Last news in Fakti

31 Март, 2023 22:04 9 585 10

Норвежки режисьор създаде документална поредица за порно индустрията и разкри неподозирани неща (ВИДЕО 18+)

  • порно индустрия-
  • филми-
  • секс-
  • поредица-
  • норвегия

"Сериалът получи много добри отзиви и постави началото на важен разговор за влиянието на порното върху подрастващите.", споделя Йоаким Клевен

Норвежки режисьор създаде документална поредица за порно индустрията и разкри неподозирани неща (ВИДЕО 18+) - 1
Кадър: Youtube

Йоаким Клевен от Норвегия, телевизионен водещ и филмов режисьор, създаде документална поредица, наречена „Joakim's First P*rn“, която е за порно индустрията в Америка и в Източна Европа. Премиерата на сериала беше преди два месеца по най-големия телевизионен канал в Норвегия, наречен TV2. Ето и неговият разказ за работата по тази поредица и въпросите, които се поставят в нея:

„Бяхме на пет порно сета за документалната поредица, срещнахме се с няколко от най-големите звезди в индустрията. В сериала разглеждаме теми като гей секс срещу заплащане, VR, OnlyFans и тъмните граници в бранша, както и наградите на AVN, а в последния епизод имах собствена роля в порно филм.

Тук, в Норвегия, средната възраст, на която младежите започват да гледат порно филми, е 11 години. Но в сексуалното образование никой не не им обяснява какво всъщност представлява порното, което е сериозен проблем, тъй като децата виждат и научават за секса само чрез видеа със сексуално съдържание в Tik Tok, порно сайтове и YouTube. След излъчването на сериала имаше дискусия за това, че сексуалното образование тук в Норвегия е твърде лошо, какъвто е случаят с много (ако не и всички) други страни по света. Порното не е опасно, но как младите хора да разберат, че то не е „истински секс“, когато никой не говори открито за това? Сериалът получи много добри отзиви и постави началото на важен разговор за влиянието на порното върху подрастващите.

Работейки по тази документална поредица се срещнах с тези, които създават порно филмите. Имах възможност да участвам в производството на пет различни порно филма - и като оператор, и като асистент, и като статист. Някои сцени са доста забавни, особено тази, в която аз съм в ролята на тийнейджър в странен порно филм, както можете да видите в трейлъра. Но също така бях свидетел и на доста други различни видео записи - от високотехнологично VR порно до доста груби порно сцени, където актрисата е принудена да прави толкова брутален орален секс, че повръща кръв. За мен беше много трудно да участвам в създаването на това видео, което със сигурност остави дълбока следа в мен. Накара ме да се запитам докъде стига границата между това, което е наред и това, което не е наред в порното? Границите на допустимото се разширяват все повече и повече...

Още нещо интересно, с което се сблъсках по време на създаването на поредицата: запознах се с един актьор на име Ерик, от Братислава, който се снима в гей порно. Той е хетеросексуален мъж, който участва във филми с хомосексуално порно, защото са по-добре платени. Не много, но повече, отколкото в хетеросексуалното. Ерик е от бедно семейство и този бизнес му помага да издържа майка си. Това повдига още един въпрос, над който да се замислим във връзка с порно индустрията: колко доброволно е „доброволното“ порно?“"

Вижте трейлъра на документалния филм:


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пак добре

    14 3 Отговор
    Че бабите ви не са знаели нищо по този въпрос и затова са ви направили. Да видим какво ще направите вие.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Научихме младите на джендърство,

    13 3 Отговор
    сега ще ги научим и на порно, браво, ще имаме яко бъдеще!?
  • 5 Отврат.

    12 2 Отговор
    Извратено е всичко, където няма чувства и не влагаш душата си.
  • 6 На зле вървим.

    15 2 Отговор
    Понякога ми се иска Господ да ни изтреби, както динозаврите. После - пълен рестарт, с нови, нормални човеци.
  • 7 ганю

    8 2 Отговор
    Света масово изпедерастя
  • 8 две праскови и две череши

    8 4 Отговор
    Според мен гледането на порно е къде по-здравословно от пиенето и пушенето. От порното децата научават и физиологията на другия пол. Преди е ставало естествено във фермата.
  • 9 Ужас

    8 1 Отговор
    Какви са тези глупости, които правят откачалките? Хората в Норвегия не са добре. Как може да позволяваш на единайсегодишно дете да гледа такива работи?
  • 10 Малиии

    0 0 Отговор
    Те в Новегия не знам дали са добре, но журналистката която бълва тези статийки явно не е!