Last news in Fakti

14 Март, 2023 13:55 813 2

Доналд Тръмп записа песен за справедливостта със затворнически хор (ВИДЕО)

  • доналд тръмп-
  • хор-
  • затвор-
  • затворници-
  • песен

Хорът е съставен от затворници, осъдени за участието си в щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г.

Доналд Тръмп записа песен за справедливостта със затворнически хор (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новият сингъл "Justice for All" с участието на бившия президент Доналд Тръмп и затворническия хор J6 достигна номер 1 в класацията за най-излъчвани песни на iTunes на 11 март, предава Vesti.bg.

Затворническият хор J6 е съставен от група мъже, които са осъдени след участието им в нападението срещу Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. Песента включва хор, който пее химна на САЩ от затвора, преди да достигне кулминацията си със скандирането на затворниците "USA! USA!". В песента "Правосъдие за всички" изпълнението на националния химн е прекъснато от клипове на президента Тръмп, който рецитира клетвата за вярност.

Според CNN затворническият хор J6 е поискал от бившия президент Тръмп да запише своята част за предстоящата им песен. В знак на подкрепа за лишените от свобода Тръмп се е съгласил и е записал аудиото в резиденцията си в Мар-а-Лаго.

'One Thing at a Time' на Морган Уолън дебютира с половин милион бройки и петата най-голяма седмица на стрийминг в историята
След нападението през 2021 г. Министерството на правосъдието разкри, че междувременно са били арестувани над 985 души за предполагаемото им участие. Повече от половината от арестуваните са се признали за виновни за участието си в бунта.

Доминирането на песента в класацията за продажби на iTunes не е задължително да предвещава, че тя ще стане хит в Hot 100 или в която и да е друга класация за стрийминг, тъй като платените изтегляния вече представляват нищожна част от музикалния пазар. Песните с политическа насоченост често се регистрират като номер 1 в iTunes, където обикновено са необходими само няколко хиляди продажби на ден, за да оглавят класацията. В началото на 2022 г. "We the People" на Кид Рок, която обругава Байдън, стана номер 1 в iTunes, както и, от другия край на политическия спектър, "FDT (Fuck Donald Trump)" на YG през 2020 г.

След въстанието на 6 януари Тръмп беше препоръчан на Министерството на правосъдието от Комитета от 6 януари за участието му в нарушаването на предаването на президентската власт на действащия президент Джо Байдън. След 18-месечното разследване бившият президент обяви, че ще се кандидатира отново за президент на предстоящите избори през 2024 г.

"Justice for All" оглавява класацията на iTunes, изпреварвайки последния сингъл на Майли Сайръс "Flowers" от новия ѝ албум "Endless Summer Vacation". В навечерието на осмия студиен албум на Сайръс, сингълът на поп звездата достигна над 100 милиона стрийминга в Spotify, само за една седмица.

"Justice for All" дебютира в iTunes, Apple Music, Spotify и YouTube на 4 март.

Към момента "Justice for All" не фигурира в списъка на Spotify с 50-те най-стриймвани песни за деня в САЩ. В събота следобед страницата на Spotify за мелодията посочва, че тя е била пусната от 79 987 потребители общо 141 294 пъти от пускането ѝ преди седмица. Мелодията е по-популярна в YouTube, където към събота следобед видеоклипът на песента е гледан 408 000 пъти за девет дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шегичка

    2 2 Отговор
    Що бе Тръмпи да не репетира за пандиза.
  • 2 Гориил

    1 3 Отговор
    Русия гледа на този човек с подозрение и недоверие.Той не е от тези, които се опитват да плуват срещу течението. Тъжният му войнишки хумор вдъхва опасения и страх.