е по приатно коги апят и гъдаличкат деа!
  • 17 Възмутен

    17 5 Отговор

    До коментар #10 от "Мнение":

    Престъпникът Каскет, който ГЕРБ инсталираха за Главен прокурор съсипа тази нащастна жена, която се бореше за Зелена София, а също и Ваклинов, а също и марижнетката им да гният в Ада дано!
  • 18 Истината

    16 4 Отговор
    Нашето правосъдие се прояви с показното нарушаване на правата на обвиняемите.
  • 19 бойко

    12 3 Отговор
    който пречи на гроп да краднат-отива в затвора!
  • 20 Помним!

    16 4 Отговор
    Помним Иванчева, водена на за лекарски преглед с пранги на краката, както и с мизерните условия в килията й за задържане. Всичко беже ужасно унизително!
  • 21 дъЪно

    14 4 Отговор
    Бг все повече затъва и затъва. В 21. век силовите структури продължават да действат по стар съветско- сталинистки, милиционерски модел. Страшното е, че българинът харесва варварството и терора.

    Радев трябваше да я помилва, вместо това той се съюзи с ГЕРБ/ДПС и отърва кожата на секретаря си и "своите" си хора.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Възможно е

    5 5 Отговор
    А възможно е мръсен мафиот, който е искал да изпере мръсните си пари с недоказан произход в строеж, да им е поръчал "постановката", а Петко Дюлгеров или корумпирани полицаи да са подхвърлили парите в колата, която е на кметството, докато са били в кафене и нищо не са подозирали.

    Коментиран от #25

  • 24 Иванчева е невинна

    11 4 Отговор
    Стъкмиха й постановка с подхвърлени пари, които уж били подкуп, за които тя не е подозирала. Защото се е противопоставяла на презастрояването и е пречела на онтересите на строителната мафия.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Сбъркана държава!

    9 3 Отговор
    Мръсните гербери окрадоха държавата, а тази жена, която се бореше за Зелена София я изкараха най-големия престъпник в държавата.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бай Ламби

    5 2 Отговор
    Да съ намаже с газ за горене и да си увийй косата с некъв найлон за половин час.Всичките въшки ша измрът до една.Бабата навремето тъй ги мореше пущините.
  • 29 Пфуй!

    8 4 Отговор
    Ваклин дали спи спокойно мизерника?
  • 30 Мата Космата

    3 1 Отговор
    Срамните въшки са много неприятни, даааа. Ма се свиква
  • 31 пенко

    1 4 Отговор
    НАПРАВО СИ Е ПРИМЕР ЗА НАВАЛНИ И СИЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 32 не ве джендър

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Заплаха???":

    това е zeлена политика 😁
  • 33 Какви ???????

    2 0 Отговор
    Пичи ли ..........
  • 34 Полюцай

    1 1 Отговор
    Гледайте хубаво какво ви чака!
    Гласувайте пак за същите дето я сготвиха Иванчева !
    И си стягайте багажа и вие за кауша !