Last news in Fakti

3 Март, 2023 12:29 1 406 1

Кустурица влезе в болница

  • емир кустурица-
  • счупен крак-
  • болница-
  • сърбия

Сръбският режисьор и музикант е със счупен крак и очаква да бъде опериран в Института по ортопедия в Белград

Кустурица влезе в болница - 1
Снимкa: БГНЕС

Именитият сръбски режисьор и музикант Емир Кустурица е хоспитализиран със счупен крак и очаква да бъде опериран в Института по ортопедия в Белград, съобщи в. Danas, позовавайки се на информация от близкото обкръжение на кинематографиста, цитирани от segabg.com. Той е получил травма след лошо падане върху лед в планинския курорт Мокра гора и ще трябва да работи в гипс по време на XXI международен кинофестивал за филмови дебюти „Духът на огъня“ в Ханти-Мансийск, Русия, който ще се състои от 3 до 6 март. През есента на 2022 г. Емир Кустурица бе утвърден като нов президент на фестивала. Режисьорът на култовите филми „Баща в командировка“, „Ъндърграунд“, „Черна котка, бял котарак“ е сред малкото звезди на културата и шоубизнеса, които все още подкрепят режима на Путин и охотно гостуват в Русия.

„След толкова самолети, хеликоптери, камиони, стотици хиляди километри, 950 концерта и всичко, което ми се е случвало в живота, няма нищо по-логично от това подобен инцидент да ми се случи не на някое важно и значимо място, а на обикновено стълбище. Иронията на живота е, че последното стъпало те доближава до подхлъзването, при което дясната ми китка се обърна на 180 градуса“, споделя режисьорът.

В началото на февруари известният режисьор обяви, че има намерение да заснеме филмова трилогия по произведения на класика на руската литература Николай В. Гогол. Двукратният носител на „Златна палма“ от Кан сподели плановете си след приключването на XVI Международен фестивал на музиката и киното в Кюстендорф (или Дървенград), еко-селището, което Кустурица е изградил в близост до границата с Босна и Херцеговина. Произведенията от наследството на писателя, които го интересуват, са „Повест за това как Иван Иванович се скара с Иван Никифорович“, „Каретата“ и „Сорочинският панаир“ – сами по себе си фантастични етюди за характерите и съвестта на хората, живели в Малорусия (историческа област, обхващаща североизточната част на днешна Украйна и съседни части от днешна Русия – б.р.).

В края на 2022 г. сериозно пострада при инцидент и сънародникът и бивш творчески партньор на Кустурица. Горан Брегович, с когото след „Ъндърграунд“ скъсаха отношения, падна от мотор.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОРТОПЕД

    4 5 Отговор
    ГОЛЯМ ПРАЗ ВСЕКИ ДЕН ХОРА СИ ЧУПЯТ КРАКА