Last news in Fakti

16 Март, 2023 11:45 1 272 5

Спасиха слон, попаднал в капана в кално езеро (ВИДЕО)

  • слон-
  • капан-
  • кално езеро-
  • багер-
  • спасителна операция

Изпадналият в беда слон успял да се измъкне след намесата на багер

Спасиха слон, попаднал в капана в кално езеро (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Два азиатски слона са били спасени в понеделник, след като са попаднали в капана на кално езеро в югозападната китайска провинция Юннан.

Възрастен слон, който тежи около 2,5 тона, е намерен заседнал в джунглата. Той останал блокиран след игра с приятели. Останалите животни направили всичко възможно, за да го освободят, но без успех.

Местните власти получили сигнал за бедстването на бозайниците и към мястото бил изпратен багер, разказа Ройтерс, предаде bTV.

„Един от слоновете искаше да спаси хванатото в капан животно, докато то се мъчеше да излезе“, казва служител на местното горско стопанство. Слонът успял да се измъкне от калта, след като машината прокопала тунел, а след това той отново се присъединил към стадото си в природния резерват.

Дивите азиатски слонове са под държавна защита ниво А в Китай.

Благодарение мерките на страната за опазване на околната среда и дивата природа, популацията на слоновете там е нараснала до 300 екземпляра.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    3 2 Отговор
    Пеефски пак се измъкна......
  • 2 Хихихи..

    1 6 Отговор
    Напишете нещо и за кенгуруто в Австралия,някое може да се е оженило за крокодилка..
  • 3 Браво!

    13 0 Отговор
    Една добра новина! Докато се грижи за природата и за животните, за човека има надежда.
  • 4 Идеята беше,

    1 0 Отговор
    да се каже ,кално езеро.Но, ако е
    могъл да се измъкне ,е БЛАТО.
    Щом не е могъл ,е ТРЕСАВИЩЕ.
  • 5 СПОРЕД МЕН

    6 0 Отговор
    МНОГО ХОРА, включително журналисти, не различават африкански от индийски (или азиатски) слон. На най-горната снимка на статията е показано малко АФРИКАНСКО слонче. На видеото виждаме индийски (азиатски) слонове. Най-лесно ще ги различите по големината на ушите. Индийските слонове са с по-малки уши, които приличат но картата на Индия :)